Homepagina » Buitenland » Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien
Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Door de Russische interventie in Syrië is het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen terreurgroep IS aan het licht gekomen. Dat stelt de doorgewinterde Franse journalist en analist Jean-Michel Vernochet.

In een opiniestuk voor de onafhankelijke Franse nieuwssite Boulevard Voltaire reageert Vernochet op de inspanningen van het Syrische leger om Aleppo te bevrijden. Tegelijkertijd haalt hij uit naar Europese en Amerikaanse media.

“Op 1 februari lanceerde het Syrische leger samen met de Russische luchtmacht een grootschalig offensief om Aleppo, de voormalige economische hoofdstad van het land, te bevrijden,” schrijft hij. “Het ging om een deel dat sinds 2012 in handen was van de rebellen.”

Bevrijders

“Zoals gewoonlijk begonnen de media allerlei berichten te schrijven over de horden mensen die op de vlucht sloegen,” gaat hij verder. “Wat mist in het plaatje zijn beelden van inwoners van de westelijke wijken van de stad, die de overheidstroepen onthaalden als bevrijders.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was ‘diep geraakt’ door de beelden die in de westerse media verschenen. Hij eiste gelijk dat Rusland zou stoppen met ‘het bombarderen van burgers’.

Krokodillentranen

De waarheid is volgens Vernochet veel prozaïscher. “Als de stad Aleppo volledig omsingeld is door overheidstroepen, wordt de bevoorradingsroute van de rebellen afgesneden,” schrijft hij. “Via die route ontvangen de militanten versterkingen, wapens en munitie van de Turkse diepe staat.”


Door de Russische interventie is eindelijk het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen IS aan het licht gekomen, merkt de journalist op. “Enerzijds huilen de westerse overheden krokodillentranen om vluchtelingen die verdrinken in de Egeïsche Zee, terwijl ze de deur naar Europa openzetten voor migranten, die in 60 procent van de gevallen geen vluchteling zijn.”

“Anderzijds sluiten ze hun ogen voor het dubbele spel van Ankara in Syrië,” besluit hij.

[Sputniknews]


Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. walgelijk hoe de westerse media de publieke opinie probeert te beïnvloeden door het uitbrengen van onwaarheden. Is dit geen fraude en valt dit niet onder misdaden tegen de mensheid?

  ik walg, en walg… en je hebt nog altijd van die zeikerds die deze berichtgeving gaan uitwuiven als hoax.

  129 likes
  • Ik ken 2 mensen die bij de nos en een vandaag werkten die het niet meer aankonden zien ,dat ze iets anders moesten zeggen dan de echte waarheid

   78 likes
  • Nee Niels het is geen fraude, fraude heeft met manipuleren van vermogens te maken, neen dit heet desinformatie het is oorlog en dan krijg je deze toestanden, toestanden welke als maar in volume en geweldadigheden toe zullen nemen.
   Ik hou mij zelf voor de ogen dat onze parlementaire vertegenwoordigers in de Oekraïne onbestraft de bevolking hebben opgehitst met alle gevolgen, nu weten onze parlementaire elite ook niet meer wat soevereine staten zijn en door geven toestemming voor het verrichten van gevechtshandelingen in Syrië en elders.
   Voor mij persoonlijk betekend dit dat wij/Nederland een dubbele moraal nastreven.
   Het is oorlog, dus als je mobiel het niet meer doet je internet verbinding ook niet meer functioneert kan het zo maar zijn dat Rusland onze infrastructuur aan het uitschakelen is, dank zij ons kabinet.

   2 likes
 2. Het wordt tijd dat de Nederlandse Overheid en Media ter verantwoording wordt geroepen over hun berichtgevingen!!!!

  94 likes
 3. Wordt tijd dat dit eens duidelijk wordt voor iedereen
  Veel mensen weten dit nog niet en denken dat Rusland de schuldige is maar de waarheid is heel anders.

  82 likes
  • Dat Rusland een handelsverdrag met Israël heeft ondertekend. Over tarwe. Hoe kun je dat rijmen? Kom aan mensen. Men is zich aan het voorbereiden op extreem weer. Droogte of te nat(oogsten mislukken). Honger en armoede dus. Shemitah. De schulden moeten vereffend worden en de graanschuren volgestouwd worden. Een eeuwenoud zeldzaam gebruik.
   De agenda is om het weer/klimaat. Solar Warden. De rest(oorlog/propaganda media) is afleiding om de agenda door te kunnen voeren.

