Homepagina » Buitenland » Oekraïne-crisis: De wraak van Poetin
Oekraïne-crisis: De wraak van Poetin

Oekraïne-crisis: De wraak van Poetin

Ronald Reagan en Margaret Thatcher kregen Rusland in de jaren tachtig op de knieën met een dure wapenwedloop en lage grondstofprijzen. Samen met de perestrojka-politiek van Gorbatsjov leidde het tot een Russisch bankroet en de implosie van het Sovjetimperium. Dit was voor het kapitalistische Westen een glorieuze overwinning van een economische oorlog, aldus Willem Middelkoop in zijn nieuwe column.

De Russische president Poetin was op dat moment een jonge KGB-agent en maakte het allemaal van binnenuit mee. Nu lijken de rollen echter omgedraaid. Sinds de kredietcrisis beseft hij dat het Amerikaanse dollar-imperium op instorten staat.

Eind 2008 kwam er een einde aan het Amerikaanse bedrijfsmodel. Allerlei grote bedrijven – zoals Ford, GM, veel grote banken en hypotheekverstrekkers – moesten door de overheid worden gered. De geldkraan werd helemaal opengezet.

De Amerikanen durfden volgens Middelkoop na de annexatie van de Krim niet hard in te grijpen omdat ze maar al te goed beseffen dat de dollarhegemonie door de reactie van Poetin verder kan worden bedreigd. De Russische president voorzag dat de VS het niet aan zou durven om zware economische sancties op te leggen.

Verschillende Russische parlementsleden hebben al opgeroepen de verkoop van grondstoffen in dollars te staken. Poetin benaderde China daarnaast met het voorstel om gezamenlijk dollarbeleggingen te dumpen. Dat had hoogstwaarschijnlijk geleid tot een ineenstorting van het Amerikaanse dollarsysteem, aldus Middelkoop. Hoewel China weigerde, stopte het land wel met investeren in Amerikaanse staatsobligaties.

In aanloop naar de verwachte reset van het wereldwijde financiële systeem, wisselden China en Rusland al grote hoeveelheden dollars om in goud. In 2013 gaf het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zelfs toe dat schulden massaal moeten worden afgeboekt.

Intussen wordt toegewerkt naar een plan om de dollar, euro en yuan op te laten gaan in een nieuwe wereldreservemunt, weet Middelkoop. Hij voegt toe dat een openlijke economische oorlog met Rusland daarbij roet in het eten kan gooien en dus koste wat het kost voorkomen moet worden.

[RTL Nieuws]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Horen we niet constant ‘mensen’ o.a. éne Frans Timmermans met boodschappen komen terug komen uit de VS waar de beste man vorige week weer bij zijn meesters op appèl moest komen of misschien zelfs uit eigen beweging naar toe was gevlogen/gekropen om een wit slavenvoetje te halen.

  En kijk eens wat Frans nu allemaal raaskalt over wat de EU allemaal moet met defensie (= geld) en zo. Uit de woorden van de meest stupide politici die uiteindelijk ook maar meelijwekkende onderdanen en kontenkruipers zijn van de (nazi) elite kun je veel Amerikaanse boodschappen en verzoeken halen. Amerika praat als het ware via zijn EU vazallen.

  Is het niet heel toevallig een spel van Nazi Washington; in de Oekraïne een opstand regisseren waarmee Poetin te prikkelen om in actie te komen om zo de EU tot vijand van de Russen te maken en aan het eind van de hele zaak van de EU een gigantisch slachtveld te maken of op z’n minst de hele EU tot de strot in de schulden te laten steken voor defensiemateriaal made in the USA om zo de overgave af te dwingen, niet voor de Russen, maar voor de USA die wel raad weten met een paar honderd miljoen te sturen en gechipte EU slaven.

