Great ResetMens en Dier

Adviseur Klaus Schwab schept op: ‘Hier konden dictators alleen maar van dromen’

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Het debat over privacy versus veiligheid is zo oud als de beschaving, zei historicus en schrijver Yuval Noah Harari recentelijk bij het Athens Democracy Forum, een jaarlijkse internationale conferentie in Athene. Terwijl hij dat zei, knikte internet- en privacy-expert Marietje Schaake (D66) instemmend.

“Maar er is nu iets nieuws: voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om privacy volledig te elimineren,” sprak Harari, adviseur van Klaus Schwab. Schaake was het opnieuw hartgrondig met hem eens.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nu is het mogelijk

“Dat was voorheen niet mogelijk,” zei Harari, terwijl Schaake bleef knikken. “Het is nu wel mogelijk. Er heeft een fundamentele verandering plaatsgevonden. Dictators konden alleen maar dromen van het volledig elimineren van privacy: iedereen op elk moment monitoren, weten wat je doet, weten wat je denkt, wat je voelt.”

Of het nu een tiran in het oude Griekenland was of Stalin; ze konden er alleen maar van dromen, maar ze konden het nooit verwezenlijken omdat het technisch onmogelijk was. Nu is het mogelijk, zei Harari tegen moderator Liz Alderman van de New York Times.

Cyberaanvallen

Schaake is overigens president van het onlangs gelanceerde CyberPeace Institute (CPI), dat de schade van cyberaanvallen en escalatie van cyberconflict ‘probeert te beperken’. Het voert ook gezamenlijke analyses van cyberaanvallen uit.

4.7 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ron
ron
2 maanden geleden

Droom maar lekker verder.

Pieternella
Pieternella
2 maanden geleden

Daar word je op een gegeven moment ook moe van, heel de tijd je moeten richten op wat anderen denken en voelen. Je komt niet meer aan jezelf toe, ook al lijkt het heel verleidelijk in het begin. Dus ik geloof niet dat die dictators al die tijd de aandacht kunnen blijven houden in anderen. Dit omdat ze vaak narcistisch zijn en op zichzelf gericht.

Hesa
Hesa
2 maanden geleden

Om mensen te controleren, zullen computerprogramma’s inschakelen.
Maar er zal misschien een escape bedacht worden. Daar zijn mensen al mee bezig.

René
René
2 maanden geleden

Dream on psychopath Harari… your arrogance will be your downfall…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

72
0
We lezen graag je reactie!x