Binnenland

Verontwaardigde reacties op berisping voor rechter wegens verspreiden ‘complottheorie’ MH17

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

De Hoge Raad heeft een rechter die een ‘complottheorie’ over vlucht MH17 verspreidde, een straf gegeven omdat zij geprobeerd zou hebben het MH17-proces te beïnvloeden.

De rechter kreeg een schriftelijke berisping, wat zelden voorkomt. Het gaat om Charlotte van Rijnberk, achterhaalde het FD. Haar broer schreef een boek waarin hij stelt dat vlucht MH17 niet met een Russische raket is neergehaald, maar dat geheime diensten er achter zitten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rijnberk, die de bevindingen uit het MH17-onderzoek ‘een doelbewuste en doorzichtige cover-up’ noemde, deelde het boek uit aan rechters en officieren van justitie. Op die manier schaadde ze het vertrouwen in de rechterlijke macht, vindt de Hoge Raad.

Groot showproces

De rechter noemde de rechtszaak over het neerhalen van MH17 een ‘groot showproces’.

Het boek is getiteld ‘MH17. Een valse vlag terreuraanslag’ en is geschreven door Lodewijk van Maaseik (pseudoniem).

De berisping leidt tot veel verontwaardigde reacties. “Wanneer je het officiële verhaal in twijfel trekt, ondermijn je het vertrouwen,” constateert FVD-politicus Ralf Dekker, die het boek meteen heeft besteld.

Die rechter had wel gelijk

“Interessant verhaal. Ik wil dat boek wel lezen, eigenlijk. Heb alles rondom MH17 zelf ook altijd buitengewoon merkwaardig gevonden,” voegt FVD-voorman Thierry Baudet toe.

ON!-redacteur Kim Tjoa reageert: “Er is blijkbaar maar één waarheid.”

“Die rechter had wel gelijk!” stelt politiek econoom Kees van der Pijl. Waarop Patrick Savalle zegt: “Juist, daarom werd ze berispt natuurlijk.”

4.8 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerrit Dekzeil
Gerrit Dekzeil
10 maanden geleden

En de sneeuwbal wordt groter en groter.

Mar
Mar
10 maanden geleden

Dit geeft ouders, nabestaanden bittere nasmaak.

Leg je focus op dir klote natuur herstelwet, van die verschrikkelijke fraudeur. En btw waar waren de eoroparmentatiërs? Ze fluiten hun eigen familie het graf in. Succes en hoop dat jullie kinderen, kleinkinderen dat die dit aankunnen. Denk daar maar eens over na. Natuur is niks mee aan de hand, diegene dir dit doordrukken wel. Ze eillen graag met 50 man op deze planeet leven.

Vreemde was lees eetr hey beticht op ni nfn, en 5 minuten later goedgekeird. Walgelijk om de kelder geleid. En herr roos, zeg dan niet meerderheid stemt tegen, wef inmenging en klaar is kees.

DUIDELIJKER KAN HET NIET!
DUIDELIJKER KAN HET NIET!
10 maanden geleden

Hoe harder ze er tegen ingaan. Des te groter het wantrouwen. Dat doen we zelf niet, maar de realiteit liegt er niet om. Afgelopen ruim drie jaren is er zovéél gelogen, dat je niets meer vertrouwd! Het is nog nooit zo opgvallen als in de afgelopen jaren. Steeds meer mensen gaan het zien.Vak K heeft nog héél wat te verklaren in de toekomst. Wanneer……zou het niet weten, ze komen er tot nu toe nog steeds mee weg. Of ze verlaten het zinkend schip voortijdig. Nederland in verval. Daders….vul hetzelf maar in!

Frits
Frits
10 maanden geleden

Het komt nog uit dat Ukraine het zelf gedaan heeft, en dan???

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x