Homepagina » Buitenland » Israëlische ex-militair kan het niet langer aanzien en doorbreekt de stilte. In dit interview legt hij misstanden bloot
Israëlische ex-militair kan het niet langer aanzien en doorbreekt de stilte. In dit interview legt hij misstanden bloot

Israëlische ex-militair kan het niet langer aanzien en doorbreekt de stilte. In dit interview legt hij misstanden bloot

De Israëlische burgers hebben de verantwoordelijkheid om aan te dringen op een einde van de bezetting zodat Palestijnen niet langer hoeven te lijden. Dat heeft een voormalige Israëlische militair gezegd.

Avner Gvaryahu sprak in een interview met BBC HARDtalk over zijn persoonlijke ervaringen als soldaat en de operaties waar hij aan mee moest doen.

Hij vertelde dat hij een sergeant was binnen een team scherpschutters. Tijdens één van de missies bezette zijn team midden in de nacht een Palestijns huis.

Indringend aankeken

Elk huis op de Westoever heeft namelijk een nummer, aldus Gvaryahu.

In eerste instantie volgde hij de bevelen op, maar al snel kreeg hij last van gewetenswroeging. Hij kon niet langer toezien hoe brute daden tegen Palestijnen werden gepleegd.

Wat hem vooral heeft doen besluiten om de stilte te doorbreken was het feit dat jonge Palestijnen hem indringend aankeken terwijl hij midden in de nacht hun huis binnenviel.

Gvaryahu merkte op dat het zijn missie was om controle uit te oefenen over de Palestijnen en dat militair geweld daarbij was toegestaan.

Brute geweld

Er komt volgens hem geen einde aan het brute geweld tegen Palestijnen tenzij de bezetting wordt beëindigd.

De oud-militair benadrukte dat de Israëlische overheid uiteindelijk verantwoordelijk is voor het gedrag van de soldaten.

Hij voegde toe dat er een politieke resolutie nodig is om een einde te maken aan het conflict.

Moeilijk

Veel hooggeplaatste Israëlische functionarissen, waaronder minister van Defensie Avigdor Lieberman, hebben Gvaryahu een verrader genoemd.

Hij is naar eigen zeggen ook meerdere keren bedreigd. Er is onder meer geprobeerd zijn kantoor in brand te steken.

“Ik ben in de minderheid, maar het is mijn verantwoordelijkheid om me uit te spreken,” zei hij. “Het doorbreken van de stilte is moeilijk omdat je tegen de stroom ingaat.”

Bekijk het interview hier terug.

Foto: Matanya Wikimedia Commons

[Middle East Monitor]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Israel is -feitelijk- een terroristenstaat. Elk land wat samenwerkt met deze terroristen is inhoudelijk medeplichtig aan de terroristendaden waar o.a. de Palestijnen dagelijks mee te maken hebben.
  Sterker nog, de zgn. ‘war on terror’ is ook een door Israel geinitieerde terroractie an sich waar de hele wereld mee te maken (lees onder te lijden) heeft. Israel spant via de VS het hele westen voor hun terroristenkarretje en ook NL doet hier -bewust- aan mee.
  Sowieso bemoeit Israel zich met vrijwel elke politieke agenda van het westen al dan niet via de VS. Het zal me dan ook niets verbazen als ook de referendum kwestie hier in NL door de joodse lobby tot stand is gekomen.

  Lees eens het interview van Walter White met Harold Rosenthal die uit de school klapte in 1976 en een maand na het interview geliquideerd werd middels een onzinnige vliegtuigkaping in Istanbul. Lees ook over de speech van Benjamin Freedman in 1961 en de verhoring van Christian Rakovsky in 1968 die ook in principe uiteenzetten hoe de protocollen grotendeels gerealiseerd zijn. Tot slot is het ook aan te raden de anonieme brief te lezen van een ‘globalist’ eind jaren negentig mbt het bankenstelsel. Dan hoef je niet lang te raden tot welke bevolkingsgroep de persoon behoort die daar anoniem een boekje open doet.

  Rosenthal:
  http://www.antichristconspiracy.com/HTML%20Pages/Harold_Wallace_Rosenthal_Interview_1976.htm

  Freedman:
  http://www.sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm

  Rakovsky:
  https://archive.org/stream/RedSymphony/RedSymphony_djvu.txt

  Letter From Your Globalist Friend:
  https://flipswitchmandering.deviantart.com/art/Letter-From-Your-Globalist-Friend-511468484

  Meer on-topic:
  Kijk de diverse video’s van de Joodse edoch anti-Zionistische Dr. Norman Finkelstein op Youtube over de Palenstijnse kwestie.

  9 likes
 2. ogen van jonge Palestijnen werden doorgeprikt terwijl hij midden in de nacht hun huis binnenviel.
  Wat moet ik me hierbij voorstellen? Krijgen we een herhaling van ‘In 63 v.Chr. lijfde Pompeius het gebied in bij het Romeinse Rijk.’?

