Buitenaards

Astronomen in de ban van ‘alienconstructie in de Melkweg’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de mogelijkheid van buitenaardse constructies is opgedoken, heeft het nieuws over het mysterieuze gedrag van de ster KIC 8462852 zich als een lopend vuurtje verspreid.

De ster werd in 2009 al gespot door de Keplertelescoop en bevindt zich in de Melkweg. Aan de hand van het lichtpatroon kan worden onderzocht hoe de ster zich gedraagt ten opzichte van planeten in de buurt.

Het vreemde aan deze ster is dat het lichtpatroon hoogst instabiel is en heel veel onderbrekingen vertoont. De meeste wetenschappelijke hypotheses werden bijna meteen weerlegd door eerdere bevindingen.

Dysonschil

Omdat er voorlopig geen wetenschappelijke verklaring is, wordt er stilaan gedacht aan buitenaards leven. Het zou om een grote constructie kunnen gaan. Astronoom Jason Wright van de Pennsylvania State University gaat een alternatieve interpretatie publiceren van het lichtpatroon, die te maken heeft met buitenaards leven.

SETI-onderzoekers zeggen al langer dat we verafgelegen buitenaardse beschavingen kunnen ontdekken door te zoeken naar enorme technologische voorwerpen rond sterren. Een voorbeeld daarvan is de zogeheten Dysonschil, een hypothetische megastructuur die bestaat uit talloze satellieten die de energie van de ster opvangen.

“Nog nooit zo’n ster gezien”

Jeffrey Kluger merkt op in Time dat de eenvoudigste verklaring bijna altijd de beste is. Veronderstellen dat er een hoogtechnologische beschaving leeft of geleefd heeft in de buurt van KIC 8462852, die bovendien gigantische structuren heeft gebouwd die wij kunnen waarnemen, is niet meteen de eenvoudigste verklaring.

Het lichtpatroon van de ster lijkt in niets op wat Kepler eerder geobserveerd heeft. Kluger zegt dat er naar schatting zo’n 300 miljard sterren in de Melkweg zijn, wat betekent dat Kepler slechts 0,000049 procent van de hemel afgespeurd heeft. Je kunt op basis van dat deel geen verregaande conclusies trekken of iets al dan niet uitzonderlijk is in de Melkweg, aldus Kluger.

Dat betekent niet dat er niet iets vreemds gaande is rond KIC 8462852. Om te verifiëren of er een grote buitenaardse constructie rond de ster hangt willen enkele onderzoekers een radiotelescoop op de ster richten. Als ze signalen opvangen die wijzen op technologische activiteit, is er dus mogelijk bewijs van buitenaards leven. De resultaten van dat onderzoek worden in het najaar van 2016 verwacht.

[VTM, VRT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x