Homepagina » Financieel » ‘Democratie en zelfbestuur zullen terugslaan’ (video)
Democratie en zelfbestuur zullen terugslaan

‘Democratie en zelfbestuur zullen terugslaan’ (video)

De eurocrisis is voorbij, sprak een opgewekte voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barosso vorige week. “De euro is gered en de crisis behoort tot het verleden.”

Intussen lijken ECB-president Mario Draghi en bondskanselier Angela Merkel vastberaden een onbeperkte som Duits belastinggeld in de eurozone te stoppen.

Voor de politici blijft de champagne stromen, blijven de auto’s met chauffeurs glanzen en blijven de salarissen aantrekkelijk. In de Europese Unie lijkt er geen vuiltje aan lucht te zijn.

Gaarkeukens

Volgens leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage moeten we ophouden iedereen voor de gek te houden. Hij zegt dat de kern van de zaak niet is veranderd. We staan er na 2012 juist een stuk slechter voor, aldus Farage.

Met name in de Zuid-Europese landen schiet de werkloosheid omhoog. In twee landen bedraagt de jeugdwerkloosheid inmiddels 58 procent. Er wordt gesneden in de pensioenen en gaarkeukens schieten als paddenstoelen uit de grond.

Harteloos

Farage vindt dat de Europese Commissie en Barosso laten zien dat de Europese politieke klasse geen voeling met het volk heeft, harteloos is en er bovendien naast zit.

Hij merkt op dat in Groot-Brittannië een goed debat is begonnen over de toekomst van Europa. De populariteit van zijn Onafhankelijkheidspartij stijgt steeds verder in de peilingen. Vrijdag brengt de Britse premier David Cameron een bezoek aan Nederland. Naar verwachting kondigt hij de plannen aan voor een toekomstig referendum over de relatie tussen Groot-Brittannië en de EU.

Farage stelt dat de democratie zal terugslaan en hoopt dat veel landen hun recht op democratie en zelfbestuur gaan opeisen.

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. ben benieuwd waneer de Arabische lente in Europa is? waneer gaan we met z’n allen naar Brussel om die stropdassen hun imperium uit te schoppen? waneer wordt de grote meute nou is wakker? we worden bestolen, gemanipuleerd en in de maling genomen en ja ik ben heel erg boos.

  0 likes
 2. Met de nobel prijs voor de vrede in de linker hand en een wapen om in Mali te gaan huishouden in de ander hand, gaat van Rompuy met zijn bilderberg vriendjes de strijd aan met terroristen. Dit keer hebben ze geen massa vernietigings-wapen zoals in Irak werd beweerd? Ook woont er niemand in een grotje zoals in Afghanistan? Nee dit keer zijn het terroristen die nog veel gevaarlijker zijn dan alle bommen en granaten bij elkaar?

  Maar gelukkig hebben wij een rots in de branding in Brussel onze eigen gekroonde Keiser van Rompuy. De man straalt gezag uit en dwingt respect af door zijn doortastende visies en beleid. Hij zal die terroristen met spreekwoordelijk gevaar voor eigen leven gaan bekeren. Als we nu eens Lady Asthon en van Rompuy met zijn Nobel Prijsje op die rebellen afsturen? Ik denk dat die rebellen zich dood lachen, en dat is mooi want dan hoeven we geen oorlog te voeren.

  Ik denk maar zo wat ze nu andere landen aan doen zullen ze ons ook aandoen als het ze uitkomt. Het zou mij niks verbazen als we de eerst invasie gaan zien binnen de EU dit jaar. Griekenland, Spanje of misschien Cyprus. Van Rompuy zal met ijzerhard regeren.

  0 likes
 3. [quote name=”Jeff”]ben benieuwd waneer de Arabische lente in Europa is? waneer gaan we met z’n allen naar Brussel om die stropdassen hun imperium uit te schoppen? waneer wordt de grote meute nou is wakker? we worden bestolen, gemanipuleerd en in de maling genomen en ja ik ben heel erg boos.[/quote]

  Ik ben ook pissed off. Maja, ergens in de middeleeuwen is er in europa een lente geweest, helaas waren de zomer en herfst zo snel om dat we niet eens in de gaten hebben dat we alweer in een winterslaap/depressie zitten.

  Zelf denk ik ook dat iedereen het gedoe moe is, vechten tegen de oude garde die op een of andere manier toch wel weer een manier vindt om ons om de tuin te leiden enzo. Hier kan alleen iets veranderen als er letterlijk koppen gaan rollen, we morren wat maar staan op en gaan toch maar weer mooi slaafs onze dag door als een zombie.

