Homepagina » Propaganda » Wie is toch die mysterieuze figuur die grootschalige censuur pleegt op Wikipedia? Dit is de cyberoorlog tegen alternatieve media
Wie is toch die mysterieuze figuur die grootschalige censuur pleegt op Wikipedia? Dit is de cyberoorlog tegen alternatieve media

Wie is toch die mysterieuze figuur die grootschalige censuur pleegt op Wikipedia? Dit is de cyberoorlog tegen alternatieve media

Een mysterieuze figuur genaamd Philip Cross is al bijna 15 jaar actief op Wikipedia. In die periode heeft hij maar liefst 133.612 keer een pagina bewerkt.

Hij past vooral de pagina’s aan van bekende mensen die tegen oorlog zijn of die buiten de mainstream vallen.

Onlangs raakte Cross in opspraak na het aanpassen of verwijderen van stukken informatie op de internetencyclopedie.

Dissidenten

Onder meer de Britse politicus George Galloway, academicus Tim Hayward, oppositieleider Jeremy Corbyn, journalist John Pilger, ex-burgemeester Ken Livingstone en oud-ambassadeur Craig Murray moesten het ontgelden.

Ze zijn boos dat Wikipedia geen actie onderneemt tegen dit soort praktijken.

Journalist Neil Clark richtte zich op Twitter tot Wikipedia en riep op tot een onderzoek naar het aanpassen van pagina’s, wat volgens hem gebeurt om ‘dissidenten lastig te vallen’.

Medeoprichter Jimmy Wales wuifde de klachten over Cross weg, tot woede van velen.


Cross heeft de Wikipedia-pagina van Galloway inmiddels al bijna 2000 keer aangepast. De Schot heeft nu een beloning van 1000 pond uitgeloofd aan degene die Cross weet te ontmaskeren.


Murray denkt dat verschillende mensen toegang hebben tot het account van Cross, omdat het dag en nacht actief is.

Cyberoorlog

Hij vermoedt een link met de overheid, die momenteel een cyberoorlog aan het voeren is tegen de alternatieve nieuwsmedia.

“En dat is precies het doel van de Philip Cross-operatie op Wikipedia,” aldus Murray.


[RT, Sputnik, Craig Murray]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  Inderdaad het simpele allesomvattende woord.

  Omvolking, is gewoon verdwenen.

 • dna schreef:

  Maar ook informatie verminderen zoals extreem beknopte “info” en/of weghalen op de pagina’s van bepaalde landen in bepaalde lande. Informatie wat belangrijk is censureren in de naam van ? Doorwijslinks die ineens er wel zijn als je het apart googled. Enzenz, er is zeker weten iemand bezig ons te bezoedelen.

 • Teun schreef:

  Jullie mogen wel eens een artikel besteden aan de walgelijke censuur praktijken van het linkse krantje De Gelderlander.
  Wat daar gebeurt grenst aan volksverlakkerij op grote schaal.
  Het positief beïnvloeden van negatief nieuws over vluchtelingen die zich schuldig maken aan de meest walgelijke praktijken en b.v het demoniseren van mensen die kritiek hebben over de islam is hier dagelijkse kost.
  Deze krant moet aangepakt worden….

  • Frans2 schreef:

   Dan begin je toch je eigen krant?
   Als een krant gekleurd bericht dan is dat hun recht en géén censuur.

   Oproepen de krant “aan te pakken”, wat bedoel je daarmee?
   Je mag je eigen berichten er tegenover zetten maar die krant verhinderen te verschijnen, dat heet censuur, waar je zo op tegen bent.

   • H.J. schreef:

    Ik denk zelf, dat de financiers de inhoud van de kranten bepalen.
    De vrije meningsuiting is kompleet aan banden gelegd, op een heel enkele uitzondering na is er bijna geen open microfoon meer beschikbaar.
    Als deze nog wel aanwezig is, worden de reacties vaak ondermijnt door pseudo mollen.
    Het is zoiets als het afschaffen van het fenomeen referendum.

    • Frans2 schreef:

     [ Ik denk zelf, dat de financiers de inhoud van de kranten bepalen. ]
     Dat denk ik ook, en hopelijk zijn er financiers op linker én rechterzijde die kranten met een ideologische achtergrond willen financieren. Koch en Mercer op Rechts, Soros op links.
     Ook bij websites bepaalt de financier veelal de koers, er is (helaas) geen wet die zegt dat je een onafhankelijke redactie moet hebben.

     Als er echt censuur was, had je dit allemaal niet kunnen zeggen en had N4N over vele zaken niet mogen berichten.

