Homepagina » Gezondheid » Mind over body – heeft de griepprik zin?
effect griepprik

Mind over body – heeft de griepprik zin?

Het kijken naar foto’s van mensen die ziek zijn kan ervoor zorgen dat het afweersysteem wordt versterkt. Dat wordt gesuggereerd door Amerikaanse wetenschappers.

In 2010 liet Mark Schaller en zijn onderzoeksteam van de Universiteit van British Columbia een groep proefpersonen naar afbeeldingen kijken van niezende mensen. Ook lieten zij foto’s zien van zieke mensen die de waterpokken hadden.

Hoofdonderzoeker Mark Schaller van het Dept. of Psychology, University of Britisch Columbia

Hoofdonderzoeker Mark Schaller van
het Dept. of Psychology, University
of Britisch Columbia

Daarnaast was er een controlegroep met andere deelnemers die foto’s te zien kregen van mensen met wapens.

Vervolgens werden er bij alle proefpersonen bloedmonsters afgenomen. Het afgenomen bloed werd daarna geïnfecteerd met een bacterie om de sterkte van het afweersysteem te bepalen.

Uit dit experiment bleek dat mensen die gekeken haddden naar afbeeldingen met zieke mensen veel meer afweerstoffen aanmaakten dan de proefpersonen die naar afbeeldingen met wapens hadden gekeken. In hun bloed werd ongeveer 23 procent meer van het eiwit interleukine-6 aangetroffen dan normaal.

Wat deze studie feitelijk aantoonde is dat alleen al het kijken naar iets een gevolg heeft voor je immuunsysteem.

MPS-Patiënten

Meervoudig Persoonlijkheids Syndroom

Meervoudig Persoonlijkheids Syndroom

Soortgelijke situaties traden op bij MPS-patiënten (Meervoudig Persoonlijkheids Syndroom, of dissociatieve persoonlijkheidsstoornis). MPS  is een situatie waarbij er minstens twee compleet verschillende mensen/persoonlijkheden in één lichaam zitten, waarbij de één de ander afwisselt. Wanneer de ene persoonlijkheid de andere ‘overneemt’, is de verandering niet alleen mentaal maar ook fysiek.

Zo werd gedocumenteerd dat een MPS-patiënt allergisch was voor sinaasappelsap. Op het moment dat de persoonlijkheid wisselde, was de allergie volledig verdwenen en verdwenen ook de zwellingen. Op het moment dat de allergische persoonlijkheid terugkwam, kwamen ook de symptomen van de allergie weer terug.

Een andere gedocumenteerde casus betrof een MPS-patiënt met een sterke oogafwijking, terwijl de andere persoonlijkheid in hetzelfde lichaam deze oogafwijking niet bleek te hebben.

Er zijn zelfs gerapporteerde gevallen van een veranderende oogkleur bij het wisselen van persoonlijkheid.

Bij al deze gevallen gaat het om hetzelfde fysieke lichaam met totaal verschillende eigenschappen, die bepaald worden door de persoonlijkheid van de persoon die in het lichaam zit. In geval van MPS wisselt deze persoonlijkheid en daarmee wisselen de fysieke eigenschappen ook.

Uiteindelijk is het is de onbewuste programmering die bepaalt wat er in het lichaam gebeurt. Het is deze programmering die bepaalt of je vatbaar bent voor griep of verkoudheid en of je allergisch reageert op iets.

Hypnotherapie

Prof. Kiecolt-Glaser

Prof. Kiecolt-Glaser

Hypnotherapie is een bewezen effectieve en veilige methode om het immuunsysteem te versterken. Dit bleek uit onderzoek uitgevoerd door de Ohio State University. Het onderzoek werd uitgevoerd door auteur en professor psychologie en psychiatrie Janice Kiecolt-Glaser, professor periodontology Phillip Marucha en professor moleculaire virologie, immunologie en medische genetica Ronald Glaser.

De onderzoekers hebben het afgelopen decennium vele onderzoeken uitgevoerd en als uitkomst adviseert Kiecolt-Glaser hypnosetechnieken zo vaak mogelijk te doen, omdat ze effectief zijn gebleken in het versterken van het immuunsysteem.

