Homepagina » Buitenland » Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien
Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Door de Russische interventie in Syrië is het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen terreurgroep IS aan het licht gekomen. Dat stelt de doorgewinterde Franse journalist en analist Jean-Michel Vernochet.

In een opiniestuk voor de onafhankelijke Franse nieuwssite Boulevard Voltaire reageert Vernochet op de inspanningen van het Syrische leger om Aleppo te bevrijden. Tegelijkertijd haalt hij uit naar Europese en Amerikaanse media.

“Op 1 februari lanceerde het Syrische leger samen met de Russische luchtmacht een grootschalig offensief om Aleppo, de voormalige economische hoofdstad van het land, te bevrijden,” schrijft hij. “Het ging om een deel dat sinds 2012 in handen was van de rebellen.”

Bevrijders

“Zoals gewoonlijk begonnen de media allerlei berichten te schrijven over de horden mensen die op de vlucht sloegen,” gaat hij verder. “Wat mist in het plaatje zijn beelden van inwoners van de westelijke wijken van de stad, die de overheidstroepen onthaalden als bevrijders.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was ‘diep geraakt’ door de beelden die in de westerse media verschenen. Hij eiste gelijk dat Rusland zou stoppen met ‘het bombarderen van burgers’.

Krokodillentranen

De waarheid is volgens Vernochet veel prozaïscher. “Als de stad Aleppo volledig omsingeld is door overheidstroepen, wordt de bevoorradingsroute van de rebellen afgesneden,” schrijft hij. “Via die route ontvangen de militanten versterkingen, wapens en munitie van de Turkse diepe staat.”


Door de Russische interventie is eindelijk het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen IS aan het licht gekomen, merkt de journalist op. “Enerzijds huilen de westerse overheden krokodillentranen om vluchtelingen die verdrinken in de Egeïsche Zee, terwijl ze de deur naar Europa openzetten voor migranten, die in 60 procent van de gevallen geen vluchteling zijn.”

“Anderzijds sluiten ze hun ogen voor het dubbele spel van Ankara in Syrië,” besluit hij.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Niels
Niels
4 jaren geleden

walgelijk hoe de westerse media de publieke opinie probeert te beïnvloeden door het uitbrengen van onwaarheden. Is dit geen fraude en valt dit niet onder misdaden tegen de mensheid?

ik walg, en walg… en je hebt nog altijd van die zeikerds die deze berichtgeving gaan uitwuiven als hoax.

Jelle
Jelle
Reactie op  Niels
4 jaren geleden

Ik ken 2 mensen die bij de nos en een vandaag werkten die het niet meer aankonden zien ,dat ze iets anders moesten zeggen dan de echte waarheid

jolo
jolo
Reactie op  Jelle
4 jaren geleden

deze melding heb ik gelijk naar AIVD doorgestuurd!

Remco
Remco
Reactie op  jolo
4 jaren geleden

Dit soort opmerkingen zullen inderdaad niet op prijs worden gesteld.

Verder trek ik het wel ernstig in twijfel, maar vooralsnog hoop ik dat dit enge persoontje bezoek krijgt van de instanties…

kcirtap
kcirtap
Reactie op  Jelle
4 jaren geleden

Ik ken 1 iemand.

Silber eye
Silber eye
Reactie op  Niels
4 jaren geleden

Nee Niels het is geen fraude, fraude heeft met manipuleren van vermogens te maken, neen dit heet desinformatie het is oorlog en dan krijg je deze toestanden, toestanden welke als maar in volume en geweldadigheden toe zullen nemen.
Ik hou mij zelf voor de ogen dat onze parlementaire vertegenwoordigers in de Oekraïne onbestraft de bevolking hebben opgehitst met alle gevolgen, nu weten onze parlementaire elite ook niet meer wat soevereine staten zijn en door geven toestemming voor het verrichten van gevechtshandelingen in Syrië en elders.
Voor mij persoonlijk betekend dit dat wij/Nederland een dubbele moraal nastreven.
Het is oorlog, dus als je mobiel het niet meer doet je internet verbinding ook niet meer functioneert kan het zo maar zijn dat Rusland onze infrastructuur aan het uitschakelen is, dank zij ons kabinet.

jac
jac
4 jaren geleden

Wordt tijd dat dit eens duidelijk wordt voor iedereen
Veel mensen weten dit nog niet en denken dat Rusland de schuldige is maar de waarheid is heel anders.

