Mens en Dier

Een dikke demissionaire middelvinger

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het werk van demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) zit erop. De klus is geklaard. Ze heeft Europa geen strobreed in de weg gelegd bij de invoering van de digitale identiteit. Ze gaf namens Nederland groen licht voor de zogeheten eID en legde bovendien een breed aangenomen Kamermotie naast zich neer.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het niet, de bevolking wil het niet, maar de lidstaten en het demissionaire kabinet willen het wel. En daarom moest en zou de digitale identiteit er komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

D66 is een afkorting van Democraten 66, maar bij de partij hebben ze een broertje dood aan democratie. Eerder loodste D66 de afschaffing van het raadgevend referendum door de Tweede en Eerste Kamer. Kiezers keren de partij massaal de rug toe: in de peilingen staat D66 op een schamele 7 zetels. Dat waren er bij de vorige verkiezingen maar liefst 24, toen Kaag haar beruchte tafeldans maakte.

Ze neemt het er nog even lekker van

Van Huffelen neemt het er nog even lekker van. Van 12 tot en met 17 november brengt ze namelijk een bezoek aan het zonnige Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Een dikke demissionaire middelvinger. Een week later gaat Nederland naar de stembus. Op Saba ondertekent ze nog snel even een ‘Letter of Intent’, waarin afspraken komen te staan over onder meer de bouw van betaalbare woningen op het eiland. Daar kunnen gewone Nederlanders alleen maar van dromen. Op Sint Eustatius viert Van Huffelen Statia Day mee met de inwoners van het eiland. Haar onnavolgbare dansbewegingen zullen ongetwijfeld weer een hit worden op social media.

Terwijl het Rode Kruis een gironummer opende voor voedselhulp in Nederland, gaf het kabinet ruim 200 miljoen euro aan Caribische eilanden voor ‘de hervorming van de economie, het belastingstelsel, het onderwijs en de zorg’. “Deze regeling is gebaseerd op onderling vertrouwen,” glunderde de D66-staatssecretaris.

Helemaal prima

Dat schoot zelfs bij Kamerlid Joba van den Berg van regeringspartij CDA in het verkeerde keelgat. Haar partij was ‘verbijsterd’. “Vertrouwen is belangrijk, maar verantwoording afleggen is essentieel bij de besteding van belastinggeld. Geen rechten zonder plichten,” zei Van den Berg.

D66 vond het overigens helemaal prima dat Van Huffelen de breed aangenomen Kamermotie aan haar modieuze laars lapte. “Wij vonden dat de motie […] het kabinet opzadelde met een onmogelijke opdracht. En daarom vonden we het op inhoud wel goed dat zij deze motie niet heeft uitgevoerd,” zei Kamerlid Dekker-Abdulaziz zonder blikken of blozen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoogtijd
hoogtijd
5 maanden geleden

Lijkt op een buitenaards wezen. Word misselijk als ik die kop zie,

Ron
Ron
5 maanden geleden

Wat ze willen gaat niet gebeuren, in Europa worden er steeds meer mensen wakker.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
5 maanden geleden

Een ding: oppakken en berechten vanwege landverraad en obstructie vd democratie! Zet haar maar op een van die overzeese eilanden en onteigen haar van al haar bezittingen!

Jeroen
Jeroen
5 maanden geleden

En nu maar hopen dat het nieuwe kabinet het terug draait zijnde een illegaal besluit

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x