De griepprik

Veel Nederlanders krijgen in oktober van hun huisarts een oproep voor een griepprik. Bij deze oproep wordt vaak een foldertje meegestuurd van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat onder meer verkondigt dat de griepprik de kans op griep vermindert.

Huisarts Hans van der Linde

Huisarts Hans van der Linde

In 2014 schreef het weekblad voor artsen, Medisch Contact, echter dat er geen enkel sluitend bewijs is dat de influenzavaccinatie (griepprik) gezonde ouderen beschermt tegen ziekenhuisopnames en sterfte door griep. Met andere woorden, de griepprik beschermt je niet.

Ook rapporteerde het tv-programma Zembla dat als het aan huisarts Hans van der Linde lag, de griepprik afgeschaft werd.

Huisarts van der Linde zei: “Invoering van griepvaccinatie berustte niet op wetenschappelijke onderbouwing, maar op theoretische overwegingen, speculatieve veronderstellingen en vooral commerciële beïnvloeding.”

Het Financieel Dagblad meldde in 2016: “Mede op initiatief van van der Linde is eind vorig jaar ook het boek van zijn Deense geestverwant Peter Gotzsche in een Nederlandse vertaling verschenen, met de veelzeggende titel ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’. Van der Linde schaart zich volmondig achter de conclusie van Gotzsche dat farmaceutische bedrijven zich schuldig maken aan maffiapraktijken en verantwoordelijk zijn voor tienduizenden doden per jaar.”

Ook schreef Dr. Dick Bijl, hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, al in 2011 een kritisch artikel over het gebrek aan bewijs voor de griepprik.

Het betere alternatief

Nu de R alweer enkele weken in de maand is, grijpen veel mensen naar de vitaminesupplementen om te voorkomen dat zij verkouden of ziek worden. En dat terwijl het vooral een placebo-effect lijkt te zijn dat ervoor zorgt dat deze supplementen soms helpen. Ook de griepprik veroorzaakt meer schade dan dat het daadwerkelijk beschermt.

Wat veel effectiever en krachtiger is, is een klein stukje ‘herprogrammering’ in het onderbewustzijn, door middel van drie speciaal ontwikkelde hypnosesessies. Het is immers het onderbewustzijn dat de sterkte van het afweersysteem bepaalt.

Deze drie professionele sessies zijn ontwikkeld door Trancewerk, en ze zijn inmiddels duizenden keren met veel succes gebruikt door mensen die daarna (veel) minder tot geen last meer gehad hebben van griep en verkoudheid. De programmering helpt het afweersysteem te versterken tot een niveau dat griep en verkoudheidsvirussen geen effect meer hebben.

De mensen die deze sessie(s) deden zijn het levende bewijs dat de kracht van het menselijk afweersysteem direct bepaald wordt door programmering van het onderbewustzijn. Het is effectiever dan een griepprik of vitaminesupplementen en kent geen bijwerkingen. De drie sessies stellen het innerlijke afweersysteem in op ‘ijzersterk’, waardoor griep en verkoudheid geen kans meer maken.

Het enige dat je hoeft te doen is luisteren naar deze sessies, waarna het onderbewustzijn het immuunsysteem activeert en een boost geeft. De normale prijs is € 49,99 per stuk, maar nu zijn ze tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 15 per stuk.

Klik op onderstaande links voor meer informatie en om ze te downloaden.

[nu.nldingtwist.com, plusonline.nl, fd.nl, researchnews.osu.edutrancewerk.nl]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
4 jaren geleden