   2 likes
   • Hongersnood is de 3de zegel van de zeven zegels. Of te wel het zwarte paard/ruiter van de 4 ruiters. De 4 engelen. Of de vier enge my little pony versies.(hoe ziek kun je zijn om kleine kinderen zulk speelgoed te geven). Mindf*ck speelgoed. Ze laten wennen aan chaos/ellende enz. Doet me denken aan de meisjes die worden uitkozen als prinses bij de hindoes. Zij moet tegen angst enz. kunnen. Ze moet stil blijven zitten in lotushouding om alle proeven te doorstaan. Dan is ze een godin.
    Doet me ook denken aan de Maya’s. Wetenschappers vonden een stenen kuil met water en daarin zaten lijken. Vooral lijkjes. Ze zeggen dat dat offers waren. Dat ze levend in die putten zijn gegooid. Ik denk gewoon dat die baby’s/kinderen de droogte niet hebben overleefd. Kinderen drogen snel uit. In droge grond is moeilijk een kuil/graf graven. Dat daarna de zondvloed erover heen is gekomen en daarom er water in die putten zitten.
    Vorig jaar was het jaar van het licht. Zowel bij geloven als bij kunst. Het logo van kunstlicht. Een zon met verschillende kleurtjes. Kun je zien als verschillende kleurtjes van culturen en als kleuren van het spectrum. De huidige agenda heeft dus met de zon te maken.

    2 likes
    • En de anti-christ is er al. Is geen persoon. Dat is de pc/data/technologie. Neemt alles over. Het element ijzer neemt het element hout(al het levende) over. Afgebeeld als witte ruiter. Het beeld zowel Jezus als satan/duivel uit. Het Niburu verhaal. De meeste denken dat het rode paard voor bloed enz. staat. Ik denk dat het ook staat voor het element oerijzer.
     Er zullen vele zijn die technologie juist vinden om de zon te weerstaan. Vraag blijft: is het wel een natuurlijk verschijnsel?

     3 likes
     • Waarom twijfel aan natuurlijk fenomenen. Licht kan afbuigen. Zonlicht is een natuurlijke bron. Water buigt licht af. Denk bv. aan met de hand een visje pakken. Je grijpt ernaast als je op je ogen/het zien afgaat.
      Maar licht kun je ook afbuigen of 360 graden ombuigen. bv. met een spiegelglas. Als dit licht op je huid komt, dan brandt dat. Je kunt er ook vuur mee maken. Veel satellieten/sondes enz. hebben spiegels. Ze kunnen dus een bijzon faken via de ruimte/technologie. Zo zeggen begin eens te bekijken hoe een camera obscura werkt. Een van de basisstof/proefjes van lichtval.
      Door energie/druk toe te voegen kan men kristallen/waterdamp/sneeuw/wolken enz. menselijk via technologie veranderen.
      Satellieten kunnen door de aarde “kijken” of er grondstoffen zitten. Dat kijken, daar gebruiken ze dus energie/golven voor.
      Wat ik bedoel te zeggen: Ze kunnen ons dingen laten zien, wat eigenlijk illusie is. Het is wel natuurlijk te verklaren, maar de bron hoeft niet natuurlijk te zijn. Snappie?

      0 likes
 4. Ik boycot Turkse producten….

  62 likes
  • Beste VE dat doe ik al jaren, wil niets te doen hebben met de Turkse cultuur i.t.t. een grote groep Nederlanders ga ‘k NIET met vakantie naar Turkije…

   5 likes
 5. Niet zo verwonderlijk de gehele Nederlandse media en de parlementaire pers zijn onlosmakelijk verbonden en een Atlantische partner. Nederland kan beschouwd worden als een wingewest voor het Amerikaanse corporatisme of liever gezegd Nederland is de 51e staat van Amerika. En het ergste moet nog komen waar de voorbereidingen in volle hevigheid tot een gewapend treffen met de Russische Federatie aan de gang zijn. Wat dacht men over de handelsovereenkomst TTIP welke reeds met succes door het parlement heen is gejaagd. Alleen een klein addertje onder het gras van het halal kabinet is dat in april een referendum wordt gehouden over het associatieverdrag over Oekraïne de 149 Kamerleden schijten nu al de broek vol bij een NEE…

  59 likes
  • Ha ha Adriaan ik kom jou ook overal tegen man, fijne dag nog.
   Terecht van Rusland om Sirië te helpen en Turkije met hoofdfinancierder dwars te zitten. De SA moet oppassen want die kan nog wel eens verliezende derde worden. Heer Putin gewoon door gaan met opruimen.

   2 likes
 6. NOS wordt gedomineerd door de PvdA, nah dan weet je genoeg. Die helpen dit land al jaren naar de verdoemenis.

  36 likes
 7. Trap toch eens niet in al die propaganda. De waarheid sneuvelt consequent als eerste, wanneer er een oorlog uitbreekt.

  19 likes
  • Ondanks de verwarring die ze doelbewust zaaien met leugens en false flags, in de hoop dat niemand nog weet waar het over gaat, is de waarheid nog nooit zo duidelijk geweest.
   We weten nu wie er op oorlog zit te wachten en waarom ze oorlog zo belangrijk vinden. Dat is nogal wat.
   Daarom alleen al zal die oorlog nooit komen.

   25 likes
 8. Ik let/zie de laatste tijd en of valt mij meer op.
  Hoe nerveus soms de nieuwslezers het voorgekauwde verhaal oplepelen, je ziet aan de lichaamstaal dat men zich steeds meer ongemakkelijker gaat vinden/voelen.

