CoronaBinnenland

Bijna 70% gevaccineerden niet van plan om booster te halen: ‘Ik ben klaar met al die vaccinaties’

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Achter de schermen zijn voorbereidingen getroffen om snel nieuwe vaccinatierondes op te tuigen. Zorgminister Ernst Kuipers roept mensen op een herhaalprik te halen.

Vorige week liet het RIVM weten dat de eerste prikken tegen corona nauwelijks meer beschermen. Ongeveer een jaar na de prikken is de zogeheten vaccineffectiviteit gedaald naar nul procent, aldus het RIVM.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens officiële cijfers heeft 82,7 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder minstens één prik gehad. De meeste mensen hebben hun buik vol van de coronaprikken.

Zeven op de 10

Uit de campagne-effectmonitor van 7 juli, die is uitgevoerd in opdracht van de overheid, blijkt dat zeven op de 10 mensen die nog geen boosterprik hebben gehad, niet van plan zijn om die te halen. Van de mensen die een uitnodigingsbrief voor de herhaalprik (tweede booster) hebben ontvangen, zijn ruim vijf op de 10 mensen niet van plan om zo’n herhaalprik te halen.

De voornaamste reden om geen boosterprik te nemen, is dat men ‘klaar is met al die vaccinaties’. Andere redenen zijn vertrouwen op het eigen immuunsysteem, twijfel over de veiligheid, twijfel over de effectiviteit, angst voor langetermijneffecten en angst voor bijwerkingen.

Vertrouwen is geschonden

Ook willen veel mensen geen herhaalprik omdat men klaar is met de vaccinaties. Daarnaast twijfelen veel mensen over de effectiviteit of de veiligheid van de herhaalprik. Ook vertrouwen op het eigen immuunsysteem en angst voor langetermijneffecten of bijwerkingen worden als reden benoemd om de herhaalprik niet te halen.

Ex-verpleegkundige Marga Bult reageert: “Blij dit te lezen. Ik merk het ook in mijn omgeving. Velen kregen ondanks de vaccins toch corona en zijn er klaar mee. Het vertrouwen is geschonden.”

4.7 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

189 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Ik heb nog geen 1 prik gehaald en vertrouw op mijn voortreffelijke immuunsysteem.
TIP: Quercetine.

Avap
Avap
1 jaar geleden

Wie dit nu nog geloofd is triest .

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Ik ga het hele pakket in een keer halen.
De 1ste twee wonderikjes en dan de 4 boosters. Alles in één keer.
2 in de buik. 2 in de bovenbenen en tot slot 2 in de bovenarm.

Wat zal ik goed beschermd zijn.

Loisss
Loisss
1 jaar geleden

Goed zo! Blijft het RIVM met heel wat prikjes zitten die straks, als ze over de datum zijn allemaal de prullenbak in kunnen!

Back to top button
189
0
We lezen graag je reactie!x