Elise49
Elise49
Reactie op  jac
4 jaren geleden

Dat Rusland een handelsverdrag met Israël heeft ondertekend. Over tarwe. Hoe kun je dat rijmen? Kom aan mensen. Men is zich aan het voorbereiden op extreem weer. Droogte of te nat(oogsten mislukken). Honger en armoede dus. Shemitah. De schulden moeten vereffend worden en de graanschuren volgestouwd worden. Een eeuwenoud zeldzaam gebruik.
De agenda is om het weer/klimaat. Solar Warden. De rest(oorlog/propaganda media) is afleiding om de agenda door te kunnen voeren.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Hongersnood is de 3de zegel van de zeven zegels. Of te wel het zwarte paard/ruiter van de 4 ruiters. De 4 engelen. Of de vier enge my little pony versies.(hoe ziek kun je zijn om kleine kinderen zulk speelgoed te geven). Mindf*ck speelgoed. Ze laten wennen aan chaos/ellende enz. Doet me denken aan de meisjes die worden uitkozen als prinses bij de hindoes. Zij moet tegen angst enz. kunnen. Ze moet stil blijven zitten in lotushouding om alle proeven te doorstaan. Dan is ze een godin.
Doet me ook denken aan de Maya’s. Wetenschappers vonden een stenen kuil met water en daarin zaten lijken. Vooral lijkjes. Ze zeggen dat dat offers waren. Dat ze levend in die putten zijn gegooid. Ik denk gewoon dat die baby’s/kinderen de droogte niet hebben overleefd. Kinderen drogen snel uit. In droge grond is moeilijk een kuil/graf graven. Dat daarna de zondvloed erover heen is gekomen en daarom er water in die putten zitten.
Vorig jaar was het jaar van het licht. Zowel bij geloven als bij kunst. Het logo van kunstlicht. Een zon met verschillende kleurtjes. Kun je zien als verschillende kleurtjes van culturen en als kleuren van het spectrum. De huidige agenda heeft dus met de zon te maken.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

En de anti-christ is er al. Is geen persoon. Dat is de pc/data/technologie. Neemt alles over. Het element ijzer neemt het element hout(al het levende) over. Afgebeeld als witte ruiter. Het beeld zowel Jezus als satan/duivel uit. Het Niburu verhaal. De meeste denken dat het rode paard voor bloed enz. staat. Ik denk dat het ook staat voor het element oerijzer.
Er zullen vele zijn die technologie juist vinden om de zon te weerstaan. Vraag blijft: is het wel een natuurlijk verschijnsel?

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Waarom twijfel aan natuurlijk fenomenen. Licht kan afbuigen. Zonlicht is een natuurlijke bron. Water buigt licht af. Denk bv. aan met de hand een visje pakken. Je grijpt ernaast als je op je ogen/het zien afgaat.
Maar licht kun je ook afbuigen of 360 graden ombuigen. bv. met een spiegelglas. Als dit licht op je huid komt, dan brandt dat. Je kunt er ook vuur mee maken. Veel satellieten/sondes enz. hebben spiegels. Ze kunnen dus een bijzon faken via de ruimte/technologie. Zo zeggen begin eens te bekijken hoe een camera obscura werkt. Een van de basisstof/proefjes van lichtval.
Door energie/druk toe te voegen kan men kristallen/waterdamp/sneeuw/wolken enz. menselijk via technologie veranderen.
Satellieten kunnen door de aarde “kijken” of er grondstoffen zitten. Dat kijken, daar gebruiken ze dus energie/golven voor.
Wat ik bedoel te zeggen: Ze kunnen ons dingen laten zien, wat eigenlijk illusie is. Het is wel natuurlijk te verklaren, maar de bron hoeft niet natuurlijk te zijn. Snappie?

Loki
Loki
4 jaren geleden

Het wordt tijd dat de Nederlandse Overheid en Media ter verantwoording wordt geroepen over hun berichtgevingen!!!!

nunki
nunki
4 jaren geleden

Trap toch eens niet in al die propaganda. De waarheid sneuvelt consequent als eerste, wanneer er een oorlog uitbreekt.

catrice
catrice
Reactie op  nunki
4 jaren geleden

Ondanks de verwarring die ze doelbewust zaaien met leugens en false flags, in de hoop dat niemand nog weet waar het over gaat, is de waarheid nog nooit zo duidelijk geweest.
We weten nu wie er op oorlog zit te wachten en waarom ze oorlog zo belangrijk vinden. Dat is nogal wat.
Daarom alleen al zal die oorlog nooit komen.

