Homepagina » Buitenaards » ‘Buitenaardsen bezochten Paaseiland’
Buitenaardsen bezochten Paaseiland

‘Buitenaardsen bezochten Paaseiland’

De Britse televisieserie Wild Pacific zou de mogelijkheid verkennen dat de enorme standbeelden op Paaseiland zijn gemaakt door of met hulp van buitenaardsen. Dat meldt persbureau ANI.

Tijdens het BBC-programma zou men proberen een antwoord te krijgen op de vraag of buitenaardsen de aarde hebben bezocht.

De standbeelden worden ook wel ‘een herinnering aan een gevallen buitenaardse beschaving’ genoemd. Het idee dat buitenaardsen oude beschavingen bezochten bestaat al decennialang.

Paleocontacthypothese

De Zwitserse auteur Erich von Däniken is het bekendst van zijn theorieën over buitenaardse invloed op menselijke cultuur in de prehistorie, ook bekend als de Paleocontacthypothese. In het verlengde hiervan heeft hij ook geopperd dat de evolutie van de mens in het verleden is gemanipuleerd door buitenaardse wezens. Hij schreef onder meer Waren de goden kosmonauten? Onopgeloste raadsels uit het verleden (1968).

Von Däniken denkt dat de oude Egyptenaren niet beschikten over de noodzakelijke kennis en gereedschappen om de Piramiden van Gizeh te bouwen. Hij gaat ervan uit dat ze zijn gemaakt door buitenaardsen. De gevestigde wetenschappers beschouwen zijn werk als pseudowetenschap en zijn van mening dat zijn conclusies niet worden ondersteund door zijn argumenten.

Tijdens het programma zou gesteld worden dat experts moeite hebben de herkomst van de grote standbeelden op Paaseiland te achterhalen. Wie bouwden deze enorme standbeelden?

Tufsteen

Volgens moderne archeologen zijn de beelden gemaakt door de eilandbewoners. Die zouden tufsteen, een sedimentair gesteente van vulkanisch materiaal, uit de vulkaankrater Rano Raraku hebben gehaald. Tot de achttiende eeuw zou de krater 500 jaar lang een groeve zijn geweest die steen leverde om ongeveer 95 procent van de op het eiland aanwezige moai te maken. Rond Rano Raraku staan nog 397 moai.

Hedendaagse onderzoekers geloven dat de beelden overleden familieleden kunnen voorstellen, of nog in leven zijnde stamhoofden. In de negentiende eeuw is een groot deel van de bevolking op Paaseiland door walvisvaarders en slavenhandelaars gevangengenomen en van het eiland verwijderd.

Verwarring

Het is onduidelijk waarom het Indiase persbureau spreekt van buitenaards bezoek op Paaseiland. De televisieserie van de BBC met de naam South Pacific (in de Verenigde Staten Wild Pacific) verwijst nergens naar een verband tussen Paaseiland en buitenaardse bezoekers. De aflevering over Paaseiland is bovendien al op 7 juni in 2009 uitgezonden. Persbureau ANI baseert zich mogelijk op een artikel van Huliq.com, een mediagroep die erom bekendstaat het niet altijd even nauw te nemen met de feiten.

Ook is het oorspronkelijke citaat dat de standbeelden ‘herinneren aan een gevallen beschaving’ om onduidelijke redenen aangevuld met het woord ‘buitenaardse’. Het lijkt er dan ook op dat het persbericht is verspreid om verwarring te zaaien en het onderwerp in diskrediet te brengen.

Bron: Aninews.in

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. *zucht*

  0 likes
 2. De beelden bleken niet alleen hoofden te hebben, maar onder het zand bleek nog de rest van het lichaam te zitten.
  http://familie-mootz.nl/2011/paaseiland-hoofden-hebben-lichamen/

  0 likes
 3. [quote name=”patries”]De beelden bleken niet alleen hoofden te hebben, maar onder het zand bleek nog de rest van het lichaam te zitten.
  http://familie-mootz.nl/2011/paaseiland-hoofden-hebben-lichamen/%5B/quote%5D

  Sommige beelden hadden onder het zand nog een lichaam maar niet allemaal.

  0 likes
 4. [quote name=”itanimulli.com”]*zucht*[/quote]

  Je haalt de zucht uit mn mond 😉

  0 likes
 5. De bijbel beschrijft kort de tijd van de geweldigen. In de tijd van Noach. Overigens staat het meer uitgebreider in de boek van Henoch en ook hoe de kennis uit de hemel tot de mensen is gekomen. Alles wat wij onverklaarbaar noemen was in die tijd mogelijk. Wel wordt er op gewezen dat de buitenaardsen, dus wachters en engelen zijn van hoge orde zijn geweest maar een ander weg volgden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...