Homepagina » Buitenland » “Jullie verliezen het contact met het volk”: Nigel Farage haalt hard uit naar de media op mediaconferentie
"Jullie verliezen het contact met het volk": Nigel Farage haalt hard uit naar de media op mediaconferentie

“Jullie verliezen het contact met het volk”: Nigel Farage haalt hard uit naar de media op mediaconferentie

Nigel Farage heeft tijdens de jaarlijkse News Xchange-conferentie hard uitgehaald naar de mainstream media.

De voormalig UKIP-leider zei dat de media geen voeling meer hebben met een groot deel van de bevolking.

Tijdens de conferentie in Denemarken verwijtte de Brexiteer de journalisten dat ze niet durven te schrijven over wat er echt onder het volk leeft, bijvoorbeeld als het gaat om immigratie.

Serieuze vraagtekens

“Er zijn een aantal belangrijke onderwerpen waar jullie eens heel hard over na moeten denken,” aldus Farage.

“Het Europese vraagstuk is daar één van,” vervolgde hij. “We hebben met de Brexit laten zien wat mogelijk is en er zijn nu veel meer landen in de Europese Unie waar men serieuze vraagtekens begint te zetten bij dit project.”

In het geval van immigratie en radicale islam verliezen de media volgens Farage het contact met grote delen van de eigen bevolking.

Klimaatverandering

Hij haalde ook fel uit naar de in zijn ogen eenzijdige verslaggeving over klimaatverandering. We horen steeds verhalen over windmolenparken en hoe geweldig die wel niet zijn.

Wat we niet horen is dat die windmolenparken niet werken als er geen wind is en dat er enorme subsidiebedragen gepaard gaan met dit soort projecten.

En de mensen blijven zich ondertussen maar afvragen waarom hun energierekening steeds stijgt, zei Farage.

Verandering

Over de verkiezing van Trump zei hij: “Heel veel doorsnee mensen die normaal gesproken niet stemmen, hadden er simpelweg genoeg van en wilden stemmen voor verandering.”

Hij sloot af met een waarschuwing voor de journalisten in de zaal: “Jullie moeten veranderen, anders zullen hier over vijf jaar minder van jullie aanwezig zijn.”

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Ondertussen verdienen figuren in dienst van de publieke omroep, zoals bij de linkse graaiers van de VARA, honderd duizenden Euro’s per jaar aan gemeenschapsgeld en niemand die hier ook maar iets tegen inbrengt.
  Diezelfde figuren die je bijna iedere avond met hun voldane koppen op TV ziet, diezelfde knakkers die zeer goed weten hoe ze “ons” klootjesvolk moet bespelen met hun slecht geacteerde morele gezever over wat wel of niet goed of fout is.
  Types zoals beroepshyena Peter R de V en al dat andere links ijlende zoutzuur daar bij de VARA, zouden eens flink aangepakt moeten worden voor hun jarenlange geplunder uit de staatskas.
  Als dit soort types geen podium meer hebben om hun pseudo linkse gebazel te verkondigen dan verdwijnen ze van zelf wel, en laten we die digitale valkuil genaamd FACEBOOK ook meteen meenemen…….

  22 likes
  • Het heeft een reden dat types als M. van Nieuwkerk, Pauw etc. zoveel verdienen. Simpelweg omdat ze zo hun mond houden over onderwerpen die er echt toe doen. Het is niet de bedoeling dat er serieus wordt doorgevraagd. Taak is de tv-kijker op een dwaalspoor te zetten. Noem het maar programmeren, indoctrineren. Van de publieke omroep hoef je dan ook niet te verwachten dat er iets gedaan wordt aan deze salarissen omdat er een lijntje tussen zit met de overheid.

   13 likes
   • Over de talkshow van JP. Het ligt er duimendik op dat de onderwerpen die (door overheid) gedoogd worden veel meer aandacht krijgen dan die van de tegenstanders. Ik erger me hier ook mateloos aan. Het is voor mij wel duidelijk dat de hele “talkshow” vooraf in scene gezet is. Zoals bijv de arts die ‘vóór inentingen is; ze sprak zó traag en onsamenhangend en kreeg alle tijd terwijl de tegenstanders werden weggedrukt en hun punt totaal niet hebben kunnen maken.
    Hier sprak duidelijk niet de stem van het volk maar van de farmaceut. En het erge vind ik dat een (onafhankelijk)journalist daar tegen een zeer riante betaling zó in meegaat. Terwijl hij toch best wel een intelligente man is. Maar daar komt het misschien juist door…
    Voor mij is het niet een praatprogramma maar een echte “show”.

    6 likes
   • Daar worden ze in opgeleid. Walter Cronkite had al uitgelegd hoe het werkt en heeft er mede aan zorg gedraagt met zijn boeken opdat het publiek het spel ging begrijpen. Sindsdien zit ik niet meer lekker te kijken naar de televisie. In de jaren tachtig en negentig ging het nog wel maar het schijnt dat alles wat Walter destijds heeft gemeld, ze weinig lering uit hebben getrokken en er nog slechter zijn gaan presteren.

    Je leert ook niks van dit soort televisie. Afgelopen vrijdag zat ik nog te kijken naar a naar b. Ik dacht ik waag nog eens een poging maar het schiet niet meer op. Vraag me ook af hoe Katja Schuurman en die andere gast die dit programma presenteerde er zelf over denken? Denkt Katja bijvoorbeeld nou echt dat er geen Russen zijn die geen engels spreken waarvan je ondersteboven kunt vallen of juist wel?