  Eén ding mag duidelijk zijn Washington speelt een heel laag spel die alle kanten op kan gaan. De Oekraïne was ver van onze bedshow en met de Russen KONDEN we heel voorzichtig aan goede zaken doen en waren we bijna op het punt gekomen dat Rusland voor meer welvaart had kunnen zorgen dan dat ze ooit hebben gedaan.
  Maar slecht, net als de beurzen, controleren de Amerikanen de zogenaamde bondgenoten en kunnen zijn op commando precies op het juiste tijdstip gecontroleerd de boel laten ploffen en sturen.

  Persoonlijk had ik liever de nieuwe Rus in mijn achtertuin gezien dan de Nazi legerlaarzen van de EU/VS die onder valse voorwendselen mijn huis komen binnen marcheren (mijn huis is een illusie in deze, want natuurlijk bezit men in de EU helemaal niets meer als slaaf).

  Als wij niet wakker worden en niet in verweer komen tegen dit hele zieke oorlogszuchtig spel van dit moment dan zal vroeg of laat WOIII een feit zijn. Heel vreemd dat de slaven onderling, ik merk het in mijn omgeving, zo weinig praten over een eventuele aankomende holocaust van ongekend grote van niet eerder vertoonde omvang. De slaven zijn zo mak en tam als schapen die naar de slachtbank worden gebracht. Merk de stilte voor de storm. Dit alles loopt niet zomaar eventjes met een sisser af, de VS heeft op dit moment niets aan een EU die handel drijft met de Russen. De VS kan niet overleven in vrede en zal ten ondergaan als er geen oorlog komt, en dan weten wij slaven toch wel hoe laat of het is? Mocht het toch voorlopig rustig blijven, dan nog heeft de VS een doel bereikt, namelijk meer macht over de EU, want met een door de Amerikanen opgehitste oorlogsdreiging zullen ze de EU duidelijk maken dat ze meer macht moeten afnemen van de burger/slaven en meer moeten luisteren naar de VS. Al wat de VS doet aan vuile spelletjes, het zal altijd een win-win situatie worden zolang de Russen niet de VS DIRECT aanvallen en het spel van de VS doorhebben en daarmee de EU buiten schot laat. Dat zou voor de VS, mocht dit scenario plaatsvinden, een heel nieuwe situatie creëren waarbij de rollen ditmaal zullen zijn omgedraaid en niet de VS, maar de Russen de toon in de wereld zetten.

  44 likes
  • Helemaal eens met de twee reacties. En Timmermans maar raaskallen over de Defensie. EU moet een worden, maar wel ff de JSF kopen, i.p.v. betere eurojagers. Overigens totaal overbodig. Dogfights is zo 1950. Voor het zelfstandige naamwoord Knechten dient het bijvoeglijke naamwoord Joodse geplaatst te worden.

   13 likes
  • Allemaal koffiedik kijken! wat Amerika echt dwars kan zitten is hun eigen stukje grondgebied op deze aardkloot. ( zie link) Maar vergeet de Chinezen ook niet als het wel op een WO3 aanstuurt. Kijk ook eens wie er belangen hadden in WO2. Economisch gezien o.a de wapenindustrie.

   http://video.nationalgeographic.com/video/yellowstone-overview

   1 likes
   • National Geographic is ook een verlengstuk van Amerika, helaas.
    Zij dienen een heel ander doel nl. misleiding, zoals ook Google dat doet.
    Kijk maar eens wat een multibelangen google heeft. Griezelig gewoon.
    En dan zouden wij koffiedik kijken ? Dit is een met zekerheid te verifiëren info !
    Wordt nu eindelijk eens wakker. Zelf op de TV worden wij doodgegooid met amerikaanse humbug.
    Moeten wij verplicht S**T Programma’s kijken, alsof er geen andere Euro-landen zijn die ook wat te bieden hebben !
    Zijn we nu al zo geprogrammeerd, dat alle tegengeluiden al bij voorbaat afgedaan worden als koffiedik kijken ?

    9 likes
    • Wie zijn wij huisheks ? reactie was aan IIS
     6 mei 2014 10:16 at 10:16 gericht .

