Homepagina » Universum » Wat als de aarde niet bestaat? Deze video geeft stof tot nadenken
Wat als de aarde niet bestaat? Deze video geeft stof tot nadenken

Wat als de aarde niet bestaat? Deze video geeft stof tot nadenken

De eerste computer ter wereld, de Zuse Z1, was in staat om twee berekeningen per seconde te maken. Moderne computers doen dit 27 biljoen keer sneller.

Volgens wetenschappers zullen computers in de komende 100 jaar nog miljoenen keren sneller worden. Je kunt je haast niet voorstellen in wat voor wereld onze kinderen en kleinkinderen zullen opgroeien.

In populaire computerspellen zoals Grand Theft Auto V zien we nu al zeer gedetailleerde open werelden.

Onmogelijk te onderscheiden

In de komende 50 tot 100 jaar zullen ze vrijwel onmogelijk te onderscheiden zijn van de realiteit.

Het is mogelijk dat we virtuele universa kunnen ontwikkelen waarin spelers kunnen nadenken zoals wij dat doen, maar niet weten dat ze in een simulatie leven.

Wat als wij zulke spelers zijn? Wat als de hele wereld die je ziet als je naar buiten kijkt, een simulatie is?

Virtuele realiteit

Filosoof Nick Bostrom zei in 2003 al dat we mogelijk in een virtuele realiteit leven.

Als er genoeg hoogontwikkelde beschavingen in ons universum zijn, kunnen ze waarschijnlijk simulaties creëren die lijken op de open werelden waarin je je bevindt als je een computerspel speelt, zo is de achterliggende gedachte.

Eén op een miljard

Deze simulaties zijn dan echter miljoenen keren groter en realistischer. Dit betekent dat de kans groot is dat jij en ik spelers zijn in een openwereld- of zandbakspel gemaakt door een buitenaards ras.

Elon Musk zei recentelijk dat de kans dat onze realiteit géén simulatie is, één op een miljard is.

Bekijk de video hieronder:Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Als de Aarde niet bestaat is er ook geen broeikaseffect. Het begint hier toch steeds warmer te worden.

  12 likes
  • Hebben we weer een globeliever………geloof toch niet in die onzin van de ”Global Warming”. Ik ga je verder niets vertellen want dat heeft toch geen zin. Ontdek zelf maar de andere kant van het verhaal. Wakker worden moet je zelf doen!

   Succes

   18 likes
   • Ho verklaar je dan dat het iedere keer warmer wordt. Dan zal het toch kouder moeten worden , sorry begrijp het niet

    9 likes
    • @John

     Je trapt in de leugenval van de satanische klimaatroofsekte. De aarde warmde op en koelde af over duizenden jaren in opgaande en neergaande cycli al ver voordat de mens bestond.

     De hedendaagse mens zou de oorzaak zijn van opwarming v.d. aarde door overvloedige CO2 uitstoot. De invloed van de zon, het kantelen van de aardas, het veranderen van de machnetische polen of de invloed van toenemende onderzeese vulkanische activiteit heeft niemands aandacht.

     Dan neem ik eerder aan dat het toebrengen van onstelbare milieuschade door het wereldwijd kappen van oerbossen/-wouden, die grotendeels het klimaat beheersen en regen, droogte en daaraan verbonden lucht- of zeestromingen beïnvloeden, een effect heeft.

     Daar hoort men niemand over, omdat hout en plantages een bron van inkomsten garandeert voor de industrie en overheden. Af en toe, voor de bühne, doet men alsof en spelen de gekochte/corrupte milieuclubs wat op, om vervolgens niets anders te doen dan daarover te zwijgen.

     11 likes
    • een eigen hersen spinseltje van mij, de zon binnen onze doom wordt steeds warmer, deze refelecteerd ons collectief bewustzijn, we worden dus steeds bewuster, daarom dus chemtrails om te voorkomen dat andere mensen,massa, niet bewuster gaan worden, bewustere mensen zijn de grootste bedreiging voor de elite,

     2 likes
 2. de aarde is plat, we leven misschien wel in een simulatie, alles is een leugen, iedereen is gek….
  Jeeeeeeeeee shut up en geniet van het leven. Dit zijn echt nutteloze onderwerpen! Al zijn we een simulatie, hell damn this is a good simulation then!!!

  15 likes
  • De aarde is plat, inderdaad. Maar we leven niet in een simulatie!
   De fysieke wereld is voor de geesten wereld als een simulatie, gebonden aan tijd… maar dat betekend niet dat de fysieke wereld niet echt is.

   3 likes
   • Wat is de definitie van echt.

    If you’re talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then ‘real’ is simply electrical signals interpreted by your brain.

    Morpheus The Matrix

    3 likes
  • @Arwijn , Je kan toch genieten van het leven terwijl je je afvraagt of deze wereld al dan niet een simulatie is? Het is best een interessant onderwerp vind ik.

   0 likes
 3. Dan maakt het dus niet uit of de aarde rond een torus , of plat is. Afstanden zijn dan ook gesimuleerd. Zou allemaal best kunnen.
  Er zou een meer fundamenteel universum kunnen zijn oude geschriften noemen dit ‘prima mundus’ De ziel zou van die realiteit afkomstig kunnen zijn. Ook zou er een apparaat of intelligente schimmel kunnen zijn die deze wereld simuleert. Ach er is nog zoveel dat de wetenschap niet weet. Elon musk heeft in ieder geval een open mind.

  btw mijn Alu hoedje is nogal warm bij dit weer 😉

  7 likes
  • Daarom noem ik de zogenaamde wetenschap “schetenwap”; men weet niks!

