Buitenaards

Harvard-professor: Iets buitenaards bezocht ons in 2017

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een object dat recentelijk door ons zonnestelsel zoefde, was geen ruimterots, maar een stuk buitenaardse technologie. Dat beweert de gerenommeerde Harvard-professor Avi Loeb in een boek dat op 26 januari uitkomt, schrijft de New York Post.

Het object kwam uit de richting van Wega, een ster op 25 lichtjaar afstand, en werd in 2017 ontdekt. Op 7 oktober dat jaar schoot het langs de aarde, om vervolgens met bijna 100.000 kilometer per uur richting het sterrenbeeld Pegasus te verdwijnen.

Het ruimteobject kreeg de naam Oumuamua, wat Hawaiiaans is voor ‘verkenner’. Het betrof het eerste interstellaire object dat ooit in ons zonnestelsel is ontdekt. In eerste instantie dachten wetenschappers dat het een doodgewone komeet was. Professor Loeb had een andere theorie: het was geen komeet, maar een afgedankt stuk schroot van een buitenaardse beschaving.

Loeb kwam tot deze conclusie omdat het object een aantal ongewone eigenschappen heeft. Het veranderde in helderheid, zag eruit als een sigaar en was ongewoon helder. “We hebben nog nooit een ruimtelichaam ontdekt dat er zo uitzag.” De professor kwam ook tot de ontdekking dat het object werd ‘voortgedreven door een bepaalde kracht’.

professor
Foto: Oumuamua (ESO/M. Kornmesser CC BY 4.0)
Tweede interstellair object

De kans dat Oumuamua een willekeurige komeet was, is volgens professor Loeb één op een biljard. Hij zegt dat het object in werkelijkheid de vorm heeft van een schijf. Het zou kunnen gaan om een lichtzeil, een onderdeel van een ruimtevaartuig zonder eigen aandrijving. Loeb vermoedt dat het een stuk ‘ruimteafval’ is dat lang geleden door een beschaving is gebruikt om te navigeren in de ruimte.

In 2019 heeft een telescoop op de Krim een tweede interstellair object gespot in ons zonnestelsel. Dat object, 2I/Borisov geheten, bleek wel een komeet te zijn. Tot voor kort waren onze instrumenten niet gevoelig genoeg om dergelijke bezoekers te detecteren. Loeb zei dat het binnenkort mogelijk zal zijn om meer ruimtereizigers te vinden.

[New York Post]

4.4 25 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
2 jaren geleden

Waarom zo ver zoeken naar een verklaring.
Het eerste en simpelste, wat in gedachten komt, is vaak het meest voor de hand liggende.
Het is een sigaar.
Uit eigen doos.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Gewoon een stuk rots, niks meer, niks minder. Er zijn al vele langsscheerders geweest. Dit is niks nieuws. Het is pas nieuws als er een ufo land in mijn straat en ik er een foto van kan maken als er 3 uitstappen.

Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Eerste object wat ooit in ons sterrenstelsel is ontdekt…….right.
Er is al vanaf minimaal 1943 contact met buitenaarts leven.
Roswell werd een doofpot-verhaal maar was alles behalve een weerballon

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Iets niet begrijpen is niet erg.
Maar het ontkennen is onwetendheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

40
0
We lezen graag je reactie!x