     Ik doe niet aan 4 en 5 mei omdat ik het hypocriet gedoe vind. Maar ik slaap volgens jou. Zou jou wel eens in het echie willen meemaken.

     0 likes
     • Hoe bedoel je , int echie ? Wil je mij leren kennen zoals ik ben ?
      Of hoop je mij te kunnen overtuigen van het feit dat ik het helemaal verkeerd zie.
      In het eerste geval, ga ik een discussie niet uit de weg hoor en vind ik het heel verhelderend om met een medemens van gedachten te wisselen. In het 2de geval ; laat maar zitten.
      Ik heb mijn mening reeds gevormd, laten we zeggen, dat ik een ervarings deskundige ben, die al van overheden het nodige voor haar kiezen heeft gekregen en daar dus ook totaal geen vertrouwen in heb of zal krijgen. Als je oprecht eens van gedachten wilt wisselen ben ik daar zeker toe bereid.

      3 likes
  • IIS, ik vind je bijdrage niets anders dan hypocriet geouwehoer , maar het zal wel komen omdat je wel weet dat je stem anders helemaal nooit opgemerkt word omdat je de andere kant van de vrije mening (westerse) totaal niet kunt benaderen en begrijpen , het zegt me namelijk dat je graag zelf ook een leider wilt zijn want wat je hier allemaal schrijft, getuigd niet van een wakkere geest die ik wel heb . Haal er nu geen andere zaken bij zoals economie of werkloosheid want mensen verschillen daarin gelukkig niet zo veel , het is alleen fout om mensen daarmee te dwingen hun logische denken op te geven … en welke overheid doet daar niet aan mee ? En nee laat niemand denken dat ik op een wolkje zit en droom dat het vanzelf beter gaat , ik weet waarmee en met welke denk-dogmas ik te maken heb, blijf niet vernieuwend oordelen en nieuwe hoop te gieten in de bekende oude zakken, want eens zal die daardoor moeten barsten, en hij zal barsten bij hen die niet willen ontwaken . Doe niet goedkoop door een standpunt in te nemen maar zoek een antwoord wat vergrotend werkt maar dat moet je natuurlijk voor jezelf eerst ook nog op kunnen brengen .

   0 likes
   • Ben je voor of tegen een alles vernietigende oorlog? Ben je voor of tegen een slaafs en kruiperig bestaan? Ben je in staat een mensenleven te nemen of jezelf te offeren voor poen en een handvol idioten? Of ben je een vrij mens die zelf kiest en beschikt over zijn eigen leven en have en die niet langer in de leugens trapt van de gevestigde orde die aanzet tot, onderdrukking, haat en moord?

    Je mag me alles noemen wat niet lief is, maar de waarheid, niet mijn waarheid, maar DE waarheid, daar komt niemand omheen en dat ligt je waarschijnlijk zwaar op de maag en dat reageer je af. Heel logisch, want jij bent net als zovelen aan het ontwaken uit een duizenden jaren slepende periode van ideologieën van en met onderdrukking en permanente leugens en het afkicken is daarmee een feit en je aangehaalde heldere geest komt tot ontwaken en het in vorm krijgen en ‘ontgiften’ daarvan doet pijn en maakt dat velen de chagrijn leggen bij degene die ze een spiegel voorhoudt. Is het niet duidelijk dat er een nieuwe en andere wind waait waarbij degene die geen slaaf wensen te zijn van geld, overheid en elite thans ontwaken uit een fase van blindheid en doofheid, maar vooral gevoelloosheid zonder enige affectie afwijzen en vooral dat wat aanzet tot moord en onderdrukking. Het is niet langer gewenst in deze hypermoderne tijd van mentale ontwaking waarbij we niet langer aan symptoombestrijding wensen te doen, maar het kwaad dit maal eens en voor altijd bij de wortel willen uitroeien. Duizenden jaren slaafs onderdrukt en geconditioneerd en daar willen mensen, heel simpel gezegd: van af. Ze hebben het wel gezien, ze hebben het wel gehad met bespelen, kneden en masseren van de weke en willoze massa.