    Waar moet dit heen anno 2016? En ik heb Katja Schuurman lief maar van dit soort televisie hunker ik terug naar George Carlin met zijn act op YouTube exposing the media. Want het was al allemaal gezegd en hoe loopt de Nederlandse televisie achter de feiten aan. Niet te geloven hoe slecht en wie is het brein achter deze bull sh*t?

    http://www.npo.nl/van-a-naar-b/02-12-2016/KN_1686045

    0 likes
 2. dit is echt het wakker maken-proces voor wie nog slaapt.

  22 likes
 3. Het lijkt wel dat we in een steeds diepere “slaap” komen, daarin tegen zie ik ook dat er steeds meer mensen zijn die wakker worden.
  Toch zie ik een groot knelpunt waar we met z’n allen tegen aan lopen, ons “eigen wil” hoe willen we het voor elkaar krijgen om een wereld vol mensen met ieder een vrij wil, dat gebeurd in ons bekende bureaucratie, persoonlijk vind ik dat deze doorslaat. Een lastig onderwerp maar ik geef toch deze stelling; een geboortebeperking dat zal een natuurlijke ingeving van de mens moeten worden.
  Wij mensen hebben ruimte om ons heen nodig en nemen ook veel ruimte in beslag op deze mooie planeet, ik denk dat we hier een goede stap mee zullen zetten in een goede richting om elkaar hierover bewust te maken. Want ik heb een sterk vermoede dat bijna niemand hierover nadenkt of durf te praten.

  14 likes
  • @D.04, De de Mayoruna indianenstam heeft medelijden met ons.
   ,, ……………….,,

   2 likes
  • Nu ga ik een open deur intrappen. De meeste gezinnen die een normaal verstand hebben nemen over het algemeen niet meer dan 2 kinderen maar de sociaal zwakkere hebben vaak wel 5 of meer kinderen want die kinderbijslag loopt lekker op iedere maand.
   Het gevolg is daardoor wel dat onze samenleving steeds meer sociaal armen krijgt die vaak geen baan hebben. Daar mag de groep die wel haar verantwoordelijkheid neemt voor opdraaien.
   Dat is ook het systeem wat de regering bewust in stand houden….. meer domme mensen die de werkende klasse onderdrukt. Want ga jij dit verhaal maar eens in het openbaar verkondigen.

   De sociaal armen zijn of komen in de meerderheid en dan zitten de hardwerkende, bewuste mensen onder hun macht. Dat is ook waarom de samenleving steeds meer ontspoord .

   1 likes
   • Kinderbijslag ( fokpremie ) waarmee regeringen de samenleving bewust ontwrichten moeten worden verboden.
    Iemand die een kind wil moet zelf voor alle kosten opdraaien.
    Onderwijs wel gratis tot 22 jr maar maximaal 2 jr overdoen.
    Uitvallers ( vaak sociaal lagere klasse in opvoeding kampen ).

    1 likes
    • Ook interressant; een kind nemen kun je bewijs van spreken zo doen,. Wil je een kindje adopteren, dan moet je eerst o.a. aan allerlei eisen voldoen… je voortplanten is van nature een natuurlijk proces,. Aangezien wij neigen ervan af te staan, is het voor velen een onbewuste egoïstische keuze,. Denk maar bijv. Aan: dat je een doel hebt om ervoor te gaan, om een doel te hebben om ervoor te leven. Dat is opzich natuurlijk een mooi principe, zolang je er maar bewust mee omgaat en weet op wat voor wereld je het levend wezentje zet.. een mooi oude gezegde: wat niet weet, wat niet deert

     0 likes
 4. Wanneer de politiek echt klimaatverandering wil aanpakken, zal men er voor zorgen dat de burger meer zelf energie zal gaan opwekken en niet meer afnemen van zwaar gesubsidieerde projecten.

  Het gaat de politiek niet om klimaatverandering aanpakken, het gaat om zoveel mogelijk belastinggelden uit delen aan hun vriendjes in het bedrijfsleven!

  5 likes
 5. Hij had beter Jimmy Savile kunnen nemen als uitgangspunt van die toespraak.
  Erg veel van die journalisten zijn pedofielen, vooral aan de top.

  Bewijs daar voor is hun zwijgen over Pizzagate.
  Als de pers daar niet over bericht, maar geheel internet zit vol met informatie over Pizzagate, die de pers gewoon kan overnemen, dan is mijn verklaring toch dat de journalisten zelf ook pedofielen zijn.
  Want kranten zouden veel beter verkopen met Pizzagate informatie op de voorpagina, sensatie ten top.

  Ook het klimaat verhaal gaat heel wat dieper dan heer Farage beweert, al ben ik blij met dat kleine beetje informatie. Mogelijk heeft hij gewoon niet de kennis om die draak ook werkelijk bij de staart te grijpen, maar die rat die hij meenam is al beter dan enige andere politicus aandurfde. Het gaat hier om ernstige wetenschapsvervalsing, met globaal communisme tot doel.

  #Jimmy Savile
  #Pizzagate
  #Twittergate
  #ClintonBodycount
  #Wikileaks
  #Podestapizza

  5 likes
 6. Ďe media zijn grotendeels demonen.

  4 likes
 1. Pingback: Silvia's Boinnk!!!

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...