Homepagina » Mens en Dier » Arts doet wanhopige oproep: ‘Mensen, kom in opstand. Dit maakt mij zo boos’
arts
Foto: YouTube/Renate Schoon

Arts doet wanhopige oproep: ‘Mensen, kom in opstand. Dit maakt mij zo boos’

Ik heb het gevoel dat ik iets moet doen in het kader van mijn functie als arts, zegt psychiater Renate Tillema-Schoon in een video op YouTube. “Ik heb een eed moeten afleggen en moeten beloven dat ik het belang van de patiënt voorop stel,” zegt ze.

“Bij de corona-aanpak zie ik het tegenovergestelde gebeuren. Er wordt angst gezaaid door de overheid, die paniek uitlokt. Een bang volk is onder controle te houden. Mensen die in paniek zijn, weten niet meer wat ze doen. Zo kan men de noodwet erdoor drukken,” aldus Tillema-Schoon, die al 24 jaar werkzaam is als arts.

“1,5 meter afstand houden is nergens op gebaseerd. Rutte noemt dit het nieuwe normaal. Dit is niet normaal. We moeten terug naar normaal. Ik durf te beweren dat het virus al is uitgedoofd.”

Tactiek van verdeel en heers

“Ik voel me als arts niet serieus genomen. Ik ben een kritische dokter en daar wordt niet naar geluisterd. Het is vechten tegen de bierkaai. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg. De GGZ is uitgekleed.”

“Onze grondrechten worden ons afgenomen. Hoe kan het dat als ik in Den Haag ben om daar deel te nemen aan een protest, dat wij niet het Malieveld op mogen, klemgezet worden door de politie, te horen krijgen dat we geen 1,5 meter afstand houden en urenlang in bussen moeten wachten, terwijl er in Amsterdam, Den Haag en Groningen duizenden mensen mochten protesteren en er niet ingegrepen werd door de politie?”

Dit is volgens de psychiater een tactiek van verdeel en heers. “Als zwart en wit tegen elkaar op worden gezet, dan is alles geoorloofd. De media spelen een enorme rol hierin.”

“Hoe kan het dat we de asociale vrijheidsbeperkende regels kritiekloos als makke schapen opvolgen? Ik ben boos om deze tegenstrijdigheid.”

Kom in opstand

De psychiater wijst erop dat er in 2018 9000 mensen stierven aan de griep. Toen was er geen lockdown. Er zijn nu 5900 doden en de sterftekans is 0,03 procent. “Dan klopt er toch iets niet? Waarom nu deze maatregelen? Ter bescherming van de kwetsbare mensen? Wat willen zij zelf? Waarom horen we niks vanuit de verzorgingstehuizen? Spreekverbod?”

“Word toch wakker. Ga naar het Malieveld en protesteer. Maar niet over iets wat in Amerika speelt. Dit maakt mij zo boos. Dit is puur wanbeleid. Deze hele hysterie is afschuwelijk en waanzin.”

“Wij worden opgesloten, afgezonderd, digitaal vervolgd en geknuppeld en mogelijk ook nog ongewild gevaccineerd, want dat zou nu de enige oplossing zijn. En waarom? Alles draait in de zorg inmiddels om geld. Zorg is een verdienmodel. De mens is een verdienmodel.”

“Mensen, kom in opstand. Want als dit zo doorgaat, dan stop ik ermee.”

Een petitie tegen de noodwet is in enkele dagen al zo’n 100.000 keer getekend. Ondertekenen kan hier.

Bekijk de video hieronder:

[Renate Schoon]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  Gelukkig nog een eerlijke arts.

  Waren er maar meer die eerlijk durfde te zijn.

  Nu spelen ze allemaal in het leugenkoor van Rutte.

  41 likes
  • Lucie schreef:

   Er zijn zat van dit soort artsen,het internet staat er vol mee.
   Alleen krijg je niks op tv te zien van deze protesterende artsen en wetenschappers.
   Ook de kranten zwijgen als het graf,dan weet je meteen aan welke kant deze slinkse figuren staan.

   28 likes
 • Mikkel schreef:

  Deze dappere arts en burger begrijpt het helemaal!