    Of, wil je nu nog even snel op de rand van grote vernieuwingen tegenspartelen als een slaaf die zich graag laat misbruiken tot de dood er op volgt? Treurig, dit éne leven geven voor een ander zijn zieke en hebzuchtige geest en speeltjes. Nobel en eervol ten ondergaan in het strijdveld voor zijn heer en meester? Ga je gang, veel succes gewenst met datgene wat al eeuwen is gedaan en waarbij de mens niet anders heeft gedaan dan domweg bloedvergieten uit naam van God, volk en vaderland en dat alle broeders gelijk mogen zijn, is niet meer dan SLACHTofferen voor geld en macht.

    0 likes
  • Ik ben blij dat er meer mensen zijn die dit spelletje van Amerika doorzien. Ik hoorde Timmermans zeggen, dat de Russen over de doden van deze ramp een politiek spelletje spelen…. alleen de benaming van een “politiek spelletje” is werkelijk misselijkmakend. Net of de politiek dagelijks een spelletje speelt, wat ook ridderlijk door de politiek bevestigd wordt en waar ze trots op zijn dat zij dat spelletje mee kunnen spelen.
   Ga GV. gewoon je werk doen waar WIJ jullie voor betalen en rummikub speel je s’avonds maar als je thuis bent.
   Wat mij ook opvalt is dat wij een nieuwe benaming hebben voor groeperingen die opkomen voor hun belangen n.m. separatisten. Waar zijn de alom vertrouwde terroristen gebleven??? Of zit er een verschil tussen deze mensen met een ideaal?
   Dan blijft de vraag wie schuldig is aan deze ramp.
   Rusland? (omdat zij misschien de wapens hebben geleverd)
   Poetin? (omdat hij de politiek leider is van Rusland)
   De zogenoemde separatisten? (omdat zij waarschijnlijk op een knop hebben gedrukt)

   Als wij landen gaan beschuldigen die wapens exporteren moeten we eerst es naar onszelf kijken.
   In de periode 2003-2007 was Nederland grofweg de op vijf na grootste wapenexporteur ter wereld, gemeten naar het volume van geëxporteerde zware wapens. Hoeveel levens zal dit gekost hebben?
   Is Jan Peter Balkenende schuldig aan de eventuele slachtoffers van deze wapens?

   De propaganda die momenteel de wereld rond gaat en gevoed wordt door het zogenaamd “politiek spelletje”, dat over de ruggen van de slachtoffers gespeeld wordt. Doet mij denken aan een tijd die vooraf ging aan de 2e wereldoorlog.

   Mensen wordt nu eens wakker en laat je niet leiden door het sensatienieuws. Open jullie ogen zonder beïnvloeding van propaganda en belangen.
   Speel dit zieke en mensonterend spelletje niet mee.
   Herdenk de slachtoffers, zij zijn niet meer.

   0 likes
 2. De arrogantie van de Amerikanen is stuitend. Het onderdanige gedrag van Europa geeft kotsneigingen.
  Ondertussen worden de belangrijkste zaken “gewoon “fff vergeten.
  Dat er naar alle waarschijnlijkheid toch een kleine ijstijd aan zit te komen en dat het misschien wel handig zou zijn om daar eens op te anticiperen ?
  Dat wij eens moeten kijken hoe wij in Europa zelf de touwtjes weer in handen zouden kunnen krijgen en daarmee een signaal afgeven naar de USA ; ga eerst je eigen straatje schrobben voor je je bemoeit met ons. Nee, dat gaat niet via de europeese verkiezingen, dat zijn allemaal stromannen van Amerika. Die doen braaf wat de baas zegt. WOEF !! Daar zou wat anders op gevonden moeten worden.