  35 likes
 9. Het vertrouwen in de overheid en banken zal nooit meer hetzelfde zijn. Mensen zullen alles wat met deze gasten te maken heeft gaan vervloeken en op ze spuwen van afschuw.

  De propaganda zal ze dit maal niet redden, ze mogen proberen wat ze willen maar komt nooit meer goed, tot ze volledig van deze aardbol zijn verdwenen.
  Ze gaan nog wel in alle macht hun positie proberen te behouden, maar steeds minder mensen zullen voor ze buigen.

  16 likes
 10. Wat er in Syrië gebeurd daar is geen touw aan vast te knopen , ongelofelijk arrogant dat ze het hier in NL altijd beter weten , iedereen heeft een eigen onrechtmatige agenda , en dat gaat om te heersen over uw broeder en zuster , zijn we dit dan helemaal vergeten stelletje toeristen ?

  Dit Aardse verloederen is al enige aan het vergaan , de grond word onder ieders voet weggenomen en velen in de zgn macht situatie willen er maar niet aan DUN IJS , maar niemand kan er omheen, kappen in naam van de waarheid, hier oogst men geen beloning op termijn Jullie horen het . Weg met de dieven aan de macht , Vrijheid is ieders recht , iedereen vrij !!

  6 likes
 11. Lezend dat er bevrijding is in Syrie zullen vele asielzoekers straks terug kunnen. Feitelijk iedereen die heeft geclaimd uit Syrie te komen zal dan terug kunnen. Dus ook de hordes noord afrikanen die hun paspoort hebben weggegooid of verscheurd en zichzelf als Syrier hebben ingeschreven. Ze zullen ongetwijfeld niet van harte naar Syrie gaan, want daar zullen de inwoners ze zeker niet met open armen ontvangen. Vele IS lieden kwamen immers uit noord Afrika. En zo reguleerd de tijd alles…..

  5 likes
 12. Wat zou men er van vinden als de Nederlandse nep democratie met zijn nep parlement en nep minister president aangevallen zouden worden door een oppositieleger, zouden de heren en dames in de rest van de wereld een dergelijk oppositieneger dan net zo aanmoedigen, bewapenen en financieren als nu in Syrië gebeurt? Een oppositieleger zou overigens eerder in Nederland en de EU zijn gerechtvaardigd dan in Syrië.

  5 likes
 13. Er komt geen koerdische staat in het zuiden van Turkije! Turken zijn niet bang van Rusland of Amerika! Sinds Putin NL vliegtuig boven Oekraine heeft neergehaald zijn jullie wel erg verliefd op Putin geworden…? Hmmm zielig!

  3 likes
 14. het is werkelijk een achterbakse walgelijke wereld aan het worden! leuke vooruitzichten voor onze kinderen en kleinkinderen !! schandalig gewoon! !

  2 likes
 15. Zo vond ik dat Ajax gebeuren(pop/bordjes) net zoiets als de anti-zwarte pieten actie. Politieke propaganda sh*t. Helemaal niks met voetbal/voetballers of fans te maken. Ene jongen voelde zich erin geluisd.(die bij de ING werkt) Ik geloof hem. De bedenker: ene Neill Shepherd.(de schaapsherder) Volgens de telegraaf een mede organisator van het sfeervak. Volgens mij een acteur., die als activist speelde. Daarna kwam er een bericht dat de jongen, niet de jongen was. Weer verwarring in het verhaal. Tja, tuurlijk als het bewust opgezet is. Een toneelstuk. Voor ons lezers dus/of elite zelf. Zelf denk ik dat het meer met de beurs te maken heeft. AEX Gaat niet goed daar. Ajax zit op de beurs enz.
  Of die man die tweemaal mensen redde: Naam: Ruben Abraham. Eerstgeborene stam Abraham. Is geen toeval. We worden ergens op voorbereid.
  Dat Nederland voorzitter is van de EU zit me niet lekker. Meerdere false flags hier bv.

  0 likes
 16. Zojuist vernomen : Rusland gaat gewoon door met het bombarderen van Aleppo, ondanks Munchen deal, dat ze er veel zin aan hebben bewijst het weg gebombardeerde hospitaal van Dokters zonder grenzen . ooggetuigen mellden dat Russische jets in formatie , twee keer over het hospitaal hun “”vrijheid voor Aleppo”” hebben afgeworpen. Dit laat geen spat heel van de goede bedoeling van Putin, de grote rebel zonder toekomst !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

derde wereldoorlog

Er staat iets groots te gebeuren. En nee, het is niet de Derde Wereldoorlog

Na de Amerikaanse aanval op de Iraanse ...

NOS

Man achter ‘NOS = fake news’-stickercampagne volledig door het slijk gehaald. Waarom oude media er zijn om de oppositie neer te sabelen

NOS-verslaggever Edwin van den Berg kreeg afgelopen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.