  • weg met ons schreef:

   @Teun

   Ken het plaatselijke suffertje niet zo, maar de catastrofale gevolgen zullen evident zijn. Moest gisteren nog even naar Duitsland, maar lieve help, daar breek je zowat je nek over de hoofddoeken en Afrikanen die wat quasi wat gedesinteresseerd op straat lopen of wat nutteloos rondhangen en zich de keutel uit de broek vervelen. Zelfs de kleinste dorpen worden overwoekerd, het synoniem van de Japanse Duizendknoop. https://www.wur.nl/nl/artikel/Japanse-duizendknoop-Wat-kun-je-eraan-doen.htm
   Als ik puur kijk en niet zoals de emotioneel labiele roze brildragers en zie het objectief en zakelijk dan zie ik totaal geen toegevoegde waarde van al wat in Europa aan nieuws over straat scharrelt en zich zo verveelt dat je er misselijk van wordt als je er naar kijkt.

   En daarbij komt ook nog het gevaar dat er tussen het nieuwe volk veel criminelen, moordenaars en ex huursoldaten meeliften. En het zijn natuurlijk allemaal Syriërs, iedereen is tegenwoordig een Syriër. Maar dat hoeft straks ook niet meer, wat ik begreep, want dan kan iedereen uit Afrika ‘vluchtelingloos’ naar Europa reizen of worden gebracht/gehaald per vliegtuig. Dan zullen dobberende fanatici niet langer te zien zijn, die vliegen dan waarschijnlijk gratis per vliegtuig naar Europa.

   Ieder zijn ding, maar dit is toch regelrechte waanzin als je deze mensen ziet die hier helemaal niets toevoegen en maar wat arbeidsloos en nutteloos verder moeten worden verzorgd op de kosten van de staat en dat is dan gelijk aan teren op de portemonnee van de werkende autochtonen.

   Dan rijst de vraag vaak ook: wie gaat in de fabrieken, in de bouw, in de techniek, in de garage, in de onderhoud, in de zorg enzoverder in de toekomst het echte werk verrichten? Deze mensen? Mensen die niets willen en alleen maar willen potverteren en de handen niet vuil willen maken aan of voor ongelovige varkentjes?

   Of ziet het (pseudo joodse) systeem vooruit en gaat men ervan uit dat eerst de horizontaal liggende laagopgeleide autochtone vrouwen als broedkippen of konijnen zich hebben laten te bezwangeren en de producten die daaruit voortkomen over 25 jaar dat gaan doen wat de autochtonen nu doen?
   Dacht het niet, zelfs die zullen niet dat presteren of willen bereiken wat de werkenden en goed geschoolde ambitieuze mensen van nu wel doen. Het hele moreel is in verval en zal er daarom niet beter op worden. Denk zelfs dat mensen die nu zorgen voor het opleiden, de echte leraren en vakmensen die studenten/leerlingen moeten begeleiden, in kwaliteit heel ver achteruit zullen gaan en er niet eens meer geschikte mensen zullen zijn die nog kunnen opleiden.

   Omdat het arbeidsethos en moreel verval zal toenemen krijgt men meer afname van productiviteit en afname van economische activiteit. Mijn inziens zal het voor de toekomst niet beter gaan, maar vele malen slechter met de EU economie. En waarschijnlijk is dat ook de bedoeling.

   Als ik kijk naar het niveau van de Duitse goed opgeleide en hard werkende vakmensen, die vaak met veel overgave en nauwgezetheid hun werk doen, dan vrees ik dat net als in NL het nog een drama wordt en men zelfs genoodzaakt zal zijn arbeidskrachten en goed geschoolde mensen aan te trekken vanuit bijv. Rusland, het land wat gespaard lijkt te worden van nestbevuiling en voksdestructie.

   Ben niet tegen het toelaten van mensen, maar wel voor het toelaten van mensen die iets wezenlijks toevoegen en zich op een goed niveau weten aan te passen en vooral zelfredzaam zijn. Had men in NL en in Europa aan niet genoeg de handen vol aan de eigen bevolking? Schijnbaar niet. Het omvolken was sowieso wel gekomen, want een partner en kinderen halen uit het buitenland was al een groot modeverschijnsel, maar het omvolken ging waarschijnlijk te langzaam. Net als de economie moest ook de etniciteit verder kunstmatig worden aangewakkerd en opgeblazen.

   • Frans2 schreef:

    [ Moest gisteren nog even naar Duitsland ]
    Gisteren was een zaterdag in Duitsland, net als hier.
    En gisteren in Nederland stikte het van ook de mensen, ongeacht hun huidskleur, die een beetje lanterfanten, niet wetende wat te doen.

