Binnenland

Verhaal over ‘boze boeren’ bij huis Kamerlid zakt als een plumpudding in elkaar

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

CDA-Kamerlid Derk Boswijk schreef woensdag op Twitter dat er de dag ervoor ‘thuis bezoek is geweest’ in het bijzijn van zijn kinderen. “De aankomende dagen ga ik niet naar Den Haag, maar blijf ik thuis bij mijn kinderen,” aldus Boswijk.

Hoewel Boswijk het in zijn tweet alleen had over ‘bezoek’, gingen de media er klakkeloos van uit dat hij bezoek gehad zou hebben van ‘boze boeren’. Zo schreef de NOS: “Boze boeren hebben gisteravond het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk bezocht.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Pure aannames. Nergens op gebaseerd. Feiten doen er niet toe, als de boeren maar gedemoniseerd kunnen worden,” reageert FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren in een Twitterdraad.

Die ellende bij jou voor de deur

Hij wijst erop dat politici er nog een schepje bovenop deden in hun voorbarige conclusies. “Dat je mensen als Derk en de bewindslieden thuis opzoekt en bedreigt, is totaal onbegrijpelijk,” schreef ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers op social media.

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot en GroenLinks-leider Jesse Klaver spraken van ‘intimidatie’, voormalig PvdA-partijleider Lodewijk Asscher van een ‘terroristisch oogmerk’. Attje Kuiken, de huidige fractievoorzitter van de PvdA, twitterde: “Geweld en intimidatie door deze hooligans moet nu stoppen.”

CDA-minister Wopke Hoekstra stak Boswijk een hart onder de riem ‘voor die ellende bij jou voor de deur’.

Loze kreten en aannames

Van Meijeren: “Het ging maar door. Er moest en zou een spoeddebat komen. Alle politici hadden hun conclusies al getrokken. Stuk voor stuk veroordeelden ze de zogenaamde bedreiging en intimidatie aan het adres van Boswijk. De Voorzitter vond deze loze kreten en aannames geen probleem.”

“Ik was de enige die niet direct oordeelde, maar een logische vraag stelde: ‘Wat is er eigenlijk gebeurd?’ Hierop besloot Vera Bergkamp mij schaamteloos de mond te snoeren. Het zou ineens niet over Boswijk mogen gaan. Terwijl daar nota bene een debat over werd gevoerd,” aldus Van Meijeren.

“We bevinden ons in de zorgwekkende situatie dat media en politici feitenvrij bevolkingsgroepen kunnen stigmatiseren, demoniseren en beschuldigen. Door een een-tweetje tussen politiek en media wordt willens en wetens een vals beeld gecreëerd,” klaagt Van Meijeren.

Tot zover ‘onze democratie’

“Allemaal om mensen te manipuleren en te laten denken dat de boeren bedreigend, intimiderend en gevaarlijk zijn. Met als uiteindelijke doel om de massale steun in de samenleving voor de boeren te laten afnemen. Zodat de onteigeningsagenda niet wordt gefrustreerd,” vervolgt het Kamerlid.

“Net als in communistische samenlevingen is het niet toegestaan het opgelegde narratief in twijfel te trekken. Wie een ander geluid laat horen of kritische vragen stelt, wordt – zelfs in het parlement – de mond gesnoerd. Tot zover ‘onze democratie’,” verzucht Van Meijeren.

Ondertussen heeft nog niemand tegengesproken dat Boswijk in werkelijkheid is bezocht door een oudere dame van 70 jaar.


4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Afweersysteem
Afweersysteem
1 jaar geleden

Alle ratten in de regering, de kamers en hun voorzitter, dienen aan hun oren eruit gesleept te worden.
En met een schop onder hun kont eruit gelanceerd te worden om nooit ooit terug te kunnen keren!
En vervangen te worden door echte vertegenwoordigees van het volk, zoals Gideon.

jean
jean
1 jaar geleden

ROEP DIT AL JAREN ÈN DE DWAZEN HEBBEN HET NOG NIET DOOR
DE LINKSFASCISTISCHE NEONAZI DICTATUUR WORDT WERKELIJKHEID !!!!!!!!!!!!!!!!!
WAT HITLER NIET IS GELUKT STAAT NU TE GEBEUREN.
DE EU IS EEN LINKSFASCISTISCHE NEONAZI BENDE ONDER REGIE VAN DUITSERS
WE WORDEN IN EUROPA GEREGEERD DOOR CORRUPTE LINKSFASCISTISCHE NEONAZIS MET BEHULP VAN HUN GESTAPO !!!
HET HELE SYSTEEM HANGT AAN ELKAAR VAN PEDOFIELEN LINKSFASCISTISCHE NEONAZI
S LEUGENAARS BEDRIEGERS EN DIEVEN !!!!
EN DE CORRUPTE LINKSFASCISTISCHE RECHTERLIJKEMACHT EN MEDIA EN BANKWEZEN DOEN MEE
HITLER LENIN STALIN EN POL POT ZOUDEN JALOERS ZIJN !!!!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat ONGELOOFLIJK jammer, dat er geen MILJOENEN mensen het feitelijke verhaal zullen lezen en beoordelen naar eigen inzicht.

Wat mij betreft zou het zó moeten zijn, dat er in grote chocoladeletters in ALLE kranten, die deze vileine leugens hebben verkondigd, een duidelijke rectificatie zou moeten staan.

Maar WIJ weten natuurlijk met z’n allen, dat dat helaas niet zal gaan gebeuren.

Het politieke “SPEL”, dat natuurlijk allesbehalve een spel is, moet doorgaan. En dat daarvoor de boeren worden gedemoniseerd door foute berichtgeving…. DAT is natuurlijk precies de bedoeling.

En dan kunnen jullie wel zeggen, dat Gideon van Meijeren het hier toch in de Tweede Kamer duidelijk uitlegt, maar Gideon is helaas voor de miljoenen kijkers naar de NPO geen maatstaf, om hun vooroordelen opnieuw te bekijken.

Het is eerder het omgekeerde: de partij Forum voor Democratie is voor het grote schapenvolk niets anders dan een zogenaamde “foute” partij. Ze zullen hem dan ook niet gauw geloven.

Even tussen haakjes: in dit fantastisch geschreven stukje tekst wordt er gelukkig gesproken over EEN OUDERE DAME VAN 70 JAAR. Dat is tenminste héél wat respectvoller dan de kreet: een oud vrouwtje van 70 jaar. Ik weet tenminste, dat ik mij behoorlijk aangesproken voelde door die opmerking. Wat mij betreft is de duvel oud en ben IK inderdaad een oudere dame.

Duidelijk is in ieder geval dat DE KLOOF tussen regering en overheidsinstanties en DE BURGERS inmiddels zó groot is geworden, dat het mij moeilijk lijkt om die nog te dichten.

Eén ding staat voor mij als een paal boven water: HET WORDEN ZEER ROERIGE TIJDEN.

Met een omvang, die WIJ tot nu toe in ons hele leven nog NOOIT hebben meegemaakt.

Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
1 jaar geleden

Waarom bleef Boswijk thuis?
Komt hij nog terug? En wat zal zijn verhaal dan zijn?

Hopelijk is zijn geweten zijn brein binnen gevreten
en heeft hij een nachtje liggen janken.
Dat zullen we natuurlijk niet te horen krijgen.

Het zal mij benieuwen of en welk staartje dit nog krijgt.
Watvoor puntje kan hier aan gezogen worden?

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x