Homepagina » Bewustzijn » Een vergeten avontuur met een telepathische indianenstam
Een vergeten avontuur met een telepathische indianenstam

Een vergeten avontuur met een telepathische indianenstam

In oktober 1969 ging Loren McIntyre op de grens tussen Brazilië en Peru op zoek naar de Mayoruna, een uitgestorven gewaande indianenstam.

McIntyre wist contact te leggen met de Mayoruna, die vanwege hun tatoeages en ‘snorharen’ ook wel katmensen worden genoemd, en volgde een groepje jagers om foto’s te maken.

Hij werd gedwongen mee te doen aan een ritueel. Het was een poging van de Mayoruna om te ontsnappen aan de houthakkers en zendelingen.

Hij volgde de indianenstam tot diep in het regenwoud en raakte verdwaald. Hij moest zich aanpassen aan een andere manier van leven.

Langzaam maar zeker begon zijn perceptie van de wereld te veranderen en ontwikkelde zich een vreemde relatie met het opperhoofd van de Mayoruna, een sjamaan die hij zeepok noemde.

Mentale activiteit
Een vergeten avontuur met een telepathische indianenstam

Loren McIntyre (National Geographic)

In 1987 ontmoette hij scenarioschrijver Petru Popescu. McIntyre zei dat hij iets vreemds had meegemaakt in de Amazone.

De Mayoruna leken van op afstand gedachten over te kunnen brengen. Hij zei met het opperhoofd te kunnen communiceren op een manier die woorden of taal overstijgt.

Soms was het contact instinctief, maar op andere momenten was het telepathisch. McIntyre hoorde de stem van de sjamaan dan in zijn hoofd.

Hij zei dingen als: “Sommigen van ons zijn vrienden.”

McIntyre hoorde soms ook de mentale activiteit van de gehele stam op de achtergrond. Het was alsof er gedachten naar hem toe gestraald werden.

Lange tijd hield hij zich stil over zijn tijd met de stam, met name over het telepathische contact.

Groepskennis

Door gedachten naar elkaar toe te stralen, kreeg McIntyre naar eigen zeggen toegang tot de ‘groepskennis’ van de stam, de collectieve geschiedenis en informatie over het gebied.

Die bleek later erg goed van pas te komen toen hij een expeditie organiseerde naar de Amazone.

Popescu wist hem ervan te overtuigen over zijn ervaringen te spreken. “Ik wist niet zeker of het echt was gebeurd,” zei McIntyre destijds. “Veel ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers hallucineren.”

Maar later hoorde McIntyre het ook van andere bronnen en hij kreeg jaren daarna nog eens de bevestiging tijdens een ontmoeting met een tolk.

Loren McIntyre (1917-2003) werkte als fotograaf voor National Geographic.

[National Geographic]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rikk schreef:

  Telepathie gaat voor zover mij bekend en ervaren niet in “taal / woorden” maar door het overbrengen van energie / gevoel. En je kunt het alleen ontvangen als je er voor openstaat / op dezelfde “golflengte” zit. En daarmee is het een prachtige ondersteuning in je leven.

  Het wordt niet zo concreet : “Hij zei dingen als: “Sommigen van ons zijn vrienden”.

  3 likes
  • Erik schreef:

   Wil je daarmee zeggen dat woordentaal geen gevoel kan bevatten ?
   Daar lach ik om. Woorden zijn gecreeerd om begrip van gevoel te omvatten dmv assosiatie.
   Gesproken of geschreven woorden dienen ook als medium om de ontvanger (lezer of luisteraar) deze te doen omzetten in zijn/haar creatief vermogen om ze in te vullen volgens zijn/haar assosiatie van de betekenis van dat woord. Dezelfde ‘mechaniek’ bestaat bij telepathie. Daarbij is niet enkel geluid maar ook beeld voorhanden, en meer… enkel anders dan de uiterlijke vergelijking.

   2 likes
 • Wim schreef:

  Als je bent geboren in het Oerwoud, dan ben je ook één met je omgeving. Planten communiceren, dieren communiceren en nog wat.

  5 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Er is net een hele mooie docu geweest op etflix en Videoland maar daar word geheel niet gesproken over telepathie. Mensen verzinnen er van alles bij om zichzelf interessant te maken.

  2 likes
 • x

  Check Also

  sky news

  Sky News doet wat NOS nalaat: berichten over recordkou in Nederland

  Ook in het buitenland beginnen ze te ...

  award-winnende

  Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

  De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

  >