De griepprik is er alleen voor diegenen die ze maken en er mee knoeien!
Ik werkte 5 jaar geleden in een verpleeghuis waarbij je werd gemotiveerd, (lees schuldig gemaakt), om je te laten inenten tegen griep.
met name werd genoemd dat juist het verplegend en verzorgend personeel DE BRON ZIJN, van griep bij ouderen. “Dat wil je de ouderen toch niet aandoen”?
“juist jij verzorgende en verplegende’ zijn verantwoordelijk voor een fijne oude dag van onze bewoners” DUS LAAT JE INENTEN.
Bezoek, zoals kinderen, kleinkinderen, vrienden, artsen, managers, werden niet genoemd in de ‘aanbevelingsbrief die je niet vertelde dat je vrij bent om je te laten prikken” . Ik zeg maar zo; als je de griep krijgt, heb je hem nodig om zelf te genezen!
Je maakt je er zelf vatbaar voor, bewust of onbewust. Inentingen maken je voor goed vatbaar voor ziektes. Entstoffen, niet goed geinjecteerd zorgen voor veel ziekteproblemen.Dat is ook nog een oorzaak van ellende. Als je je toch laat inenten, zorg ervoor dat je je laat prikken door een ervaren persoon die precies weet welke naaldlengte er gebruikt moet worden. Want de entstof moet in het spierweefsel en beslist niet in het subcutane deel van de huid. Dus naaldlengte of prikdiepte is belangrijk. Maar de beste keuze is. Niet laten inenten. Het zijn ziekmakende verplichtingen.

Martijn1205
Martijn1205
4 jaren geleden

De farmaceutische industrie is ook zo’n industrie die verziekt is door het kapitalisme. Het enig leidende binnen die industrie lijkt -geld- te zijn geworden.

Wat mij betreft mag men deze industrie nationaliseren.

Patrick
Patrick
4 jaren geleden

Het afweersysteem van het lichaam is perfect gemaakt en heeft niets anders nodig dan een goed verzorgde omgeving.
De rest is gemaakt om ons te saboteren, kwik in gebit en vaccinaties terwijl dit zwaar vergif is voor de mens..
Terug naar de natuur daar alles te vinden.

CrazyEddy
CrazyEddy
Reactie op  Patrick
4 jaren geleden

Ach doodziek is maar doodziek hè?….

alternatiefje
alternatiefje
4 jaren geleden

Griep is net als alle overige ( kinder)ziekten te maken met karma en karma of ziekten is er om te groeien , eigenlijk om je eigen bewustzijn te laten groeien . Dus de ziekte doormaken zonder morren is de beste boodschap .
Mensen aanvaarde niet meer eens te lijden en willen altijd maar scoren en liefst zo materieel mogelijk en met de grootste ego in de huidige tijd , ziel en geest zijn gewoonweg vergeten . Want alleen naar de ego wordt opgekeken ,dan bén je werkelijk iemand die het gemaakt heeft in de huidige materialistische maatschappij .

Wie een sterke gezondheid wil zal dus kiezen om de ziekte gewoonweg door te maken , pas dan versterkt de weerstand enorm en ga je niet bergaf naar beneden om alle andere aandoeningen met die weerstand te weerstaan . Griep is ook niet besmettelijk zoals heden wordt beweert, de grootste leugens weeral . En virussen zijn nog steeds dood materiaal en geen levende organisme . De griepbacteriën komen pas nadat de aandoening er is , niet ervoor . Vergelijk het met :de kikkers kwaken pas als het regent , het regent niet omdat de kikkers kwaken .

Griep wordt astraal overgedragen , is dus een zielending dat je gewoonweg overkomt (karma) . Bewijs : in een school waar een epidemie heerst zijn er steeds kinderen die helemaal geen griep krijgen .

CrazyEddy
CrazyEddy
Reactie op  alternatiefje
4 jaren geleden

Wil ik jou weleens doodziek in bed liggen, hoestend en proesten, hijgend naar lucht, zweet op je kussen, rood om de ogen, hoge koorts, duizelingen…

En dan…?

Zal je familie leuk vinden…

Denk.na
Denk.na
Reactie op  alternatiefje
4 jaren geleden

alternatiefje, Ik vind het nogal kort door de bocht om te beweren “Dus de ziekte doormaken zonder morren is de beste boodschap .” Waarom moet je een ziekte doormaken? Dat is iets dat antivaxxers beweren, als één van hun drogargumenten, maar er is geen enkel bewijs voor dat het je beter maakt. Sterker nog, kinderen die bvb de mazelen hebben doorgemaakt, blijven voor zo’n 2 jaar daarna immunologisch verzwakt (NB, als je me niet gelooft, kan ik je verwijzen naar de wetenschappelijke studie daarover).