  31 likes
 • Willem schreef:

  Demonstreren waar dan ook werkt niet, we zijn tegen de maatregelen, jaaa we zijn tegen de maatregelen……en dan? Dan luisteren ze opeens en gaat de globalisering en nazistaat niet meer door? Nee hoor ook petities werken niet en hebben dat nooit gedaan die gaan direct in de vuilnisbak en virtuele prullenbak. Nee aanspreken van mensen, ook boa’s en agenten, ze confronteren met hun eigen stopmpzinnigheid dat is het enige. want zonder die landverraders geen geen boetes enz dus geen noodzaak om je aan die onzin te houden. Gewoon de “normale” verkeerscontroles doen waar je met 6 km te snel levenslang krijgt, een boet van 40000e en heb je je straf uitgezeten een nekschot. Ja is wat overdreven maar men vindt een boete van 400e al normaal dat is bijna 900 gulden en voor wat?

  17 likes
  • snavelman schreef:

   Ik heb in de afgelopen decennia eindeloos veel petities getekend en NEE gezegd tegen alles wat weer uit de Bilderbergse ideeënkoker kwam. Het is er tóch allemaal gekomen. Ergo, je kunt op je hoofd gaan staan en eisen dat een abnormale politiek ineens normaal wordt. Dat is hetzelfde als verlangen dat het witte haar van Geert Wilders ineens zwart wordt. Dat gaat dus never nooit gebeuren ook al staan er een miljoen mensen bij het malieveld. Men HEEFT de agenda, en die zal er moeten komen. Ik doe overigens ook niet mee aan protestacties omdat ik vanwege de coronamaatregelen geen gebruik meer maak van bus of trein. Een auto rijd ik ook niet omdat ik dat de overheid niet gun. Ga eens loodrecht voor je auto staan en merk op waar de voorkant op lijkt. Inderdaad, op een slangenkop. Denk je dat dat toeval is? WAT moeten we dan wel doen om dit NWO globalisme tot stoppen te dwingen. Ik heb daar lang over gedacht en moet helaas stellen dat daar maar één middel voor is. De hele wereldbevolking moet collectief hun bankrekeningen sluiten…

   6 likes
  • Rayoflight schreef:

   Gewoon zeggen desnoods scheeuwe wat je wilt kort en bondig, op straat ook al sta je voor l*l luistert er niemand, lucht op.
   Misschien helpt het , misschien ook niet.

   3 likes
  • Dani schreef:

   Ik draaide dit laatst om bij mijn zoon, en zei;
   In 1980 hebben mijn ouders een huis ( aan het water)met 2000m2 grond gekocht voor minder dan 8000 euro.
   Guldens, 17500,-
   Het is dat we nu een hoop aan ballast in de vorm van overheden en banken moeten dragen.
   Anders zou ik niet weten waarom dit in 40 jr tijd met een factor 50 vermeningvuldigd moest worden.

   U wel ?

   0 likes
 • Piet schreef:

  Mensen moeten ook niet gaan demonstreren. Maar kleur bekennen.

  Trek iets groens aan.
  Zet er een leuze op.

  En doe mee met wat de overheid wil.

  Voorkomt dat je geen boetes krijgt, en je kan zo evengoed met je eigen leven verder.

  Verder goed om te weten: Een Rutte of de Jonge en velen anderen: Die verander je niet.

  Demonstreren vraagt om verandering. Maar de mensen die aan de touwtjes trekken, veranderen niet echt. Die gaan gewoon door met waar ze al (10 jaar) mee bezig zijn.

  GROEN is overigens de kleur van de natuur, de kleur van het hart (chakra), eet groen om te stimuleren dat je beslissingen neemt vanuit het hart. De natuur levert ook de oplossing voor Corona. Als ecosystemen herstelt worden, neemt het virus ook weer plaats in de natuur. De natuur levert ook oplossing voor behandeling. Geen vaccins.

  10 likes
  • Willem schreef:

   Voorkomt dat je geen boetes krijgt? Dan krijgen we dus boetes, wat hebben we daar nu aan Piet.

   3 likes
   • Piet schreef:

    Jij lijkt me iemand die gewoon overal tegen ingaat. Die mensen heb je ook namelijk. Je kan nu ook regearen op dit bericht en zeggen dat dat niet waar is. Dan doe je het dus eigenlijk opnieuw.

    Verder zie ik niet in waarom iemand een boete krijgt door kleur groen te dragen. En je kunt ook zonder leuze erop ‘kleur’ bekennen.

