Buitenland

Amerika coördineerde steun aan terroristen in Syrië. Ex-premier doet boekje open in dit interview

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalige Qatarese minister-president Hamad bin Jassim heeft onthuld dat de VS de afgelopen jaren de steun aan terroristen in Syrië heeft gecoördineerd.

Hamad gaf op 26 oktober tijdens een interview op de Qatarese tv toe dat zijn land deel uitmaakte van een groep van vier landen die de terroristen in Syrië financierden en bewapenden.

Hij zei dat Qatar, Saoedi-Arabië en Turkije via het Amerikaanse leger wapens stuurden naar terreurgroepen in Syrië.

Gecoördineerd door de VS

“Alles [wapens] wat naar Syrië werd gestuurd ging via Turkije en werd gecoördineerd door de VS,” zei de voormalige premier. “Amerikaanse troepen overzagen de distributie.”

Hamad gaf toe dat veel van de wapens in handen kwamen van het al-Nusra Front, een groep die verbonden is aan Al Qaida.

Hij verwierp soortgelijke claims over steun aan IS, de belangrijkste terreurgroep die in Syrië actief is.

Steunen

Hamad had ook kritiek op het regime van Saoedi-Arabië, dat de Syrische president Bashar al-Assad in eerste instantie weg wilde hebben, maar nu zegt dat hij aan de macht mag blijven.

Qatar ligt al enige tijd in de clinch met Saoedi-Arabië en drie andere Arabische landen.

Aanleiding van het conflict is de verandering van de situatie in Syrië, waar regeringstroepen aan de winnende hand zijn en de terroristen worden verdreven.

Syrië en Rusland geven de VS de schuld van het aanhoudende bloedvergieten in het oosten van Syrië en zeggen dat ze bewijs hebben dat Amerikaanse troepen IS vanuit Jordanië steunen.

Foto: Nmkuttiady Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Ruben020
Ruben020
4 jaren geleden

Wisten we allang

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Ik citeer: ‘Syrië en Rusland geven de VS de schuld van het aanhoudende bloedvergieten in het oosten van Syrië en zeggen dat ze bewijs hebben dat Amerikaanse troepen IS vanuit Jordanië steunen.’

Zou mooi zijn als er wat bewijs wordt gedeeld.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Meer en meer gaat de beerput open. Helemaal goed dat de Russen laten zien dat ze eengroot enmachtig land is en terug is op hetwereldtoneel en de VS en SA weet te overtuigen door ze flink aan te pakken.

Ooit was Rusland een wekvarend en modern land totdat de nep joodse macht het land in bloedvergieten liet afzinken en totaal geruïneerd achterlieten en daarna via Duitsland verder trokken richtingVS om vanuit daar de destructieve scepter te zwaaien over bijna de gehele planeet. Het meest erge van deze corrupte gangsterbende is dat ze de EU bijfe ballen heeft enzo ook ons. Hopelijk krijgt het schorem eens en voor altijd een beste genade klap van de Russen die ze nooit meer te boven komt. Het is niets anders dan VieS addergebroed.weg met ons

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x