Graag zou ik ook eens willen weten waarop de uitspraak “Griep is ook niet besmettelijk zoals heden wordt beweert, de grootste leugens weeral ” gebaseerd is. Als je zo’n boutades durft te posten, die volledig indruisen tegen alle wetenschappelijk kennis, dan ben je volgens mij ofwel zo blind voor de werkelijkheid, of anders een echte internet-trol.

John
John
4 jaren geleden

Het kijken naar foto’s van mensen die ziek zijn kan ervoor zorgen dat het afweersysteem wordt versterkt. Dat wordt gesuggereerd door Amerikaanse wetenschappers.

mischien dan toch niet zo’n slecht idee van de foto’s op tabaksverpakkingen.

CrazyEddy
CrazyEddy
Reactie op  John
4 jaren geleden

Goh waar zijn de onderzoeksresultaten dan? Link graag daarnaar!

Richard
Richard
4 jaren geleden

Vreemd dat telkens als de griepprik weer in beeld komt, mensen massaal griep krijgen.
Ook een vorm van mind over matter?

alternatiefje
alternatiefje
4 jaren geleden

Denk.na

Studies bewezen dat als vaccinaties begonnen, dit vaak was als de epidemie reeds fors op een terugweg was , doch na de vaccinaties steeg het aantal gevallen opeens weer.
Ziekte doormaken geeft kracht , versterkte gezondheid en verhoging van weerstand . Men vecht mentaal terug , het sterkt de wil ,want alle ziekten komen uit de ziel .
Griep is niet besmettelijk, bewijzen geleverd door de wetenschap kunnen waar lijken voor de mensen die ze verlangen en doen , doch zijn helaas ver van de werkelijkheid vandaan , ook dat is een bewezen feit , ik ga geen voorbeelden aanhalen ,want er zijn er te over .Hier lezing ‘ vereniging kritisch prikken ‘kan je van een ervaren geneesheer Moolenburgh horen hoe het werkelijk zat en zit , mazelen aan 11.45 min, 14 ‘ kinkhoest min, 18 ‘ min

https://www.youtube.com/watch?v=X093a9NxJ-o

Denk.na
Denk.na
Reactie op  alternatiefje
4 jaren geleden

Alternatiefje, ik zal eens al de ondoordachte standpunten en fouten opsommen in jou reactie:

Moolenburgh is geen “ervaren geneesheer”, toch niet wat betreft vaccinaties. Hij heeft er wel een uitgesproken mening over, maar hij heeft daar NOOIT zelf onderzoek naar gedaan. Hij bechrijft enkel wat anekdotes, waarbij hij VERONDERSTELT dat de ziekte van een bepaald kind veroorzaakt zou zijn door vaccinatie. Wat hij beweert over vaccinatie, is echter volledig in tegenspraak met de conclusies van de artsen die wel grondig onderzoek hebben gedaan naar de effecten en bijwerkingen van vaccinatie. Maar deze echte experten worden dan weer genegeerd door de antivax lobby en de ‘alternatiefjes’. Terwijl een vlotte babbel van Moolenburgh op youtube er gewoon als koek ingaat…

“na de vaccinaties steeg het aantal gevallen” Klopt helemaal niet: het zakte dramatisch! Kijk bvb op http://www.whale.to/v/measles.gif. Het aantal gevallen van mazelen in de VS daalde van gemiddeld 500 per 100.000 inwoners naar minder dan 20 per 100.000 inwoners in de drie jaar nadat de vaccinatiecampagne begon. Dit was een nog nooit geziene daling van zo’n 95%! Dit is wat “ervaren geneesheren” weten. Maar wat Moolenburgh hierover beweert, is een absurde verdraaiing van de werkelijkjheid: hij kijks selectief naar gevallen waar het niet zo overtuigend was, (omwille van een slecht vaccinatieprogramma bvb) en beweertdan dat het ligt aan het vaccin en niet aan het programma.

