Buitenland

Verhaal over ‘Russische’ raketaanval op flat in Dnipro krijgt opvallende wending

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

De media zijn al dagen in de ban van een ‘Russische’ raketaanval op een flatgebouw in de Oost-Oekraïense stad Dnipro. Daarbij kwamen zeker 40 mensen om het leven. Er wordt met afschuw gereageerd op beelden van de verwoeste woontoren.

De redactie van de NOS draaide overuren. Beschoten gele keuken in Dnipro symbool van Russische verwoesting, kopt de staatsomroep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom zei dat Rusland met de ‘aanslag’ in Dnipro ‘de wil van de Oekraïense bevolking wil breken’. “Maar het effect is omgekeerd. Oekraïners lijken alleen maar nog vastberadener de oorlog te winnen,” zei Eikelboom.

Neergeschoten door het Oekraïense leger

Er gebeurde vervolgens iets opmerkelijks. Een belangrijke adviseur van de Oekraïense president Zelenski, Oleksi Arestovytsj, zei een paar uur na de aanval in een video op zijn YouTubekanaal in een interview met de Russische activist Mark Feygin dat de raket was neergeschoten door het Oekraïense leger.

Op de vraag of het luchtafweergeschut in Dnipro in staat was om de inkomende raket neer te halen, antwoordde Arestovytsj: “Hij is neergeschoten. Hij is blijkbaar op een flatgebouw neergekomen. Hij explodeerde terwijl hij naar beneden kwam.”

Hij zei eerder dat hij een tip had gekregen van een kennis, een ervaren legerexpert, die had gezegd dat hij een luchtafweerraket hoorde ontploffen voordat de Russische raket neerkwam op het flatgebouw.

“Niemand zal Oekraïne de schuld geven. Net zoals Oekraïne niet de schuld kreeg toen onze luchtafweerraket in Polen neerkwam, waarbij twee Poolse burgers omkwamen,” zei Arestovytsj, die daarbij verwees naar een incident dat afgelopen herfst plaatsvond.

Ontslag

Later schreef de adviseur op Facebook dat Rusland uiteindelijk verantwoordelijk is voor de sterfgevallen. Er gebeurde vervolgens nog iets opmerkelijks. Dinsdag diende hij zijn ontslag in. Hij zei dat hij een ‘grote fout’ heeft gemaakt in zijn berichtgeving. Ook bood hij zijn oprechte excuses aan.

Eerder had Rusland al ontkend dat het doelbewust een flatgebouw in Dnipro had gebombardeerd. Kremlin-woordvoerder Peskov zei dat wat er in de stad gebeurd is, het gevolg is van Oekraïense luchtafweer.

Het Russische leger heeft er ook op gewezen dat de Oekraïense luchtafweer onnauwkeurig is. Het is geregeld voorgekomen dat Oekraïense luchtafweerraketten burgerdoelen hebben geraakt.

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
1 jaar geleden

En Nederland wil namens Rutte aan de waanzin mee gaan doen met onze gebroken geweertjes en kanonnetjes en die kunnen dan ook in de gehaktmolen van Oekraïne gegooid worden!
Wie hier op tegen is die is extreem rechts of een antisemiet of zoiets in die trend!

Annette
Annette
1 jaar geleden

En wéér is het duidelijk, althans voor ons lezers van ninefornews. dat de NPO pure LEUGENS vertelt.

In dit geval dan de Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom (een échte EIKEL, hij doet zijn naam eer aan!), die er totaal niet tegenop ziet om alles wat RECHT is krom te praten en wat KROM is recht te praten.

Maar in feite is dat natuurlijk helemaal niets nieuws. Leugens vertellen, dat doen zij al jaren en sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne (wat in feite een oorlog is tussen Rusland en de NAVO) in een hogere versnelling, ALLES bedoeld om de onnozelen van geest, die überhaupt nog steeds afstemmen op de staatsomroep, puur zand in de ogen te strooien.

Duidelijk voor mij is, dat, zoals eigenlijk altijd al is geweest, je gebeurtenissen ALTIJD van twee kanten moet belichten. IEDER verhaal heeft een keerzijde.

Wat ben IK dankbaar voor het feit, dat ik WEL de andere kant te zien krijg. Houd mij trouwens ten goede: IK kijk al lang niet meer naar NPO programma’s (ik maak alleen een uitzondering voor Ongehoord Nieuws, vanaf 29 januari gelukkig weer 2 keer in de week op de buis).

HOE is het in vredesnaam nog steeds mogelijk, dat er nauwelijks nog kritische journalisten te vinden zijn, die WEL in staat zijn om nog echte journalistiek te bedrijven? Wij hebben ze zeker in het verleden bij bosjes gehad. Schijnbaar zijn ze allemaal met de Noorderzon vertrokken.

Dus weer, door de pure incompetentie van die Oekraïense onbenullen, dat er 40 mensenlevens verloren zijn gegaan. En ik ga ervan uit, dat er ook nog de nodige gewonden zijn.

De bevolking van Oekraïne wordt opgeofferd door de nazi’s aldaar, in een gevecht dat, althans naar mijn mening, NOOIT gewonnen zal worden.

Rusland is vele malen sterker en had, als ze vanaf het begin er met de botte bij in hadden gehakt, allang de eindzege behaald.

Marco
Marco
1 jaar geleden

Her westen wint de propaganda oorlog en dat is dan ook het enige dat het wint.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Lies live on, and the truth is the victim !

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x