    • weg met ons schreef:

     @Frans2

     En dat uitgerekend jij dat niet belangrijke gegeven van een huidskleur er nog even bij moet vermelden is toch super, had men bijna van alles gemist en niet begrepen dat we buiten een bonte verzameling hebben van allerlei plompe rechtsdraaiende boeren en lieve aardige linksdraaiende exoten.
     Het is maar goed dat er linkse stumpers zijn in de wereld, want anders zouden de meeste mensen het helemaal niet zijn opgevallen.

     Het vestigen van de aandacht op een niet bestaand probleem, onderwerp of zaak/artikel die men anders over het hoofd zou hebben gezien.

     Het is een marketingmiddel die veel wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op iets vaak heel onbelangrijks, maar sterk aan de man of vrouw gebracht moet worden.

     Zeg maar een soort van zwarte pieten of achterlijke culturen of religies discussies die nooit had plaatsgevonden als de grenzen degelijk op slot waren geweest en er geen (linkse) idioten zijn of waren die ermee moesten komen.

     En vooral de politiek niet had gecollaboreerd met de EU macht en niet zo vreselijk stinkend in de broek hadden gescheten voor de huidige nazi’s. Maar ja, je ziel verkopen is ook een ding, dat is zonder dat je het weet zo gebeurt en dan hangt men voor de rest van zijn stumperige judas leven. Stumperig wordt het vooral als ze niet meer zijn dan afval na de politieke carrières en dan nog eens boete willen doen.

     Niet dat veel idioten hebben geweten dat ze een echt onderdeel waren/zijn van een (Soros,nazi, Bilderberg, Rothschild) marketingtruc, omdat ze daar net even te achterlijk voor zijn om dat te begrijpen. Ach, en voor een beetje niets zeggende roem en eer doen dergelijke types nog de eigen kinderen verkopen. 15 minutes of fame.

     Voor degene die het wel wisten, maar ondanks dat toch voor hun toekomstig voorgespiegelde ‘carrièretjes’ de befehlen braaf opvolgden…..Fortuyn had gelijk – PvdA prominenten over eigen ondergang en gelijk Pim Fortuyn
     https://www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE

     Vermakelijk zijn vooral de reacties die onder de video staan, die hebben geen enkele aanvulling meer nodig.

   • weg met ons schreef:

    Als je dit ziet en leest (zie link), vraagt niemand zich dan af, of ligt men te dromen of durft of mag men er geen vragen over stellen(?), “wat doen al die blingbling verrijkende mensen uit den vreemde hier?” Hadden ze ons niet verteld dat de omvolkers, de nieuwe toevoer van hard werkende en hoog opgeleide mensen ons zouden komen aanvullen en meewerken in het opkrikken en groter en sterker maken van de economie en maatschappij?

    https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=personeelstekort&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwihrMfXsJTbAhWC_aQKHUp1DE4QBQgkKAA&biw=1600&bih=743

    Hoe durven de werkgevers en de werkgeversorganisatie te beweren dat er een personeelstekort is, terwijl half nieuw NL buiten op straat nutteloos en werkloos rondhangt met nieuwe Iphones en andere vele gratis nieuwe zaken en zich wat lopen te vervelen en te zak krabben?? Uit verveling ga je dan ook nog eens gekke, misdadige of criminele dingen doen? Nee hoor, zo zijn Jan, Piet en Klaas niet.

    Er is een groot personeelstekort in veel branches, schreeuwt men van de daken, alsof het weer de jaren 2000-2008 zijn met daarna een kunstmatig aangezwengeld collaps (Lehmans Brothers bank liet men -bewust- failliet gaan om zo het drama hoog te kunnen spelen en de crisis te kunnen starten).

    Mag ik weten wat we nu kunnen verwachten en welk drama hier achterweg komt? Wie het land vol zaait met ellende, zal ook ellende oogsten.

    • Gladiator schreef:

     @weg met ons,

     We kunnen 2 dingen doen…..
     1) weg van de minste weerstand en dat is MIJN LAND verlaten om ergens anders mijn restjaren te slijten of..

     2) dit zooitje criminelen opruimen. De AfD in Duitsland gaat nu proberen om Verkel voor het Bundesverfassungsgericht te verschijnen….DIT mijn beste, zal ik zéér nauwlettend in de gaten houden want dit zou in principe iedereen mogen. Echter er hier in NL 1 groot probleem en dat is dat de rechterlijke macht inclusief het complete OM currupt tot op de graat is……..echter ook dit is oplosbaar!!!

