Homepagina » Buitenland » Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien
Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Bevrijding van Aleppo: Wat de westerse media niet laten zien

Door de Russische interventie in Syrië is het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen terreurgroep IS aan het licht gekomen. Dat stelt de doorgewinterde Franse journalist en analist Jean-Michel Vernochet.

In een opiniestuk voor de onafhankelijke Franse nieuwssite Boulevard Voltaire reageert Vernochet op de inspanningen van het Syrische leger om Aleppo te bevrijden. Tegelijkertijd haalt hij uit naar Europese en Amerikaanse media.

“Op 1 februari lanceerde het Syrische leger samen met de Russische luchtmacht een grootschalig offensief om Aleppo, de voormalige economische hoofdstad van het land, te bevrijden,” schrijft hij. “Het ging om een deel dat sinds 2012 in handen was van de rebellen.”

Bevrijders

“Zoals gewoonlijk begonnen de media allerlei berichten te schrijven over de horden mensen die op de vlucht sloegen,” gaat hij verder. “Wat mist in het plaatje zijn beelden van inwoners van de westelijke wijken van de stad, die de overheidstroepen onthaalden als bevrijders.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was ‘diep geraakt’ door de beelden die in de westerse media verschenen. Hij eiste gelijk dat Rusland zou stoppen met ‘het bombarderen van burgers’.

Krokodillentranen

De waarheid is volgens Vernochet veel prozaïscher. “Als de stad Aleppo volledig omsingeld is door overheidstroepen, wordt de bevoorradingsroute van de rebellen afgesneden,” schrijft hij. “Via die route ontvangen de militanten versterkingen, wapens en munitie van de Turkse diepe staat.”


Door de Russische interventie is eindelijk het dubbele spel van de westers-Arabische coalitie tegen IS aan het licht gekomen, merkt de journalist op. “Enerzijds huilen de westerse overheden krokodillentranen om vluchtelingen die verdrinken in de Egeïsche Zee, terwijl ze de deur naar Europa openzetten voor migranten, die in 60 procent van de gevallen geen vluchteling zijn.”

“Anderzijds sluiten ze hun ogen voor het dubbele spel van Ankara in Syrië,” besluit hij.

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Niels
Niels
5 jaren geleden

walgelijk hoe de westerse media de publieke opinie probeert te beïnvloeden door het uitbrengen van onwaarheden. Is dit geen fraude en valt dit niet onder misdaden tegen de mensheid?

ik walg, en walg… en je hebt nog altijd van die zeikerds die deze berichtgeving gaan uitwuiven als hoax.

jac
jac
5 jaren geleden

Wordt tijd dat dit eens duidelijk wordt voor iedereen
Veel mensen weten dit nog niet en denken dat Rusland de schuldige is maar de waarheid is heel anders.

Loki
Loki
5 jaren geleden

Het wordt tijd dat de Nederlandse Overheid en Media ter verantwoording wordt geroepen over hun berichtgevingen!!!!

nunki
nunki
5 jaren geleden

Trap toch eens niet in al die propaganda. De waarheid sneuvelt consequent als eerste, wanneer er een oorlog uitbreekt.

x

Check Also

morales

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens ...

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

36
0
We lezen graag je reactie!x