  0 likes
 4. Eigenwijze Britten. Net of er nu geen democratie is en net alsof als zijn partij aan de macht komt er wel een echte democratie komt. Als we allemaal op eilandjes gaan wonen en leven dan komen we echt niet verder. Juist door samen sterk te staan komen we verder. Wat ik wel vind is dat de stem van het volk meer gehoord mag worden. Alleen het vervelende is dat iedereen zo populistisch. Ik verwacht van politici een lange termijn visie. Als daarvoor ingrijpende maatregelen nodig zijn, prima maar leg het dan uit aan het volk! Ipv zoals het nu gaat alles pappen en nat houden.

  0 likes
 5. en waneer zeggen we dan hooo?

  0 likes
 6. [quote name=”Jeff”]ben benieuwd waneer de Arabische lente in Europa is? waneer gaan we met z’n allen naar Brussel om die stropdassen hun imperium uit te schoppen? waneer wordt de grote meute nou is wakker? we worden bestolen, gemanipuleerd en in de maling genomen en ja ik ben heel erg boos.[/quote]
  jeff,ik kom eigenlijk uit een arabische land,de arabische lente is echter geen lente wat je begreep,de arabische lente maakt deel uit van NWO,zou de door geheimzinnig organisatie al gepland worden,die heel oude organisatie heeft ook lange geleden de revoluties franse ,russiche,iraanse,enzovoort ook al gepland in het doel het wereld te beheersen en ook tot NWO te verklaren.
  De democratie is een illusie en nooit in de geschiedenis is geweest of zal zijn.
  ik ben bang je te zeggen dat lente in Europa nooit kunnen of mogen gebeuren tenzij die organistie al toesteming heeft gegeven maar met het doel alleen voor NWO en niet voor democratie enzo.
  die organisatie heeft het punt bereikt dat hele wereld een speeltje voor haar is
  zodanig dat zij de mensen als slaven kunnen gemaakt worden maar achter de gesloten deuren.

  0 likes
 7. Ik zal meer eerder zeggen, oprotten met het geldsysteem. Weg met alle macht en geld en wat daar allemaal en verbonden zit.

  0 likes
 8. Het trieste is, we kunnen niet heel veel doen zolang de meeste mensen participeren in het systeem, dan zou je eerst een alternatief moeten hebben anders zijn mensen veel te bang om er uit te stappen wat begrijpelijk is natuurlijk.Zolang we dat niet voor elkaar krijgen dan zijn we aan de goden overgeleverd.

  Laten we hopen dat ze niet voor elkaar krijgen om het internet te censureren daar moeten we echt met hand en tand tegen vechten, internet is onze enige hoop!

  0 likes
 9. ja mensen,vroeger werd er nog weleens gedemonstreerd maar tegenwoordig niet meer.
  vroeger waren de vakbonden en de pvda de motor achter de demonstaties,maar van deze twee hebben we niets meer te verwachtenen nu moeten we het zelf doen.
  zolang we achter onze buis zitten en nog met vakantie kunnen(niet allemaal)zal er niets gebeuren.
  de regering zal je net genoeg geven dat je niet gaat kankeren en slaafs naar je werk gaat.
  kan me indenken want als eruit geschopt wordt dan heb je een probleem en dat probleem is ook bewerktstelligd door de regeringen,zodat je wel slaafs moet blijven.
  misschien komt er een ommekeer,genoeg is genoeg en niet verder,hoop zo.

  0 likes
 10. ik heb toch niets te vertellen,ach laat ik maar eens mijn hypotheek niet meer betalen.
  Mensen slechts alleen dit zal die poengraaiers volkomen buiten werking stellen!Jullie zijn gewaarschuwt.Volg het spaanse voorbeeld en je zal een echte held zijn zonder bloedvergieten.
  Ik dans niet meer voor de Cabal.
  Sekte,s genoeg in deze wereld om elkaar het leven zuur te maken.
  Volgende keer zet ik mijn tel nr hier neer,en dan kunnen we van start gaan.

  0 likes
 11. Rasecht Berensiroop

  Space future exopolitiek

  Het jaarlijks gehouden Wereld Economisch Forum (WEF) begint vandaag op maandag 23 jan 2012 gedurende 5 dagen in Davos en wordt geopend door de Russische Premier Medvedev.
  Het WEF ziet in de bekendmaking van het bestaan van buitenaards leven een grote onbekende dreiging.
  Wat een dolle grap en politieke blunders.Ufo-disclosure, de Russische bevolking en de mensheid heeft het recht te weten dat wij niet alleen in het universum zijn, dat is een wereldmacht zoals Rusland en ruimtevaartprestaties niet waardig, zoals de naakte waarheid onder de mat vegen door Nasa-Vsa.
  De politieke etterbuil van de meer dan 60jaar durende wereldse ufo-coverups, welke politieke daden uit dit verleden hebben er toe bijgedragen tot afblokken van het sociale welvaartspeil op de planeet Aarde, zoals steeds welke dezelfde dames en heren hun geldzakken moeten eerst gevuld worden….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...