Adriaan Jansens
Adriaan Jansens
4 jaren geleden

Niet zo verwonderlijk de gehele Nederlandse media en de parlementaire pers zijn onlosmakelijk verbonden en een Atlantische partner. Nederland kan beschouwd worden als een wingewest voor het Amerikaanse corporatisme of liever gezegd Nederland is de 51e staat van Amerika. En het ergste moet nog komen waar de voorbereidingen in volle hevigheid tot een gewapend treffen met de Russische Federatie aan de gang zijn. Wat dacht men over de handelsovereenkomst TTIP welke reeds met succes door het parlement heen is gejaagd. Alleen een klein addertje onder het gras van het halal kabinet is dat in april een referendum wordt gehouden over het associatieverdrag over Oekraïne de 149 Kamerleden schijten nu al de broek vol bij een NEE…

Guardiacivil
Guardiacivil
Reactie op  Adriaan Jansens
4 jaren geleden

Ha ha Adriaan ik kom jou ook overal tegen man, fijne dag nog.
Terecht van Rusland om Sirië te helpen en Turkije met hoofdfinancierder dwars te zitten. De SA moet oppassen want die kan nog wel eens verliezende derde worden. Heer Putin gewoon door gaan met opruimen.

VE
VE
4 jaren geleden

Ik boycot Turkse producten….

Adriaan Jansens
Adriaan Jansens
Reactie op  VE
4 jaren geleden

Beste VE dat doe ik al jaren, wil niets te doen hebben met de Turkse cultuur i.t.t. een grote groep Nederlanders ga ‘k NIET met vakantie naar Turkije…

J@n
4 jaren geleden

NOS wordt gedomineerd door de PvdA, nah dan weet je genoeg. Die helpen dit land al jaren naar de verdoemenis.

jolo
jolo
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

Nieuwenhuizen,Paul de Wit, Jenik, Twan Huys etc zijn heel blij met deze melding?
Je hebt gelijk ze kijken teveel naar een kant op nl. in hun eigen portemonnee!

Remco
Remco
Reactie op  jolo
4 jaren geleden

Paul de Wit? Wie bedoel je??? Paul Witteman of wat?

Elise49
Elise49
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

NOS is onderdeel van globalswitch(datacentra).

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Toch denk ik dat de koude oorlog puur propaganda voor ons is. Neem geheime Solar warden(zonne/stelsel bewaker). Opgezet door: VS, Canada, Engeland, Italië, Oostenrijk Rusland en Australië.
Doelstelling: bescherming tegen indringers ruimte/terroristen aarde.
Er is dus veel meer aan de hand.

Hot Burmees
Hot Burmees
4 jaren geleden

Ik let/zie de laatste tijd en of valt mij meer op.
Hoe nerveus soms de nieuwslezers het voorgekauwde verhaal oplepelen, je ziet aan de lichaamstaal dat men zich steeds meer ongemakkelijker gaat vinden/voelen.

Elise49
Elise49
Reactie op  Hot Burmees
4 jaren geleden

Yep vooral bij het weer.

trackback
Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien (+ video) | E.J. Bron
4 jaren geleden

[…] Lees verder>>> (h/t “Adriaan Jansens”) […]

365Y
365Y
4 jaren geleden

Wat er in Syrië gebeurd daar is geen touw aan vast te knopen , ongelofelijk arrogant dat ze het hier in NL altijd beter weten , iedereen heeft een eigen onrechtmatige agenda , en dat gaat om te heersen over uw broeder en zuster , zijn we dit dan helemaal vergeten stelletje toeristen ?

Dit Aardse verloederen is al enige aan het vergaan , de grond word onder ieders voet weggenomen en velen in de zgn macht situatie willen er maar niet aan DUN IJS , maar niemand kan er omheen, kappen in naam van de waarheid, hier oogst men geen beloning op termijn Jullie horen het . Weg met de dieven aan de macht , Vrijheid is ieders recht , iedereen vrij !!

x

Check Also

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x