  Amerika is de grootste verbruiker van energie ter wereld, terwijl de rest van de wereld moeite moet doen om alles netjes binnen de lijntjes te houden. Toeval wil dat Poetin nu de beschikking heeft over de grondstoffen die ook wij nodig hebben. Goh, dan zou ik in zijn plaats ook de USA EN Europa eens een toontje lager willen laten zingen, i.p.v. dit super arrogante gedrag.
  Samenwerking is nog altijd het beste strategische plan.

  35 likes
  • Ik vind dat je deze discussie niet waardig in de huidige en hogere normen en waarden plaatst, je kijkt altijd maar terug naar zaken waar je zelf ook aan deelneemt , als de kachel maar brand nietwaar ? Hoe vaak is het nu al voorgekomen/gebleken dat deze wereld nooit alles kan oplossen , we hebben een wereld omvattend probleem waarin bijgeloofigheid, innerlijke opdrachten van verdwaalde geesten, en daardoor aanwakkerend het vergif van materialisme , met leugens worden aangewakkerd , dat zijn onze vijanden zijn , en ze leven ook in mensen zoals jij .

   2 likes
   • Wat ben ik blij dat ik weer even met mijn voeten op de aarde gezet ben. En wat doet het mij deugd dat je mij zo goed kent.
    Het rookgordijn functioneert hoor. Neem zelf ook ff de verantwoordelijkheid op je.
    Dan doe ik dat ook.

    2 likes
 3. Schandalig deze complot theorieën , en totaal zonder morele inhoud , duidelijk niet geïnteresseerd in democratie maar in een sterke macht. Alles wat ik met zulke waanbeelden en vermoedens doe is direct in de wc dumpen , wat hier gaande is is de zieke neiging van botte geesten om met oude machtspolitiek , andere machten dwars te zitten , werk van een dwaas en onmenselijk , maar hoe het gecorrigeerd word, ik weet en ben zonder twijfel dat deze denkpatronen nooit meer bevredigend en daadwerkelijk geaccepteerd zullen worden en aldus opnieuw als vanouds blijvend zullen werken en daar heb ik al jaren en indien men mij aan mijn lot overlaat, nog jaren voor zal blijven zorgen . Er is maar een winnaar en dat is Vrijheid en Liefde . Word ook hier in Nederland geen hersenloos schaap en machtswellusteling , weg met volmacht leugenaars !

  3 likes
  • Zit jij dan al in die nepperige “licht en liefdebubbel” van de dromerige zwevers van de new age. Hallo dit is de wereld waarin we leven de wereld van de machtsspelletjes. Welkom op aarde.

   11 likes
 4. Materialisme:

  Als wij onze laatste boom hebben omgehakt,

  Als wij onze laatste rivier hebben bevuild,

  Als wij onze laatste dieren hebben geslacht,

  Als wij onze laatste vis hebben gedood,

  DAN

  Zullen wij ontdekken dat geld niet te eten is.

  13 likes
 5. Amerikaanse bedrijven hebben sowieso weinig belangen in Rusland, in tegenstelling tot Europese bedrijven. De door de USA opgelegde sancties treffen dus voornamelijk hun bondgenoot. Fijne vrienden heb je dan…

  Ik vertrouw Poetin niet, maar de clique van Obama is zeker rot tot op het bot. Mensen moeten zelf maar het recht in eigen hand nemen. Geen Amerikaanse producten meer kopen, spandoeken voor de ambassade en vooral niet zwijgen… Laat andere weten dat je een eigen mening heb.

  5 likes
 6. In deze tijd kan men niemand vertrouwen omdat er te veel demonen tussen ons zijn.
  volg je eigen intuitie.

  1 likes
 7. Volgens gebruikelijk recept: ze creeren een probleem, krijgen de gewenste reactie en bieden ons daarna een oplossing die tegelijkertijd weer het volgende probleem is. Cyclus der ilusie.

