Gezondheid

De waarheid sijpelt stilaan door: Dit is wat artsen vinden van medicinale cannabis

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belgische huisarts Patrik Vankrunkelsven behandelt patiënten al tientallen jaren met cannabis, hoewel zeer sporadisch. “Het is zeker niet iets wat we vaak doen, maar toch al een geruime tijd,” zegt hij.

Hij voegt toe dat medicinale cannabis een veilig product is met een hoge therapeutische veiligheid. “Je moet heel veel nemen om in gevaar te komen.”

Vankrunkelsven legt uit dat het niet de bedoeling is dat mensen er high van worden bij medisch gebruik. “Het is zaak net die dosis te zoeken die wel de klachten kan opheffen zonder dat mensen er last van hebben.”

Niet goed op de hoogte

Volgens de huisarts zijn artsen vaak niet goed op de hoogte als het gaat om medicinale cannabis. Hij verwijst mensen door naar de Belgische belangenvereniging voor medicinale cannabis Medcan of het Nederlandse Cannabisbureau.

Paul Lebbink van de Transvaal Apotheek in Den Haag merkt op dat medicinale cannabis al meer dan 50 jaar verkrijgbaar is in Nederlandse apotheken in de vorm van gedroogde blaadjes. “Daar zitten stoffen in die verantwoordelijk zijn voor het medische effect,” zegt hij.

Bijzonder interessant product

“We hebben nu een olie,” voegt hij toe. “We hebben heel veel reacties van mensen die minder pijn hebben, beter slapen, meer eetlust hebben of die veel minder aanvallen hebben bij migraine, Gilles de la Tourette en veel minder trillingen bij MS. Dat is een geweldige vooruitgang voor deze mensen.”

Professor Jaak Janssens van de Universiteit van Hasselt ziet zo’n 6000 kankerpatiënten per jaar. “In een situatie waarin genezing vrijwel onmogelijk of onmogelijk is, telt de levenskwaliteit,” zegt de oncoloog. “Alle middelen die de levenskwaliteit kunnen beïnvloeden en verbeteren zijn nuttig om aan te wenden. Daar hoort tegenwoordig ook cannabis bij.”

“Medicinale cannabis is een bijzonder interessant product omdat het zoveel eigenschappen heeft,” aldus dr. Janssens. “Die eigenschappen kunnen zeer nuttig zijn voor kankerpatiënten.”

[Medcan]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dennis
Dennis
5 jaren geleden

Mijn broer had op advies van zijn huisarts kalmeringspillen. Weet even de naam niet meer maar eindigde met “pam”. Na alle andere rotzooi die hij voorgeschreven heeft gekregen de afgelopen jaren die nooit hielpen. Hij werd daar helemaal maf van. Grote zwarte pupillen. Geen gesprek mee te voeren. Met dubbele tong praten. Rare vlekken in zijn gezicht. Droge huid etc etc. Na 1 zo een pilletje!
Daarbij kreeg hij waanideeën en sprak over “ik wil hier niet meer zijn” na het innemen van die troep.
Hij lachte me uit als ik hem cannabisolie wilde laten gebruiken. Nooit geprobeerd. Inmiddels is hij er niet meer. 45 jaar geworden. “Onwel geworden” en hard gevallen. Een huiselijk ongeval met fatale afloop. Onder invloed van zo een rotpilletje. En dát lees je nooit in de krant…..

robbertje
robbertje
5 jaren geleden

Verenigingen, die het gebruik van medicinale cannabis bij de Overheid gelegaliseerd proberen te krijgen ondervinden veel tegenstand via de farmaceutische industrie. Het is totaal niet de bedoeling dat mensen zich goed voelen, laat staan dat zij gezond worden. Daar wordt streng tegen opgetreden!

Maar het wel bewust toelaten om zwaar vergiftigde stoffen boven onze hoofden uit te sproeien door speciaal daarvoor geschikte vliegtuigen (de z.g. Chemtrails), daar wordt niet tegen opgetreden.

Remco
Remco
5 jaren geleden

@ Dominique van Gruisen: Nee, cannabis is in Nederland (nog steeds) niet legaal, hoogstens dat het gebruik wordt gedoogd….als jij of ik een cannabis kwekerij zou willen beginnen, om wat van reden dan ook, dan komt onherroepelijk de politie om de zaak op te rollen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x