Het Complot

‘Waarom wordt Bush niet berecht?’ (video)

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens een programma van de Amerikaanse televisiezender MSNBC vroeg Dave Zirin van het tijdschrift The Nation zich af waarom oud-president George W. Bush niet verantwoordelijk wordt gehouden voor oorlogsmisdaden.

Hij deed zijn uitspraken tijdens een discussie over de manier waarop de Verenigde Staten reageren op terrorisme.

“Ik schrijf over sport,” legde Zirin uit. “Dat betekent dat ik de afgelopen 10 jaar het gezin van Pat Tillman heb leren kennen en bekend ben geworden met het verhaal van Pat Tillman, de NFL-speler die als soldaat in Afghanistan werd gestationeerd en daar om het leven kwam door eigen vuur. Pat Tillman vond dat de Irakoorlog illegaal was en ik ben het met hem eens. De regering Bush loog tegen zijn gezin over de omstandigheden rond zijn dood en loog tijdens zijn toespraken over Pat Tillman en zijn heldhaftigheid.”

Nationale held

“Iedere keer als ik de naam George W. Bush hoor vallen vraag ik me af waarom hij niet wordt veroordeeld voor oorlogsmisdaden en liegen tegen het gezin van Pat Tillman, voor liegen tegen de gezinnen van de mensen die invalide zijn geraakt, de gezinnen die zijn gestorven in het Midden-Oosten,” ging Zirin verder. “Ik vraag me ernstig af waarom de regering Obama heeft gekozen voor continuïteit terwijl hij er ook voor had kunnen kiezen om zich van de regering Bush te distantiëren.”

Bush en de media prezen Pat Tillman de hemel in als nationale held nadat hij in 2004 was gestorven in Afghanistan, hoewel generaal Stanley McChrystal de regering Bush in het geheim had gewaarschuwd dat zijn dood mogelijk was te wijten aan eigen vuur.

Publieke verlegenheid

McChrystal waarschuwde tegen ‘uitspraken door de leiders van de VS die zouden kunnen leiden tot publieke verlegenheid als de omstandigheden rond de dood van korporaal Tillman bekend zouden worden’.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Choraii Tammas
Choraii Tammas
9 jaren geleden

Tja, je vraagt het je idd af. Maar aan de andere kant weten we ook dat ze allemaal elkaar de hand boven het hoofd houden. Zogenaamd ontschendbaar 😛
En dat zijn dan onze leiders.

Donderpoes26
Donderpoes26
9 jaren geleden

Ja, totdat hun kaartenhuis inelkaar mietert….

Just time will tell 🙂

Lil
Lil
9 jaren geleden

T’ja..bush is verantwoordelijk voor 911..
maar als mijn fiétsbel het niet doet, krijg ik een boete!!

armand
armand
9 jaren geleden

niemand van dit krapuul snijd in eigen vlees.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x