  De ‘gezamelijke munt’ zal gezien NWOsamenzwering waarschijnlijk een e-munteenheid zijn, en wij zullen er op verliezen als volk, as usual.
  Daarom ben ik blij dat er een Poetin is die roet in t eten gooit

  1 likes
 8. Ik denk dat je mijn antwoord al wel hebt geweten , maar gezien je vorige beschouwen wil ik nog één ding zeggen , bekijk de situatie niet vanuit een positie waar je verder geen ervaring mee hebt , maw , praat niet in een ander zijn straatje want voor dat je het weet zal het je vies tegen kunnen vallen . We weten allemaal heel goed dat de menings vrijheid in West Europa of beter , het Westen, hoger gerespecteerd word dan op andere wereldcontinenten in de wereld . We hoebven niet echt bang te zijn dat de overheid je om een mening oppakken wil . Dit komt omdat we daar voor gekozen hebben via een partijen stelsel . Val jezelf dus niet af door die democratische principes ondergeschikt te maken door andere voorkeuren / systemen .

  Jullie, dwz vele bijdragen) doen net alsof andere volkeren (niet westerse) wakkerder zijn dan onze activiteiten, maar misschien hebben we die niet gehoord omdat de wakkeren aldaar mond dood gemaakt worden ? Wie het weet moet het maar zeggen.

  Een feit is in ieder geval dat Nederlanders hoge levenswaarden nastreven , ze een land wonen waar er samen veel aan (ontwikkelings) hulp en technische innovatie op wereldschaal word gedaan .. omdat .. nou omdat we onszelf dus blijkbaar al goed wisten te redden , want zo vrijgevig staan hier een in andere westerse landen de lepels in de brei pot.

  Wij zijn klaar met die onderwijzingen die leren wat ons zegt , wij moeten meer aan een bepaald soort van enthousiasme doen , want de achtergrond hieruit is gewoon dat we moeten moeten en nog meer moeten , laat de nieuwe wereld dus maar komen , weg met het gedoe om oude koeien uit de sloot te trekken, want die geven alleen maar zure melk en streef dus naar een grensenloos project .

  En laten we een probleem zoals onze energie behoefte uit de weg ruimen, en dat niet alleen door allerlei vormen van grote en kleine samenwerking , maar laten we samen eerst kijken naar de sociale bijdrage die de hulp van die dingen ons geven .

  Dan kom je vanzelf uit bij opvoeding , bij een totale gezondheid die al begint bij voorbereidingen op geestelijke vernieuwing , inhoud aan dit bestaan te geven, ieder mens in zijn waarde te laten omdat een hogere waarheid hen eens wel wakker maakt .

  Wakkere mensen zien een uitweg in deze gevangenis , door wie de bevrijding komt is aan henzelf, want het kan via de makkelijke weg of via de moeilijke , ontkenning dat zij deel hebben aan het project bevrijding, en nou vraag ik ons , wat is de beste keuze aldus wat verbreekt het zegel wat jullie inderdaad die ruimte geeft ?

  0 likes
  • Zolang je als slaaf braaf je belasting afdraagt aan de gewapende macht en zolang je als slaaf braaf gehoorzaamt aan alle wetten en regels en beschikt over de nodige papieren met alle bijbehorende inschrijvingen (honden hebben dat ook) en zolang je het goed vindt dat de nazi macht lijken overal ter wereld ten geld mag maken onder de noemer van terrorismebestrijding en zolang je de leugens en onderdrukking van de gevestigde westers nazi orde accepteert en zolang je het goed vindt dat jouw geld op elke gestandaardiseerde en genationaliseerde banken door een opwellende federale nazi macht zonder blikken of blozen mag worden geconfisqueerd, tja, dan heb je hier als simpele ziel een goed en geknecht leven. Wees je meesters/onderdrukkers/moordenaars maar dankbaar!!

