Buitenland

Video: Moeder van Duitse journalist die verslag doet van oorlog in Oekraïne ontvlucht Duitsland

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

De moeder van de Duitse journalist Alina Lipp is Duitsland ‘ontvlucht’. Twee weken geleden werd uit het niets haar bankrekening geblokkeerd. Van de ene op de andere dag kon ze niet meer bij haar geld. Ze kreeg te horen dat elk moment de politie bij haar op de stoep kon staan om haar mee te nemen voor verhoor. Aanleiding hiervoor is de onwelgevallige verslaggeving van haar dochter over de oorlog in Oekraïne.

“Duitsland is niet meer mijn land,” zegt de moeder van de journalist in een video die ze samen hebben opgenomen. “Dit is echt heftig,” aldus Alina. Nadat haar rekening was geblokkeerd, heeft de vrouw haar bezittingen verkocht waardoor ze de reis naar Rusland kon maken. Per auto.

Sinds een maand is het weer mogelijk om met eigen auto vanuit het buitenland naar Rusland te gaan. Daarnaast heeft de vrouw een visum gekregen. “Het is een spannende tijd voor de Lipps.”

Strafrechtelijk onderzoek

Recentelijk hebben de Duitse autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek naar Alina gestart. Eerder verwijderden ze haar materiaal van het internet en vervolgens blokkeerden ze haar bankrekening en die van haar vader. In Duitsland is het steunen van de militaire operatie van Rusland in Oekraïne een strafbaar feit. Je kunt tot drie jaar celstraf krijgen.

duits
Foto: Telegram/Neues aus Russland

Opmerkelijk genoeg schreven de Duitse autoriteiten in de brief dat ze niet zal worden gehoord in de zaak omdat dat ‘het onderzoek zou verstoren’. “Ze willen me dus vervolgen, maar niet naar me luisteren,” zei Alina, die meer dan 180.000 abonnees heeft op Telegram.

Aangenaam verrast

Ze staat net als journalisten Sonja van den Ende en Eva Bartlett op een Oekraïense ‘dodenlijst’.

Haar moeder heeft inmiddels een bankrekening in Rusland. Ze vroeg op zaterdag een bankrekening aan en de volgende dag kwam een medewerker van de bank haar bankpas afleveren. Ze krijgt zelfs rente, terwijl de rente in Duitsland negatief is. “Ik ben aangenaam verrast,” zegt ze.

4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
7 maanden geleden

Gekker dan in NL dat kan niet Dacht IK

Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

Alle cash collecief opnemen, dan houden de banken op te bestaan en is er al een heleboel gajes buiten strijd gezet!

Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

Daarna collectief van “fake”book weggaan, dan is de tweede partij gajes buiten strijd gezet!

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
7 maanden geleden

Deden de Duitsers dit in 1939-1945 ook niet als oemand in het verzet zat.
Dan gaf de verzetsheld zich over voor de familie waarna allen werden afgemaakt.

Niets geleerd,die Duitsers

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x