Homepagina » Buitenland » Sleepy Hollow in Kazachstan: Inwoners Kalachi slapen dagen achter elkaar
Sleepy Hollow in Kazachstan: Inwoners Kalachi slapen dagen achter elkaar

Sleepy Hollow in Kazachstan: Inwoners Kalachi slapen dagen achter elkaar

Het is erg mysterieus: inwoners van het dorpje Kalachi in Kazachstan zijn ten prooi gevallen aan een onbekende slaapziekte. Sommigen slapen drie tot vier dagen achter elkaar. “Ik kon me niet meer bewegen,” zei één van hen.

Artsen staan al jaren voor een raadsel. Naar schatting 14 procent van de 600 inwoners heeft de aandoening. Sommige mensen zijn bang dat ze niet meer wakker zullen worden. Afgelopen zomer werden 60 dorpsbewoners die aan de ziekte lijden opgenomen in het ziekenhuis. Ze voelden zich duizelig, konden moeilijk rechtop staan en hallucineerden.

Doktoren hebben al wel uitgesloten dat virussen of bacteriën verantwoordelijk zijn voor de aandoening. Wetenschappers hebben tot dusver geen chemicaliën in de bodem of het water gevonden die de slaapziekte zouden kunnen veroorzaken.

Veel lokale bewoners menen dat de oorzaak kan worden gevonden in de nabijgelegen uranniummijnen uit de Sovjettijd. Er zijn echter ook mijnwerkers die niet zijn getroffen door de ziekte. Een filmploeg van Russia Today stelde vast dat de stralingsdoses in het gebied 16 keer hoger zijn dan normaal. Anderen beweren dat in de omgeving van het dorp chemisch afval ligt opgeslagen.

De mensen die aan de ziekte lijden, zijn gediagnosticeerd met encefalopathie, een ziekte van de hersenen zonder dat daar een specifieke oorzaak mee bedoeld wordt. Bij velen van hen hoopt zich vocht op in de hersenen.

[RT]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. O Mens! O mens! Geef acht!
  Een diepe droom had me in zijn macht;
  Ik sliep, ik sliep zo diep.
  Wat dacht die diepe middernacht?
  De wereld – diep – smacht.
  Want dieper dan de dag ooit dacht,
  Is haar pijn –
  Pijn die smeekt: Verdwijn!
  Maar levensvreugd –
  Dieper dan de diepste zielepijn –
  Wil eeuwigheid,
  Wil diepe, diep eeuwigheid.

  3 likes
 2. Ik denk ook dat het met verandering van de kosmos te maken heeft. Trillingen/golven die slaap veroorzaken. bv. De toon/trilling van een slaapliedje. Maar het kan ook door de mens zelf gecreëerd zijn. Haarp/satellieten/wifi enz. Komen we weer uit bij de doos van Pandora. Kennis over natuur is macht. Zullen we over een tijdje bewust allemaal in slaap gebracht worden en waarom? Slaapziekte komt ook hier al voor. Stel het is waar dat men men de zon blokt.(chemtrails) Dan worden we ziek(verkouden door vitamine d gebrek, dat verklaart de vocht) en slaperigheid. In mij omgeving zijn er steeds meer mensen, die een chronische verkoudheid hebben.(tieners) Vitamine d gebrek hebben, waaruit weer allerlei ziekte ontstaan. Reuma, dementie op vroege leeftijd, kanker, chronische vermoeidheid enz. Zo ruim je mensen wel onzichtbaar op.

  1 likes
  • nou, vooruit dan maar, bij deze een “tip van Flip” en neen het betreft hier niet de welbekende “Flip” uit den Betuwe (logisch trouwens aangezien het om fruit noch groenten gaat)

   EET MEER BANANEN

   Na rijst, graan en mais is de banaan het meest gegeten voedsel ter wereld en is geen fruit of groente dus maar een zaad, net zoals ook granen, rijst en mais (gras)zaden zijn ( het is zelfs de snelst groeiende gras-soort die we kennen)

   omdat het geen fruitsoort is bevat de banaan zoals te verwachten valt dan ook weinig vitamines maar nou net wel een aantal zeer belangrijke zoals A, B1/2/6/11 en 12, C (slechts weinig) en jawel 1 van de weinige voedingsmiddelen die van nature een gezonde dosis D bevat.

   Zo is B6 betrokken bij de werking van verschillende hormonen, speelt een rol in het afweersysteem en het zenuwstelsel en kan niet gemist worden bij de groei en de aanmaak van bloed.

   dan zit er nog een hele rits aan andere zeer belangrijke vitamines en mineralen in die van goede invloed zijn op de hormonen en het zenuwstelsel en het bevat zelfs ( het bij dames vast bekende) foliumzuur. ( om er een paar te noemen zijn daar natuurlijk de vitamine D , vrij veel kalium wateen belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel en wat samen met natrium goed voor de bloed druk is. Fosfor, ijzer, zink en dan nog wat, de vezels uit de banaan zijn weer bevorderlijk op het cholesterol gehalte in het bloed en ga zo maar door)

   1 ding is zeker, de banaan maakt een hoop voedingsupplementen “lees dus de dure potjes met vitamine pilletjes” overbodig.

   wat dan ook meteen de reden is waarom b.v. de vitamine D in bananen word verzwegen op de legio aan zogenaamd “informatieve” websites die dan, als je even verder kijkt , bijna altijd eigendom van e.o.a. reform shop of fabrikant blijken te zijn en die hebben uiteraard een groot belang bij het stokpaardje D, welke dan volgens hun niet via de normale voeding binnen te krijgen zou zijn.
   hierbij word natuurlijk handig ingespeeld op hoe we tegenwoordig veel te weinig buiten komen door het werken achter computers en thuis druk druk tv en pc en bla bla het hele verhaal.
   OH ja,,,, met een half uurtje per dag buiten zijn krijgen we in de regel al het dagelijkse portie U.V. licht binnen om voldoende D aan te maken. Inderdaad de welbekende ultraviolette straling waarin jaarlijks nog steeds een stijgende lijn gemeten word en waarvan dan weer andere verkopers van producten handig gebruik maken om ons hun producten aan (letterlijk) te smeren want ja die zelfde uv-straling veroorzaakt natuurlijk weer huidkanker dus smeren die factor 60 en blokken die uv. Hoezo Vitamine D???? dat zit toch gewoon ook in potjes.;;

   maar goed bananen dus.
   greetz
   snowblast

   3 likes
 3. ik kan ook wel een paar dagen slapen,ben al moe als ik er aan denk

  2 likes
 4. Ik denk, als de aarde naar het westen begint te draaien, dan begint het dichts bij de Noordpool. Het is omschakkeling.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kazachstan

Sneeuw legt hoofdstad Kazachstan lam: record van 1964 geëvenaard. Bekijk deze bizarre beelden

In Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, is ...

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Quarks zijn subatomaire deeltjes die de bouwstenen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.