    Maar goed ik wil dus dat mensen dit gaan doen. Maar ik doe het zelf al niet eens. Maar als iemand het wil oppakken… Be my guest.

    Vooral jongeren overigens zijn volgens mij niet eens met gang van zaken. Immers Rutte zei dat zij maar een revolutie moeten gaan creeren. Die weet wel wat de draagkracht is in onder verschillende bevolkingsgroepen in Nederland.

    0 likes
    • Margie schreef:

     Jij wil dat mensen dit gaan doen??
     Well beste piet,
     Het gaat er niet om wat jij wil

     Dit soort ongenuanceerde uitspraken passen nie t, zoek de natuur op…leer jezelf kennen
     Ga je groen en geel schamen, wellicht komt dan de verbinding tot stand

     2 likes
 • Dirk schreef:

  De oplossing komt er aan…….The World Economic Forum is er mee bezig: The Great Reset

  https://www.weforum.org/great-reset/

  niet dus

  5 likes
 • Elise schreef:

  Renate: Al geprobeerd om dit verhaal in de kranten te krijgen?

  4 likes
 • Rayoflight schreef:

  SHOUT FOR FREEDOM , pik het niet langer mensen laat je stem horen . Op straat desnoods ! 1,5meter is onzin.
  SHOUT FOR FREEDOM ,Willen we echt dat onze kinderen in een 1,5 meter maatschappij opgroeien !

  2 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Artsen en verpleegkundigen die corona-doden op hun geweten hebben aanklagen via het Medisch Tuchtcollege.

   3 likes
   • Margie schreef:

    MUST WATCH: The Undercover COVID Whistleblower Nurse — in the Epicenter of the Epicenter Bombshell after bombshell captured in her hidden footage. Evidence of Murder? Manslaughter? Malfeasance? Fraud? Big shout-out also to Journeyman Pictures. youtu.be/UIDsKdeFOmQ…

    0 likes
 • Manja schreef:

  De kranten staan nog onder controle van de Cabal. Dus die gaan zoiets niet plaatsen. Voor duidelijke uitleg over hoe de wereldwijde macht werkt kan ik je de documentaire Val van de Cabal van Janet Ossebaard van harte aanbevelen, te zien op de onafhankelijke site/zender Bitchute.

  2 likes
 • Marianne de Meyer schreef:

  Ik blijf het herhalen en herhalen. Wat nu zo belangrijk is en zeker resultaat zal bereiken, is ons verzetten tegen alle regels!!! Actie is nodig, zeker te weten!!! Er kan geen betere actie zijn dan massaal in opstand te komen!! De Fransen doen het, De Duitsers doen het, De Belgen doen het………nu wij nog!!!! Dus geen gezeur met ,,ja maar…….,, . NEE!!!!! SAMEN in opstand komen!!! Dus Nederlanders, toon jullie lef en kracht, SAMEN kunnen we dit winnen!!! Ik ben er al ruime tijd klaar voor, nu jullie nog!!!!

  2 likes
 • Rudi schreef:

  Volgens kennissen uit de VS komt de 1.5 m of de 6 ft..
  Van het leger, want als manschappen dan op missie zijn moeten ze die afstand houden anders kunnen ze hen op het command center niet uit elkaar houden..
  Want verder is hier geen wetenschappelijke basis voor..
  Voor zover ik weet geen uitgebreide virale studies..

  2 likes
 • Pjoter schreef:

  @Rudi, klopt straks kom je in het openbaar in beeld via de camera’s en dan verschijnt er op hun scherm bij jou een kadertje met alle persoonlijke informatie over jou ! Dit gaat moeilijk als we dicht bij elkaar lopen! ( zie China) vandaar!

  2 likes
 • Sparky schreef:

  Maar hoe kan het dat het overal in Europa zo is? En ook in Amerika? Het is niet alleen een Nederlands ding, ik zou wel eens willen weten wat er allemaal achter zit.

  0 likes
 • thomas schreef:

  inderdaad demonstreren heeft geen zin vluchten zoals ik dat noem wel hoop dat uiteindelijk iemand op het geniale idee komt om met de blockchain https://democracy.earth/ oa een samenlevingsmodel wil opzetten of al heeft gedaan hiermee kunnen we ons afschermen in ieder geval van de problemen

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  >