CoronaBinnenland

Vertrouwelijke memo onthult: Hier komt het ‘dansen met Janssen’ vandaan

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!

In oktober 2020 is binnen het ministerie van Volksgezondheid een vertrouwelijke memo verstuurd over de stand van zaken rond de aankoop van coronavaccins.

EU-landen kregen een bepaald aantal vaccins toegewezen naar rato van de bevolkingsomvang ten opzichte van de totale EU-bevolking. Hoewel de lidstaten verplicht zijn tot afname van hun ‘pro rata’, zijn er Europese lidstaten die minder doses willen afnemen, staat in de memo.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Europese Commissie heeft enkele grote lidstaten – waaronder Nederland, Duitsland en Zweden – gevraagd een eventueel overschot aan vaccins op te kopen, omdat anders de contracten met de vaccinmakers opengebroken en heronderhandeld moeten worden. Voor Nederland ligt het voor de hand dat bij Janssen te doen aangezien dat in Nederland ontwikkeld en geproduceerd wordt, valt te lezen in de memo.

7,8 miljoen extra doses

In dat kader stellen wij voor om van het vaccin van Janssen meer doses op te kopen dan onze ‘pro rata’. Het zou gaan om maximaal 7,8 miljoen extra doses (bovenop de 7,8 miljoen van de pro rata), aldus het ministerie. Prijskaartje: 56 miljoen euro.

Op 9 juni vorig jaar meldde de NOS dat coronaminister Hugo de Jonge verwachtte dat er over twee weken een overschot aan Janssen zou zijn. Dat kan dan ingezet worden bij mensen die het zelf graag willen. Wel moet nog bepaald worden hoe het exact in zijn werk moet gaan. “Er komt een hoop bij kijken, dat moet je niet onderschatten,” zei de minister.

Het Janssen-vaccin werd kort daarvoor op advies van de Gezondheidsraad uit het vaccinatieprogramma geschrapt omdat het ernstige trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes als bijwerking kan hebben.

Sjansen met Janssen

Nu snappen we ook waar het ‘dansen met Janssen’ vandaan kwam, stelt data-analist Cees van den Bos, die de memo opdiepte.

Met de slogan ‘dansen met Janssen’ suggereerde De Jonge dat mensen meteen na een prik van dit vaccin op stap konden gaan.

Later konden inwoners van Haarlem en omstreken ook ‘sjansen met Janssen’. De GGD combineerde het vaccineren van mensen die het vaccin van Janssen wilden met een datingevenement. Vrijgezelle deelnemers hadden tijdens de wachttijd van een kwartier na de prik een blind date met elkaar.

5 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Afweersysteem
Afweersysteem
1 jaar geleden

Kruipen, liegen, bedriegen, volksverrraad voor janssen en andere pharma.
Het zit NL regering en non volksvertegenwoordiging in de genen.

Neder-Land is helaas ook wat dat betreft een Laag-Land, zo niet het laagste.

Oe wat een volk…is daat toch…

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ik heb hier maar drie woorden voor: ZIEK! ZIEK! ZIEK!

Onvoorstelbaar hoe de toenmalige minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, rücksichtslos speelt met de gezondheid van miljoenen mensen.

Dus…. terwijl de Gezondheidsraad duidelijk kwam met een gezondheidsrisico voor IEDEREEN, die zou worden ingespoten met het Janssen-vaccin (of is het OOK net als bij die andere zooi helemáál geen vaccin?), er een soort van populair feestje van maken om (in mijn ogen) domme mensen over de streep te halen.

Voor mij is in ieder geval duidelijk, dat het gros van de Nederlandse bevolking zijn gezondheid bepaald niet, zoals het zou moeten, op de eerste plaats zet. Voor deze stakkerds is het schijnbaar véél belangrijker om op reis te gaan en kroegen te bezoeken.

Wat DAT betreft heeft de Nederlandse regering het absoluut bij het “rechte” eind gehad. Zij heeft het psychologisch goed gezien, wat ECHT belangrijk is voor het, helaas, grootste deel van de bevolking.

En dan, als klap op de vuurpijl, ook nog dat datingevenement. Eén voordeel hiervan is, dat de mensen die daaraan meededen, NIET bij het eerste contact hoefden te vragen of de ander wel geprikt was.

DAT stond namelijk gelijk als een paal boven water.

En diezelfde minister, die vorig jaar nog moest “waken” over ons aller gezondheid, mag er nu een puinhoop van maken op het ministerie van Huisvesting.

Dan kun je met recht zeggen: VAN DE REGEN IN DE DRUP.

Jandewit
Jandewit
1 jaar geleden

Ik werd van binnen al boos toen ik t vorig jaar las dat ze zo de jongeren deden aanvallen. En nu begint het nog steeds in mij te koken. Ik stond vorig jaar rond de zomer in de rij bij een klein eenmanszaakje voor elektronica. Een student voor mij vertelde aan de medewerker dat die zo spijt had van zn janssen prik. Overal had die jeuk en uitslag. Had echt met hem te doen. Met alle jongeren. Kan men zeggen eigen schuld. Maar plaats je in die leeftijdsgroep, tja dan gaat mij dat aan t hart. Ik denk dat deze bijwerkingen nu als apenpokken worden gezien.

lone
lone
1 jaar geleden

‘dance with the devil’ …..

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x