Buitenland

Verkiezingshack was inside job. Dit explosieve rapport roept grote vragen op

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Democratic National Committee (DNC) is niet gehackt door Rusland. Het was een inside job, blijkt uit onderzoek waar het Amerikaanse tijdschrift The Nation over schrijft.

“Op 5 juli vorig jaar is het systeem van de Democratic National Committee niet gehackt – niet door de Russen en niet door anderen,” meldt het tijdschrift op basis van conclusies die zijn getrokken door oud-computerexperts van de NSA.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Er is nu wetenschappelijk bewijs dat er sprake was van een lek,” klinkt het. “Er is lokaal informatie gedownload met een geheugenstick of een ander opslagapparaat.”

Onmogelijk

Volgens de experts gaat het om een inside job en is de dader iemand die toegang had tot het systeem van de DNC.

Het hacken van de servers van de DNC is gezien de hoeveelheid buitgemaakte gegevens technisch onmogelijk geweest.

De experts hebben daarnaast forensisch bewijs gevonden waaruit blijkt dat de oorspronkelijke documenten die zijn gepubliceerd door hacker Guccifer 2.0 vervalst waren, bedoeld om Moskou de zwartepiet toe te spelen.

Vervalsingen

“Uit forensisch onderzoek naar de documenten die zijn gelekt door Guccifer 2.0 blijkt dat het gaat om vervalsingen,” zeiden de experts.

De experts zijn onderdeel van een groep die zich de Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) noemt.

De groep is in 2003 opgericht om claims dat Irak over massavernietigingswapens beschikte te onderzoeken.

Verzonnen

De groep telt inmiddels 30 leden, waarvan de meeste tientallen jaren ervaring hebben op het gebied van Russische inlichtingen en aanverwante technologieën, aldus The Nation.

Het is volgens de experts ook onterecht dat de Democraten claimden dat WikiLeaks-oprichter Julian Assange voor Rusland werkte.

“Heeft de DNC Guccifer snel verzonnen om een cybersaboteur te creëren die naar Rusland wijst?” vraagt het tijdschrift zich af.

[The Nation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
6 jaren geleden

“Guccifer 2.0” ?
Even serieus

BORIS
BORIS
6 jaren geleden

Dus de hack is niet gedaan door de russen, maar door iemand lokaal en op een manier waarop het leek dat het om de Russen ging. Het eindresultaat is hetzelfde, Clinton is niet gekozen dus kan het ook een lokale “rus” geweest zijn, of iemand uit het Trump kamp met toegang tot de DNC. Het bewijs is gebaseerd op een geconstateerde hoeveelheid data en downloadsnelheid die blijkbaar alleen lokaal gehaald kan worden, en niet inter-continentaal. Het zou dus om een lek gaan.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
exegese
exegese
6 jaren geleden

Er is dus ook geen enkele reden te vermelden wat onder bepaalde omstandigheden allemaal eventueel zo zou kunnen zijn op een dergelijke suggestieve manier, behalve als je de publieke opinie wilt helpen een bepaalde kant op te duwen. Daar worden we al onder bedolven in de msm. Ik ben dat dus spuugzat, dat men altijd en overal loopt te brallen dat de Russen het gedaan zouden kunnen hebben en dat dus wel zo zal zijn. Niets is minder waar, dat blijkt steeds maar weer, keer op keer.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x