Buitenland

‘Vermoorde’ Russische journalist Babtsjenko blijkt springlevend. Kunnen we Oekraïne nu nog serieus nemen?

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren meldden de media dat de Russische journalist Arkadi Babtsjenko in Kiev was neergeschoten. Hij zou meerdere keren in zijn rug zijn geschoten en op weg naar het ziekenhuis zijn overleden.

Andere journalisten reageerden geschokt op zijn dood. Niemand twijfelde eraan dat Babtsjenko was vermoord om zijn ‘journalistieke activiteiten en kritische houding tegenover Rusland en president Poetin’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Er werd zelfs een schets van de dader verspreid, meldde Radio Free Europe.

Desinformatie

De ‘vermoorde’ journalist blijkt echter springlevend te zijn. Bij een persconferentie kwam Babtsjenko zelf opdagen.

De moord is in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst in scène gezet om echte huurmoordenaars te kunnen pakken.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zegt dat Oekraïne met de actie zelf aan desinformatie heeft gedaan, waar het Rusland van beschuldigt.

Manipuleren van de waarheid

Rusland noemt de nepmoord een provocatie.

OVSE-topman Harlem Desir zei dat een land verplicht is het publiek de juiste informatie te geven. Nepnieuws verspreiden hoort daar niet bij, zei hij.

Christophe Deloire van Reporters sans Frontières (RFS) noemde het manipuleren van de waarheid ‘bedroevend en betreurenswaardig’.

Oekraïne zou overigens natuurlijk nooit nepnieuws verspreiden over MH17.

Foto: Engelberthumperdink Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Olaf Koens is verbaasd? Onder welk hunebed heeft hij gelegen afgelopen vijf jaar? Volkomen gehersenspoeld door de MSM propaganda. Heeft die man wel eens echt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld MH17 in plaats van zich alles te laten aanleunen door de volkomen geregisseerde toneelstukjes van de corrupte bovenlaag. Oekraïne is immers één van de hofleveranciers als het gaat om corruptie bedrog.

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Oekraïne, Oekraïne…..ehhhh, oh ja, nu weet ik het weer, dat is dat land waar alles zo netjes en vooral “democratisch” verloopt, zoals het op een bijzondere manier afzetten van een gekozen president, welke uit zichzelf opstapte (hij kreeg wel eerst ff een doorgeladen pistool op zijn kop gericht) en waar als ik me niet vergis p.o. een passagiersvliegtuig uit de lucht is gehaald met zo’n “BUK” luchtafweerraket door “de Russen hahahahaha” waar ze niets van af schijnen te weten daar ze net op dat moment hun totale radarsystemen uitgezet hadden wat natuurlijk erg logisch is in zo’n oorlogsgebied waar zwaar gevochten wordt.

Maar de raketsystemen welke (NIET) gebruikt zijn die zijn eens ooit in een donkerbruin verleden gebouwd in Rusland en dan is het geheel natuurlijk zelfs voor zo’n “professionele” organisatie als ONS JIT helemaal en zonder enig twijfel duidelijk, NIET….en al helemaal als dan ook nog die professionals van Bellingcat e.e.a. met (vervalst) bewijs aan komt dragen

En zij (Oekraïne) zaten ook in het JIT met vetorecht om alles geheel naar wens van onze Trut te regelen en uit te laten komen naar WENS.

En dit is ook hetzelfde land waar onze zeer moedige voorvechters van “democratie” en eigenlijk wel helden te noemen de weledelgestrenge heren Prof. Dr. van Baalen én niet te vergeten de Belgische sterpoliticus welke af en toe ook nog wel eens reclame maakt voor verschillende tandverzorgingsinstituten, Prof. dr. Drs. Ir. G.R.S.T.K.L.M. Verhofstad in het heetst van de strijd en te midden van een gigantische kogelregen welke door een en dezelfde partij in opdracht en met geld van de diverse westerse geheime diensten het vuur openden op zowel politie én demonstranten op een stapel barricades stonden en geheel “pro deo”nog wel!!!

Zo….ik ben er nu echt helemaal klaar mee.

Mooi verhaal, niet!!!!

En met zoiets moeten wij het gaan doen de rest van ons leven.
Maar ik heb gehoord dat dit echt de allerlaatste leugens en bedrog waren welke over ons, het gepeupel, heen gestrooid zouden worden.

En dat geloof ik dan ook echt helemaal, want deze mensen hebben nu echt en werkelijk alleen maar het beste met ons voor, toch.

Gladiator

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ach laten we er maar een blijspel van maken , intussen is lulletje rozenwater minister blok bij de VN rugdekking aan het zoeken om sterk tegen Rusland op te treden……. Was hij toch zeer content een paar maanden geleden toen hij in Rusland met de beste minister van buitenlandse zaken Lavrov mocht praten, nou van schrik heeft hij natuurlijk niks gezegd en alleen maar geknikt,,,,,,, wel humor nu iedereen in Europa over elkaar heen buitelt, lekker aan de zijlijn blijven staan tot ze ten onder gaan…. Kleuters…. Het meest onnozele continent Europa..

Louise
Louise
5 jaren geleden

PS, het is tijd voor een nieuw strip boek is er hier op deze site iemand die goed kan tekenen ? tekst komt vanzelf wel…… ,, lang leve Europa,,…….

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x