Buitenaards

‘Buitenaardsen bezochten Paaseiland’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse televisieserie Wild Pacific zou de mogelijkheid verkennen dat de enorme standbeelden op Paaseiland zijn gemaakt door of met hulp van buitenaardsen. Dat meldt persbureau ANI.

Tijdens het BBC-programma zou men proberen een antwoord te krijgen op de vraag of buitenaardsen de aarde hebben bezocht.

De standbeelden worden ook wel ‘een herinnering aan een gevallen buitenaardse beschaving’ genoemd. Het idee dat buitenaardsen oude beschavingen bezochten bestaat al decennialang.

Paleocontacthypothese

De Zwitserse auteur Erich von Däniken is het bekendst van zijn theorieën over buitenaardse invloed op menselijke cultuur in de prehistorie, ook bekend als de Paleocontacthypothese. In het verlengde hiervan heeft hij ook geopperd dat de evolutie van de mens in het verleden is gemanipuleerd door buitenaardse wezens. Hij schreef onder meer Waren de goden kosmonauten? Onopgeloste raadsels uit het verleden (1968).

Von Däniken denkt dat de oude Egyptenaren niet beschikten over de noodzakelijke kennis en gereedschappen om de Piramiden van Gizeh te bouwen. Hij gaat ervan uit dat ze zijn gemaakt door buitenaardsen. De gevestigde wetenschappers beschouwen zijn werk als pseudowetenschap en zijn van mening dat zijn conclusies niet worden ondersteund door zijn argumenten.

Tijdens het programma zou gesteld worden dat experts moeite hebben de herkomst van de grote standbeelden op Paaseiland te achterhalen. Wie bouwden deze enorme standbeelden?

Tufsteen

Volgens moderne archeologen zijn de beelden gemaakt door de eilandbewoners. Die zouden tufsteen, een sedimentair gesteente van vulkanisch materiaal, uit de vulkaankrater Rano Raraku hebben gehaald. Tot de achttiende eeuw zou de krater 500 jaar lang een groeve zijn geweest die steen leverde om ongeveer 95 procent van de op het eiland aanwezige moai te maken. Rond Rano Raraku staan nog 397 moai.

Hedendaagse onderzoekers geloven dat de beelden overleden familieleden kunnen voorstellen, of nog in leven zijnde stamhoofden. In de negentiende eeuw is een groot deel van de bevolking op Paaseiland door walvisvaarders en slavenhandelaars gevangengenomen en van het eiland verwijderd.

Verwarring

Het is onduidelijk waarom het Indiase persbureau spreekt van buitenaards bezoek op Paaseiland. De televisieserie van de BBC met de naam South Pacific (in de Verenigde Staten Wild Pacific) verwijst nergens naar een verband tussen Paaseiland en buitenaardse bezoekers. De aflevering over Paaseiland is bovendien al op 7 juni in 2009 uitgezonden. Persbureau ANI baseert zich mogelijk op een artikel van Huliq.com, een mediagroep die erom bekendstaat het niet altijd even nauw te nemen met de feiten.

Ook is het oorspronkelijke citaat dat de standbeelden ‘herinneren aan een gevallen beschaving’ om onduidelijke redenen aangevuld met het woord ‘buitenaardse’. Het lijkt er dan ook op dat het persbericht is verspreid om verwarring te zaaien en het onderwerp in diskrediet te brengen.

Bron: Aninews.in

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

*zucht*

Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden
patries
patries
10 jaren geleden

De beelden bleken niet alleen hoofden te hebben, maar onder het zand bleek nog de rest van het lichaam te zitten.
http://familie-mootz.nl/2011/paaseiland-hoofden-hebben-lichamen/

Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden

[quote name=”patries”]De beelden bleken niet alleen hoofden te hebben, maar onder het zand bleek nog de rest van het lichaam te zitten.
http://familie-mootz.nl/2011/paaseiland-hoofden-hebben-lichamen/%5B/quote%5D

Sommige beelden hadden onder het zand nog een lichaam maar niet allemaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x