Buitenland

Verplichte vaccinatie van tafel in Denemarken na dagenlange protesten

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wet in Denemarken die de autoriteiten de bevoegdheid zou geven om mensen te dwingen een coronavaccin te nemen, is na negen dagen van protesten van tafel gehaald. De Deense overheid zou de wet ook kunnen gebruiken om besmette mensen te verplichten in quarantaine te gaan, maar het was vooral het deel over vaccinaties dat veel Denen tegen de borst stuitte.


De Deense gezondheidsautoriteit zou groepen mensen kunnen aanwijzen die gevaccineerd moeten worden om een gevaarlijke ziekte in te dammen en uit te roeien, schrijft The Local over de omstreden wet. Mensen die weigeren, zouden in sommige situaties gedwongen kunnen worden met hulp van de politie.

Na negen dagen van protesten is de wet nu dus geschrapt.


Nu een coronavaccin steeds dichterbij lijkt te komen, denken overheden alvast na over maatregelen die ze kunnen nemen om weigeraars over de streep te trekken. Afgelopen week werd bekend dat Ticketmaster en luchtvaartmaatschappijen overwegen om mensen te weren als ze niet kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn.

Dus enerzijds kunnen protesten – zoals in Denemarken – voorkomen dat de autoriteiten een vaccinatieplicht invoeren, maar anderzijds is het voor mensen die de prik weigeren straks wellicht onmogelijk om deel te nemen aan de maatschappij.

[Summit News]

5 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Ik denk over emigratie

P.M.
P.M.
3 jaren geleden

De Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros staat dicht bij een investering in het Waalse biotechbedrijf Univercells. Dat vernamen De Tijd en L’Echo. Bill Gates zit er al in het kapitaal. Univercells tankte twee maanden geleden al eens 50 miljoen euro bij. Daarvan kwam 15 miljoen van Adjuvant Capital, een fonds van Microsoft-oprichter Bill Gates, die in totaal al 45 miljoen in Univercells heeft gestoken.

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Hahaha, wereldwijd wordt dat vaccin een fiasco. Ben blij dit nieuws te lezen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Ach wat is dat nou, dat lijkt toch gewoon nergens op. Gewoon discrimineren.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x