   En het constant vergelijken of spiegelen aan andere landen is een zum kotzen extreem linkse gedachte (wederom nationaal socialistisch). Pure hersenspoelenrij door iedereen te vertellen dat wij verantwoordelijk zijn voor een ander of dat zodra een ander het slechter heeft wij/slaven het daarom beter hebben of dat het zelfs zo ver mag gaan dat wij verplicht zijn om voor ieder ander land ons best te doen, omdat wij het zogenaamd zo goed hebben. Maar zulks achterlijke gedachte is precies wat de gevestigde orde wil, want daarmee houd je het volk arm, kort en dom enf vooral onder het maaiveld. Slaaf zijt gij en als slaaf zult gij ten ondergaan en de elite lacht zich de ballen om de broek, je bent een idioot als je zegt dat we in ons systeem een beter leven vinden. Alsof een leven in mooie kooi beter is dan het leven in een lelijke kooi.

   1 likes
 9. Ach wat heb jij het slecht hier, veel slechter dan hier kun je het niet krijgen, nietwaar . je lucht jezelf maar raak omdat je niet weet wat er elders in de wereld nog meer leeft en hoe het daar met het extremisme aan toe gaat . Kom nou niet aan met je rechtvaardigheids gevoel want dan vraag ik je direct of je voor een goede zaak enig luxe wilt inleveren .

  Ok je kunt van alles roepen maar kom eerst eens met iets zinvols om alles anders te laten samenwerken, arbeid maakt gelukkig heb ik wel eens begrepen , nou ik zou zeggen , heb jij een betere besteding voor overheids geld waar we daadwerkelijk tevreden mee mogen zijn ? en vergeet eventueel niet sorry te zeggen aan die groepen die hun energie in hun eigen gezondheid steken want dit land heeft enorm veel de voorkeur aan concurentie spelletjes gegeven .. want dan ben je soms al snel overbodig zo het laat aanzien, en ben je door overmacht werkloos en onderhouden door een collectief systeem , van anderen afhankelijk geworden ofwel een (democratische gekozeen) politiek systeem. Maar goed , misschien moet er nog veel water door de Rijn stromen voordat je beseft waar je al doende steeds weer mee bezich bent , want die dingen helpen niemand dan alleen het moment dat je slaaf word van een oplossing wat een antwoord op alle problemen bied .. want denk je eens in , zou je daar de democratie voor op willen geven, de niet meewerkende mens ( die niet mee kan of wil komen) eventueel uit de weg of op te sluiten .. weet je hoeveel mensen om weet ik wat voor ziekte onvrijwillig geholpen worden ? en vraag jij je dan ook af dat is te voorkomen ?

  0 likes
  • Ik zal er verder geen woord meer aan vuil maken want bij jou is er ogenschijnlijk geen zalf aan te strijken als notoire en gewillige onderdaan en omdat je niet duidelijk maakt waar je nu precies naar toe wilt, maar leer eens dat democratie een totaal misplaatste judas verhaal is binnen de EU en VS. Democratie is niets anders dan kiezen voor de beste of slechtste afperser en onderdrukker. Plus de meerderheid beslist over een minderheid die dan dat mag doen wat ze absoluut niet wil en zo is er een trits aan zaken die aan het hele democratie verhaal niet deugen. Of ben je het verdrag van Lissabon vergeten, toevallig? Verder wens ik je met je leven als slaaf in je verroeste kooi veel succes, of geloof je nu werkelijk dat je leeft in een gouden zoals je een ander ook wil voorhouden en wijsmaken? Het enige storende aan jou is dat er van jouw soort miljoenen, zo niet miljarden rondlopen die gewillig buigen en hun onderdanigheid tonen en ook nog geloven dat verplicht afdragen/afpersen van belastingen en heffingen een bittere noodzaak zou zijn die ieder mens graag en met liefde zou verlenen. Triest, heel triest om dit en zovele doctrines te blijven geloven en voor een leven vast te zetten in je hoofd en daarom kan ook een WOIII nooit meer ver zijn, omdat velen ook dat blijven zien als een noodzakelijk onderdeel van vrede…BIZAR!!!

   1 likes
   • He , ik vroeg je of je veranderen wil en ook voor wat voor prijs , maar je zit maar in een trendmolen van onwaarheden maar wat raars te opperen , zo komen we nergens met zulk populistisch geouwehoer, zonder enig reverentie met een systeem waaruit blijkt dat het elders in de wereld wel klopt . want DIT zou je anders moeten uit vinden … of denk je het komt wel een keer goed , want die eeuwige ongelovigen hebben we ook .

