Archeologie

Enorm, mysterieus complex gevonden bij Stonehenge

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op slechts een paar kilometer van Stonehenge is een enorm, mysterieus complex ontdekt dat meer dan 5600 jaar oud is. Dat hebben Britse archeologen bekendgemaakt.

De vondst in Wiltshire versterkt het idee dat Stonehenge een heilig monument was en suggereert dat in de hele regio al honderden jaren voordat de raadselachtige stenen werden neergezet, rituelen werden uitgevoerd.

Het complex heeft een doorsnee van z’n 200 meter en bestaat uit twee concentrische cirkels. Volgens archeologen van Wessex Archaeology dateren de resten van 3650 voor Christus.

Veranderen

“Deze ontdekkingen veranderen de manier waarop we kijken naar prehistorisch Wiltshire en met name het landschap rond Stonehenge,” zei hoofdonderzoeker Martin Brown in een verklaring.

Het gaat om een zogeheten ‘causewayed enclosure’, waarvan er ongeveer 70 zijn gevonden in Engeland. Het pas ontdekte complex is het tweede dat in het gebied rond Stonehenge is blootgelegd.

Gedacht wordt dat deze ‘causewayed enclosures’ werden gebruikt als tijdelijke nederzettingen, ceremoniële centra of voor rituele activiteiten of het begraven van de doden.

Eerste mensen

In het complex zijn stukken aardewerk, schedelfragmenten, vuurstenen en een grote handmolen van steen gevonden waarmee graan werd gemalen.

“De neolithische volkeren wiens monumenten we onderzoeken, vormden de wereld die wij nu bewonen,” zei Brown.

“Zij waren de eerste boeren en de eerste mensen die zich vestigden in dit landschap,” voegde hij toe.

Tot dusver hebben de archeologen bijna de helft van het complex blootgelegd. Het is niet duidelijk of het nog helemaal intact is.

[Seeker]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
5 jaren geleden

“Gedacht wordt dat deze ‘causewayed enclosures’ werden gebruikt als tijdelijke nederzettingen, ceremoniële centra of voor rituele activiteiten of het begraven van de doden.”

Haha, er wordt wat afgedacht!!

pieter
pieter
5 jaren geleden

Aardewerk, stenen gereedschap… Niet meteen de werktuigen die men associeert met een hoogtechnologische beschaving, wat toch verondersteld wordt door een bepaalde groep van megalieten onderzoekers.

rob
rob
5 jaren geleden

ach zo blijft men bezig, men onderzoekt van alles en nog wat , en als men het niet meteen kan worden verklaart dan plakt men het woordje mysterieus er aan vast , daarmee word dan weer mee gespeculeerd en dat doet het goed op het nieuws die men elke dag word voor geschoteld, uiteindelijk alles wat niet meteen te verklaren is word er van alles aan toegevoegd, en ja zo blijft het mysterieus toch een stukje toneel van vele gespeculeerde gedachten..en ja deze gedachten en speculaties moet men niet al te serieus nemen, maar het is voer voor de gedachten , net als een puzzeltje mag deze zich er graag in vastbijten voor een oplossing daarvan ,want op deze kan men alles bebouwen en ja ook weer afbreken.. ach zo blijf men bezig…

Johan Alphons
Johan Alphons
5 jaren geleden

Waarom stellen die onderzoekers zich altijd zo dom op? Waarom zouden die stenen 5600 jaar oud zijn? waarom niet veel ouder. Stonehenge bv. kan niet door mensen met een aardewerk kruikje gebouwd zijn, dat is van mensen die de plek al eens eerder hebben ontdekt. Er zijn misschien wel honderden of duizend generaties gepasseerd

Dit soort stenen staan doorgaans ook nog eens met evenveel lengte in de grond (paaseiland) Dat kan gewoon niet door mensen met simpele middelen zijn gemaakt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x