     Tja, nog iemand anders……

     Gladiator

     • weg met ons schreef:

      @Gladiator

      En de politieke eigen-volk-slachters, de landverraders, praten al niets eens meer over “vluchtelingen”, omdat de koe is uitgemolken en al niet eens meer nodig is en ze er naar toe willen dat het slavenvolk via de linkse dromers en schijnheiligen krijgen te horen, met hun “alles is liefde” en “welkom in ‘ons’ land”, met een naar kak ruikende roze bril op, dat je moet oprotten al het je niet aanstaat en anders wel kunt doodvallen en dat het woord “vluchteling” is omgeruild voor het woord “emigrant” die zich mag vestigen in land naar keus met daarbij alles gratis over de rug van de autochtonen. Zover is de politiek al dat ze niet eens meer de moeite nemen om nog schijt aan het volk te hebben door te wat wijs te maken. Ze doen vanaf nu linea recta en zonder toneelspel wat nazi Brussel en Washington verlangt en wie daar voor gaat staan is niet meer dan een hobbeltje in de weg naar totale overgave, daar rijden ze gewoon overheen.

     • koloth schreef:

      éérst hadden we de zgn. recessie en daar kon niemand wat aan doen, dus ze gingen vvd stemmen. En nu zeggen ze: het gaat nou toch goed ? en gaan ze weer op de vvd stemmen want die hebben het land er weer bovenop geholpen….. toch ? Op de een of andere manier snappen ze het niet en als je ze vertel hoe we belazerd worden, kijken ze je aan van: jij bent echt gek.

     • Pollie schreef:

      Verhuis dan maar

  • Richard schreef:

   Niemand verplicht je om die krant te lezen.
   Is de gelderlander niet het zelfde als het ad? Maar dan met regionieuws.
   Gewoon niet meer lezen. Niet meer naar kijken.
   Ze zijn op sterven na dood.

 • bert s schreef:

  Andrew Phillip Cross, AP cross, google het en je hebt het antwoord. Het is het embleem van de orde van Malta, uiteraard. Dit embleem gaat trouwens verder terug dan je denkt, het is ook het embleem van de god Horus, die met het alziend oog.

 • Bassie schreef:

  De Waarheid wordt straks – of is het nu al – de meest schaarse goed.

  • faya schreef:

   De waarheid is allang boven tafel, de boventoon voerende dommies {veel geblaat, weinig wol} doen niet voor niets hun best Trump {betaald} te demoniseren, de media hadden er de mond vol van, en iedereen die niet naar hun mond praatte, werd een targeted individual, zo doen ze dat, heel dominant.
   De waarheid hoort voor hun onder het kleed te blijven, dat bedreigd hun luxe luie leventje.
   Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.
   Zo kan het zomaar zijn dat de georkestreerde vluchtelingenstromen met expres wat verhalen over verkrachtende en moordende terroristen die stiekem meestromen, ook allemaal zorgvuldig gepland, allemaal langzaam weer terug naar hun eigen heimat kunnen gaan.
   Want ondanks al het per strekkende kilometers msm geblaat op alle alternatieve forums, {betaald, en wat een negatieve energie dat gekost moet hebben….} is de Soros truc, God zij dank, goed mislukt.

 • lezertje schreef:

  Gewoon ook weer terug naar het geschreven woord op papier en inkt. Wat zwart op wit staat en wordt vrijgegeven kan moeilijk achteraf bewerkt worden door dit soort figuren. Digitaal nieuws en digitale sites zoals Wikipedia zijn, zeker als de voordeur zo nadrukkelijk open staat als bij Wikipedia, zeer gevoelig voor deze handelingen. Jammer, want op zich is Wikipedia een prachtig alternatief en medium.

 • x

  Check Also

  Wikipedia is een gebroken systeem, zegt medeoprichter. Hoe de internetencyclopedie wordt gebruikt om mensen de mond te snoeren

  Wikipedia is een gebroken systeem, zegt medeoprichter. Hoe de internetencyclopedie wordt gebruikt om mensen de mond te snoeren

  Als je informatie over iets of iemand ...

  De heersende elite bepaalt wat wel en niet op Wikipedia mag komen te staan. Deze onderzoeksjournalist zocht het uit

  De heersende elite bepaalt wat wel en niet op Wikipedia mag komen te staan. Deze onderzoeksjournalist zocht het uit

  Internetencyclopedie Wikipedia wordt gezien als een soort ...

  >