  9 likes
 3. Ik begrijp nu waarom joden (zionisten) in het verleden altijd zijn weg gejaagd en aangevallen zijn uit de plekken waar hun kwamen wonen. Het zijn gewoon ongelofelijke kwaadaardige mensen die altijd denken beter te zijn dan anderen en zich hoger voelen dan de rest. Zielige figuren!!

  11 likes
  • Khazaren….

   de joden (Judaisme) hebben er op zich niets mee te maken…

   namaste

   3 likes
  • De Joden – nog steeds een schrikbeeld

   Jeremia 24:1-10 “De Here deed mij zien, en zie, er stonden twee korven vijgen voor de tempel des Heren nadat Nebukadressar, de koning van Babel, Jechonja, de zoon van Jojakim, de koning van Juda, en de vorsten van Juda en de handwerkslieden en de smeden uit Jeruzalem in ballingschap gevoerd en naar Babel gebracht had; De ene korf bevatte zeer goede vijgen, zoals de vroegrijpe vijgen, maar de andere korf zeer slechte vijgen, zo slecht, dat zij niet te eten waren. Toen zeide de Here tot mij: Wat ziet gij, Jeremia? En ik zeide: Vijgen; de goede vijgen zijn zeer goed, maar de slechte zeer slecht, zo slecht, dat zij niet te eten zijn. Daarop kwam het woord des Heren tot mij: Zo zegt de Here, de God van Israel: Gelijk deze goede vijgen, zo zal Ik de ballingen van Juda, die Ik uit deze plaats naar het land der Chaldeeën heb weggezonden, aanzien, ten goede; Ik zal mijn oog op hen slaan, ten goede, en Ik zal hen naar dit land doen terugkeren; Ik zal hen bouwen en niet afbreken, hen planten en niet uitrukken; Ik zal hun een hart geven om Mij te kennen, dat Ik de Here ben, en zij zullen Mij tot een volk en Ik zal hun tot een God zijn, wanneer zij zich van ganser harte tot Mij bekeren………..Maar zoals de slechte vijgen, zo slecht, dat zij niet te eten zijn, zo zegt de Here: Zo zal Ik Zedekia, de koning van Juda, maken en zijn vorsten en het overschot van Jeruzalem, die in dit land zijn overgebleven en die in het land Egypte wonen; Ik zal hen overgeven ter mishandeling, ten verderve, aan alle koninkrijken der aarde, tot een smaad en een spreekwoord, tot spot en vloek op alle plaatsen waarheen Ik hen zal verstrooien. Ik zal onder hen het zwaard, de honger en de pest zenden, totdat zij geheel verdaan zijn van de bodem, die Ik hun en hun vaderen gegeven had.”

   Psilocybine, bijdeze zal ik jouw vraag beantwoorden. Het goede nieuws is Hij zal ons in de eindtijd weer vergaderen in het beloofde land de levant. Google hier maar eens op je zult dan schrikken hoe groot israël zal zijn.

   1 likes
  • @Psilocybine
   (Def:Hallucinogeen indool uit de tryptamine-familie, ofwel een hallucinerend goedje dat leidt tot waarnemingsstoornissen en je hersencellen wegsmelt)

   Gut wat enorm leuk, eindelijk weer eens een staaltje antisemitisme pur sang, voor en door de échte connoisseurs! Wat vooral zo aanspreekt is de volledige afwezigheid van generalisatie, onwetendheid, en minderwaardigheidscomplexen: Chapeau!

   NB: Ja, ik was sarcastisch…

   0 likes
 4. Turkije / Afrin.??

  5 likes
 5. De ondergang van de Zionisten, Kazaren, Illuminatie, Bilderberg groep,
  Jezuïeten etc ,is aanstaande
  It ‘s judgment time

  6 likes
  • Ja inderdaad. De enige 2 facties van de illuminati die nog over zijn, zijn de zionisten en de nazi’s. Zij vechten het onderling uit tegen elkaar. Alle andere facties zijn verslagen. De overgebleven 2 facties van de illuminati zijn achter de schermen druk bezig elkaar te vernietigen om de macht, wie uit eindelijk de macht en controle nog hopen te krijgen over de mensheid. Ze gaan hard falen. De komende 2 jaren gaan regeringen vallen en de jaren die daarop volgen na 2020 zullen chaotisch zijn.

   0 likes
 6. Krijgen we een herhaling van ‘In 63 v.Chr. lijfde Pompeius het gebied in bij het Romeinse Rijk.’?
  Wat moet ik daarbij voorstellen ??? In 1453 veroverden de Turken Constantinopel.

  2 likes
 7. Gelukkig zijn er veel meer jonge Israëliërs die het niet langer kunnen aanzien.

  http://www.breakingthesilence.org.il/testimonies/videos

  De site is al een aantal jaren in de lucht.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...