    Gezien je commentaren weet je niet half hoe prachtig wij als mensheid met elkaar de wereld van de donkere jaren of dagen doorkwamen , voor mij is deze overgangs periode in doorgeslagen zin al een gelopen race verder zie ik dat jullie met een bepaalde kracht worden omgeven die de mens in groter of kleiner relatie verband onderling altijd weer goed laat maken .. aldus … omdat ik helemaal geen afwezigheid van Liefde waarneem en menselijkerwijs er meer goede dan kwalijke mensen bestaan , positief niet alleen van binnen maar juist ja, duidelijk ook van buiten . Nee , jouw blik bekijkt het niet vanuit hedendaagse gebeurtenissen , jij bekijkt nog in een wereld(beeld) die in-wezen niet/ en nooit zo heeft bestaan en dit komt omdat je denkt dat het nare vooral opzet is van grote wereld machten ,Jijz echter met bewijzen komen dat daar de oorzaak ligt ho maar … aldus je er ondertussen niks tegen weet te doen .

    Mijn motto is , als je niet weet wat er beter kan verdring het dan snel want met onrust ben je anderen die dingen te leren die daar eigenlijk kwijt horen te raken ; de vraag waar chaos vandaan komt . Het is zinloze aandacht en roept tot onzinnig geweld omdat het bestrijdings middel gelijk aan een aanslag op een ander zijn leven word , dan legt het niet de kwaal open en bloot .. en wij ons bekeerden , maar word er niemand beter door en rollen we wat van het ene naar het andere luxe geworden probleem. Tjonge wat een knappe discussie alweer .. maar laten we eens wat openlijks positiefs doen of hou anders je kakel maar dicht wil ik maar zeggen .

    0 likes
 10. “…er wordt aan een nieuwe wereldreservemunt gewerkt, waarin de dollar, de yuan en de euro
  op zullen gaan…”?

  Leg dat plan eens uit?

  0 likes
 11. Wie vaart er wel bij “verdeel en heers”?

  het volk zelf niet iig

  0 likes
 12. Soms verlang ik wel een terug naar de tijd van de Germanen; je dronk je biertje, je knuppelde een beest dood en at hem op. Vervolgens sliep je samen met je geliefde en zorgde voor nageslacht. Komt er later e.o.a. man met muts/mijter, die mij gaat vertellen dat ik voor (nog) meer nageslacht moet gaan zorgen. Vinden we het nog raar dat het een gegeven moment uit de hand gaat lopen. Laatst las ik het volgende van een wetenschapper: “Ach, wat willen we nu eigenlijk; we hebben pas onze ogen open”. Overigens voorspel ik binnen 5 a 10 jaar grote opstanden in Europa. De gedachte dat het wel goedkomt met Europa als Dierentuin is onzinnig. Tijgers/Leeuwen, Panters etc. etc. verdragen elkaar niet. Bij mensen is dit nog sterk aanwezig, kun je niets aan doen, dat zijn de z.g. fylogeneste overblijfselen. We hebben nog te veel dierlijke resten bij ons.

  0 likes
 13. Vergaat ik nog te vermelden: Inmiddels zijn er een paar “Jongens” van Goldman Sachs al gearriveerd in China om een z.g. Wereldmunt in elkaar te knutselen. En zolang die mensen zich er mee bemoeien, gaat er niets veranderen. Nieuwe wijn in oude zakken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

Madrid in Portugal, de maan als planeet, orang-oetans in de Amazone en pijnlijke spelfouten. De stroom schandalig NOS-nieuws droogt niet op

Ik werd als mens en journalist doodziek van onze media. Deze ex-NOS-medewerkster maakte het van binnenuit mee en deelt alles

Door ex-NOS-medewerkster Janneke Monshouwer: Omdat ik (als ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.