Financieel

Oudste Zwitserse bank opgedoekt na belastingontduiking

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zwitserse particuliere bank Wegelin & Co. bekende tegenover een Amerikaanse rechter schuld aan hulp bij belastingontduiking. De bank zal binnenkort zijn deuren sluiten.

In ruil voor boetes en schadevergoedingen ter waarde van 57 miljoen euro ziet de rechter verder af van vervolging van de bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Daarnaast zijn drie adviseurs van de bank aangeklaagd in de VS. De boetes bedragen in totaal 17 miljoen euro. De Zwitserse bankenexpert Peter Kunz had een veel hogere boete verwacht. Hij vermoedt dat de bank er met een lagere boete afkomt om later eventueel als een soort kroongetuige tegen andere Zwitserse banken ingezet te worden.

Andere banken

Volgens Wegelin werd volgens de Zwitserse wet gehandeld en gaan ook andere banken in Zwitserland zo te werk. Met deze informatie is het voor Amerikaanse aanklagers nu makkelijker om de andere banken te pakken, aldus Kunz.

Er loopt in de Verenigde Staten nog een onderzoek naar 10 Zwitserse banken. Hoewel Wegelin enkel vestigingen in Zwitserland heeft werd de particuliere bank, die in maart 1741 is opgericht, toch aangeklaagd.

Zwart geld

Nadat in 2008 bekend werd dat Amerikaanse autoriteiten Zwitserse banken in het vizier hadden hielp Wegelin Amerikanen met het verbergen van zwart geld. In totaal beheerde de bank uit Sankt-Gallen 1,2 miljard dollar (920 miljoen euro) in de Verenigde Staten.

Wegelin gaat de gegevens van zijn Amerikaanse klanten bewaren. Wellicht willen de autoriteiten later meer over hen te weten komen.

Bron: ANP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Er zullen nog heel wat meer banken sluiten de komende jaren,

en bankiers worden berecht

k
k
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Er zullen nog heel wat meer banken sluiten de komende jaren,

en bankiers worden berecht[/quote]

Ik zie het liever met echte bewijzen gebeuren en niet via deze webside,en het gestolen kapitaal te gebruiken om de bevolking ten goede te komen.

Cathy
Cathy
11 jaren geleden

Ja maar die gaan in de bergen onder gronds .

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

We moeten er vanaf, we moeten er vanaf, we moeten er vanaf, we moeten er vanaf, de dieven van de bank.De leugenaars van belasting, dokters met pillen die we niet willen.We moeten er vanaf, we moeten er vanaf, we moeten er vanaf, de kinderwens van Justitie.Wat houdt er ons hier eigenlijk tegen?We moeten er vanaf, van het graaien en het haten.Gif in ons eten, fluor in het water.Witte strepen in de lucht, wie ze niet ziet is allang, allang, allang, allang, allang failliet,Door de Prozac of wat anders, we moeten er vanaf.etc. http://www.youtube.com/watch?v=6mo4hjv1Tj0&feature=player_embedded goed gezegd HANS de BOOY.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x