Financieel

‘Democratie en zelfbestuur zullen terugslaan’ (video)

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De eurocrisis is voorbij, sprak een opgewekte voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barosso vorige week. “De euro is gered en de crisis behoort tot het verleden.”

Intussen lijken ECB-president Mario Draghi en bondskanselier Angela Merkel vastberaden een onbeperkte som Duits belastinggeld in de eurozone te stoppen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Voor de politici blijft de champagne stromen, blijven de auto’s met chauffeurs glanzen en blijven de salarissen aantrekkelijk. In de Europese Unie lijkt er geen vuiltje aan lucht te zijn.

Gaarkeukens

Volgens leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage moeten we ophouden iedereen voor de gek te houden. Hij zegt dat de kern van de zaak niet is veranderd. We staan er na 2012 juist een stuk slechter voor, aldus Farage.

Met name in de Zuid-Europese landen schiet de werkloosheid omhoog. In twee landen bedraagt de jeugdwerkloosheid inmiddels 58 procent. Er wordt gesneden in de pensioenen en gaarkeukens schieten als paddenstoelen uit de grond.

Harteloos

Farage vindt dat de Europese Commissie en Barosso laten zien dat de Europese politieke klasse geen voeling met het volk heeft, harteloos is en er bovendien naast zit.

Hij merkt op dat in Groot-Brittannië een goed debat is begonnen over de toekomst van Europa. De populariteit van zijn Onafhankelijkheidspartij stijgt steeds verder in de peilingen. Vrijdag brengt de Britse premier David Cameron een bezoek aan Nederland. Naar verwachting kondigt hij de plannen aan voor een toekomstig referendum over de relatie tussen Groot-Brittannië en de EU.

Farage stelt dat de democratie zal terugslaan en hoopt dat veel landen hun recht op democratie en zelfbestuur gaan opeisen.

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
11 jaren geleden

ben benieuwd waneer de Arabische lente in Europa is? waneer gaan we met z’n allen naar Brussel om die stropdassen hun imperium uit te schoppen? waneer wordt de grote meute nou is wakker? we worden bestolen, gemanipuleerd en in de maling genomen en ja ik ben heel erg boos.

AwE130
AwE130
11 jaren geleden

Met de nobel prijs voor de vrede in de linker hand en een wapen om in Mali te gaan huishouden in de ander hand, gaat van Rompuy met zijn bilderberg vriendjes de strijd aan met terroristen. Dit keer hebben ze geen massa vernietigings-wapen zoals in Irak werd beweerd? Ook woont er niemand in een grotje zoals in Afghanistan? Nee dit keer zijn het terroristen die nog veel gevaarlijker zijn dan alle bommen en granaten bij elkaar?

Maar gelukkig hebben wij een rots in de branding in Brussel onze eigen gekroonde Keiser van Rompuy. De man straalt gezag uit en dwingt respect af door zijn doortastende visies en beleid. Hij zal die terroristen met spreekwoordelijk gevaar voor eigen leven gaan bekeren. Als we nu eens Lady Asthon en van Rompuy met zijn Nobel Prijsje op die rebellen afsturen? Ik denk dat die rebellen zich dood lachen, en dat is mooi want dan hoeven we geen oorlog te voeren.

Ik denk maar zo wat ze nu andere landen aan doen zullen ze ons ook aandoen als het ze uitkomt. Het zou mij niks verbazen als we de eerst invasie gaan zien binnen de EU dit jaar. Griekenland, Spanje of misschien Cyprus. Van Rompuy zal met ijzerhard regeren.

J. Selten
J. Selten
11 jaren geleden

[quote name=”Jeff”]ben benieuwd waneer de Arabische lente in Europa is? waneer gaan we met z’n allen naar Brussel om die stropdassen hun imperium uit te schoppen? waneer wordt de grote meute nou is wakker? we worden bestolen, gemanipuleerd en in de maling genomen en ja ik ben heel erg boos.[/quote]

Ik ben ook pissed off. Maja, ergens in de middeleeuwen is er in europa een lente geweest, helaas waren de zomer en herfst zo snel om dat we niet eens in de gaten hebben dat we alweer in een winterslaap/depressie zitten.

Zelf denk ik ook dat iedereen het gedoe moe is, vechten tegen de oude garde die op een of andere manier toch wel weer een manier vindt om ons om de tuin te leiden enzo. Hier kan alleen iets veranderen als er letterlijk koppen gaan rollen, we morren wat maar staan op en gaan toch maar weer mooi slaafs onze dag door als een zombie.

Gert Jan
Gert Jan
11 jaren geleden

Eigenwijze Britten. Net of er nu geen democratie is en net alsof als zijn partij aan de macht komt er wel een echte democratie komt. Als we allemaal op eilandjes gaan wonen en leven dan komen we echt niet verder. Juist door samen sterk te staan komen we verder. Wat ik wel vind is dat de stem van het volk meer gehoord mag worden. Alleen het vervelende is dat iedereen zo populistisch. Ik verwacht van politici een lange termijn visie. Als daarvoor ingrijpende maatregelen nodig zijn, prima maar leg het dan uit aan het volk! Ipv zoals het nu gaat alles pappen en nat houden.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x