Mens en Dier

Totaal nieuw soort bloedvat ontdekt in ons lichaam. Hier houdt het zich verborgen

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In dierlijke en menselijke botten zijn verborgen doorgangen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat we onze kijk op de structuur en functie van het skelet moeten bijstellen.

Duitse onderzoekers hebben een totaal nieuw netwerk van bloedvaten ontdekt die een soort geheim tunnelsysteem vormen in onze botten.

Ze zorgen ervoor dat bloed en immuuncellen op efficiënte wijze snel door het lichaam worden verspreid.

Niet verwacht

“We hadden niet verwacht dat we een nieuwe anatomische structuur zouden vinden die in geen enkel tekstboek uit de 21e eeuw staat beschreven,” zei moleculair immunoloog Matthias Gunzer van de Universiteit van Duisburg-Essen.

De piepkleine kanalen worden ‘trans-cortical vessels’ genoemd.

Enkele jaren geleden bestudeerde Gunzer bloedcellen van muizen met een microscoop, toen hij ontdekte dat ze dwars door bot heen leken te gaan.

Niets

Hij kon in de medische literatuur niets vinden over dit fenomeen.

Het team van Gunzer maakte de botten transparant met behulp van een stofje en zag allerlei piepkleine bloedvaten door de botten lopen.

Een scheenbeen van een muis kan alleen al 1000 van deze bloedvaten bevatten.

Nog nooit gezien

“Ik heb zulke bloedvaten nog nooit gezien,” reageerde onderzoeker Ralph Müller van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, die niet betrokken was bij het onderzoek.

“Het is compleet gestoord dat we nog steeds nieuwe dingen ontdekken over de menselijke anatomie,” zei Gunzer.

“We hebben bloedvaten ontdekt op een plek waar we nog niets over wisten,” vervolgde hij.

Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Metabolism.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[ScienceAlert]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
3 jaren geleden

Aangezien dat een lichaam een universeel schepsel is waarin men de werking niet precies weet hoe dat alles tot processen leid waarin het leven meer weet dan het verstand zelf want die is altijd op zoek, en ook genoeg is te ontdekken vooral het brein is deze net zo complex en net zo interessant als het universum zelf ,ook daar word steeds maar weer iets nieuws gevonden ,lichaam en universum zijn spiegels van elkaar en beide zijn een prachtig gespiegelde weergaven van elkaar..zo zit in het kleine het grote ,en het grote in het kleine, en nog steeds is alles niet ontdekt hoe meer men vind hoe mooier het word hoe alles in verbinding staat.. uiteindelijk zal de mens zichzelf zien als een universeel wezen geboren uit het stof van het universum zelfs uit het oneindige stof ..er valt nog genoeg te ontdekken en waarschijnlijk zal dat niet zo maar eindige om steeds maar weer versteld te staan van hoe alles en mooi het in elkaar zit..

Mikaël
Mikaël
3 jaren geleden

Wij zijn lichtwezens en materie isgekrustalliseerd licht …dwz wij zijn maya en de materie bestaat niet .Wij zijn slechts doorlaatbare sponzen waardoor gassen en water vloeien . Atomen en moleculen bestaan niet,dit zijn slechts hypothetische veronderstellingen der materialistischewetenschap ( zie bewijs R Steiner) wetenschap, die ziet slechts maya en bestaat alleen uit zin- begoochelingen !

Plato
Plato
3 jaren geleden

Ok. En dan? Kun je iets ermee doen voor een betere gezondheid van mensen? Dus bottransplantatie wordt nu ook een complexere zaak?
Een kunstknie en kunstheup ontberen deze bloedvaten waardoor ze geen volwaardige vervanging zijn?

Kees
Kees
3 jaren geleden

Lol zoveel microscopen zoveel mensen die botten hebben onderzocht en hier komen ze nu pas achter hoezee! Voor de wetenschap sjongejongejongejongejonge :p

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x