“Griep is niet besmettelijk” Hoe absurd om dat te beweren! Het is overduidelijk dat jij gewoon geen flauw benul hebt van wat het griep-virus juist is, of hoe wetenschap werkt, maar toch denk je het allemaal zoveel beter te weten. Je probeert je dan wel in te dekken met “ik ga geen voorbeelden aanhalen”, maar dat is gewoon omdat je er geen hebt. Ik daag je dus uit: geef eens een onderbouwing voor jou bewering!

alternatiefje
alternatiefje
Reactie op  Denk.na
4 jaren geleden

Denk.na

Ik zal je een goeie raad eens geven, slik niet voor zoete koek al wat die reguliere wetenschap en farmamaffia van heden je voorschotelt en leer eerst eens ZELF NA TE DENKEN in plaats van een achternalopertje te wezen van egootjes , je hebt je naam hier werkelijk wel goed gestolen .
Moolenburgh een oude rat in ‘t vak zoals men zegt weet veel beter , en de waarheid kwetst inderdaad en legt alle corruptie en zwendel zoals in vaccinaties en organen bloot , ze zijn hartstikke jaloers omdat alternatieve geneeskunde heden zo’n overdonderend succes hebben heeft en ze niet beter gevonden van te reageren via allerhande pesterijen , zoals met de info op bijsluiters van natuurlijke en planten geneesmiddelen . Maar vroeg of laat keert de boemerang naar ze terug . Case Closed.

Denk.na
Denk.na
Reactie op  alternatiefje
4 jaren geleden

Alternateifje, ik heb blijkbaar op je tenen getrapt!

Het is duidelijk dat jij overtuigd bent van je eigen groot gelijk, en je wil daar verder niet meer over nadenken.

1/ Je weigert blijkbaar in te zien dat Moolenburgh helemaal geen expert is in vaccinatie. Je noemt hem liever een expert, louter omdat je zo graag hoort wat ie allemaal beweert. “Confirmation bias” noemt men dat (google dat maar eens). Je hebt dus echt niet door dat alle echte experten over vaccinatie het helemaal niet eens met hem zijn.

2/ Je bent overtuigt dat “alternatieve geneeskunde heden zo’n overdonderend succes hebben”. Maar denk hier eens over na: indien zou zijn bewezen dat “alternatieve geneeskunde” zou werken, dan was het niet “alternatief”, maar gewoon “geneeskunde”. Er is echter geen enkel bewijs dat “alternatieve geneeskunde” werkt, maar er zijn wel een hele hoop mensen die niet kunnen nadenken daarover, die toch zo graag geloven dat het werkt, en daar hun zuurveridende centjes aan spenderen. Toch wel een heel domme reden voor dat “overdonderd succes”, niet?

3/ Ik slik zeker nooit iets als “zoete koek”. JIj blijkbaar wel. Jij hebt je overtuiging gevormd, maar je kunt geen argumenten geven waarom die juist zou zijn, en hebt niet door dat het op vage beweringen en zelfs leugens is gestoeld. JIj kunt geen inhoudelijke discsussie voeren, omdat je geen argumenten hebt. IK wijs op verschillende fouten in jouw eerdere reactie, maar dat NEGEER jij helemaal. Je probert jezelf niet te verdedigen. Je gaat helemaal niet in op de inhoud van hetgeen ik schreef, maar begint wild om je heen te slaan met allerlei ongesubstntieerde en vage beweringen. Het is overduidelijk dat jij niets van medische wetenschap begrijpt, maar toch heb je beslist om de conclusies daarvan naast je neer te leggen en overtuigend het tegenovergestelde te geloven. Beschouw jij dat nu echt als “ZELF NADENKEN”???

trackback
Gezondheid en Vaccins: Misleiding met vaccinatie grafieken! | De Wereld Verandert
3 jaren geleden
x

Check Also

de jonge

Komen we ooit nog van Hugo de Jonge af?

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid ...

pandemie

‘Geënsceneerde pandemie’: artsen over de hele wereld slaan alarm!

Onderstaande video, waarin artsen openlijk hun bezorgdheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!