   5 likes
   • De nagel op zijn kop @Willie. Men weet nagenoeg niets en al wat ze wel weten, daar wordt volop over gelogen om de gehele mensheid ook daar nog op een dwaalspoor te zetten. Conclusie : draai alles om of anders zet het op z’n kop, pas dan kom je bij de waarheid.

    Voorbeelden : Poetin is niet het gevaar voor de wereldvrede, hij beschermt de wereldvrede.

    Verzadigd vet is geen gevaar voor de volksgezondheid. Koolhydraten zijn aantoonbaar de grootste veroorzaker van hart en vaat zieketen.

    Trump is geen achterlijke debiel en gevaar voor de wereldvrede. Hij is een gevaar voor de satanische pedofielen die de aarde in hun greep houden en de totale mensheid aan zich willen onderwerpen.

    En zo kun je eindeloos doorgaan, allemaal moedwillige brainwashing…. nepnieuws. Al wat als nepnieuws wordt weg gecensureerd is in de regel echt nieuws wat hun nepnieuws in diskrediet brengt.

    Kortom, draai alles om en je zit bij de waarheid.

    9 likes
 4. Het lijkt me beter dat de mens eerst eens zichzelf gaat ontdekken , alleen dan kan je verder op onderzoek uitgaan…
  Met de kennis van nu komen we niet verder….
  Wat we wel weer gepresteerd hebben…ik zag onlangs planeet aarde helemaal omringd met ruimte afval. .
  We zijn dus lekker bezig…

  13 likes
 5. Soms heb ik dromen die zo echt zijn dat je bij het ontwaken het gevoel hebt dat iemand anders mijn leven droomt.
  Je zou idd denken dat alles wat je meemaakt in je leven door iets onzichtbaars gestuurd wordt.
  Dit verklaard bijna het achterlijke gedrag van Jozias van Aartsen en EU zuipclown Juncker.
  Deze seniele narcisten zijn misschien wel een droom van sommige radicale moslims en doen ze precies wat er van ze verwacht wordt.
  In dat geval zijn Alexander Pechtold en Femke Halsema beiden de juiste personen om verschrikkelijke nachtmerries van te krijgen.

  7 likes
 6. Vervang het woord SCHEPPER door Alien
  En je hebt een nieuw geloof…

  6 likes
 7. Flauwekul. Mijn vrouw bestaat echt en mijn moeder ook.

  6 likes
 8. Je hebt aardig een grote Mind-Ego als je gelooft dat de aarde niet bestaat en de realiteit een simulatie is. Dat is wat ik ervan vindt.

  Je vergeet namelijk dat de aarde een ziel heeft net zoals jij en ik een levend organisme die ons deze realiteit gunt in alle opzichten we leven letterlijk & figuurlijk op haar lichaam.
  Zij is diegene die ons altijd heeft bijgestaan, ondervoed heeft, onderdak, ons aangekleed, beschermd een ware Moeder (aarde) en om ook niet te vergeten de Zon die vader is en net zo een ziel heeft, deze 2 hebben een intensieve relatie met elkaar ze horen bij elkaar voor life en vullen elkaar aan.

  6 likes
 9. wij zijn gewoon een ster zo als andere sterren ook wij zweven in het rond zoals de rest van de sterren hemel .wij zitten gewoon zeg maar aan een draadtje wij volgen steeds het zelfde patroon .wie dat niet wil zien zijn dommie,s

  1 likes
  • @garriet60

   Het is m.i. zelfs meer dan dat als je bedenkt dat het universum een (natuurlijke?) voorgeprogrammeerde route volgt. Zelfs de mens heeft bij de geboorte al een programma klaarliggen die hij of zij zal volgen. Een eigen wil hebben we, maar het sturen van ons leven of toekomst is als het willen sturen van planeten in het heelal, onmogelijk.

   3 likes
 10. ‘Elon Musk zei recentelijk dat de kans dat onze realiteit géén simulatie is, één op een miljard is’,
  dat is enkel spelen met grote cijfers. Hoe komt Musk bij die berekening?
  Dat computers nog zoveel miljoen maal sneller worden lijkt mij onmogelijk, omdat men niet eindeloos informatie kan stoppen in kleinste objecten.

  Elke beschaving worstelt met één groot probleem, om stand te houden en zich duizenden jaren te ontwikkelen, moeten ze niet zelfdestructief zijn. Omdat elke beschaving daarmee vroegtijdig eindigt.
  De mens heeft momenteel zijn grootste uitdaging in de globale opwarming, een ander probleem de toenemende bewapening. Als je kunt uitrekenen hoeveel duizenden jaren de mensen nog door kunnen gaan zoals men heden doet, kan men misschien zich verder afvragen welke technologische ontwikkeling daaruit volgt.

  2 likes
 11. datgene dat wij de ‘realiteit’ noemen is zo ongelooflijk krankzinnig dat kunstmatigheid een volstrekt plausibele verklaring is

  3 likes
 12. P.s, de droogte die wij nu meemaken is dus niet echt, gelukkig maar…..

  3 likes
 13. ik ben hiermee naar de belastingsdienst gegaan, wat denk je?; ik moest gewoon betalen.

  3 likes
 14. Als we in een simulatie leven, dan bestaat God.

  2 likes
 15. De mens slaat duidelijk door in te denken dat het de technische ontwikkeling is waar het om gaat. Complexiteit en toevoeging zijn attributen van je ego.

  Duik maar ‘s in de Advaita Vedanta, kijk maar ‘s wie Ramana Maharshi was, die hier relatief nog maar zo kort geleden rondliep. Ik denk dat als ontdekt gaat worden dat alles een illusie is dat het zal zijn omdat je eindelijk ontdekt wie/wat je werkelijk bent, niet omdat een op hol geslagen ontwikkeling je daar naar toe leidt.

  2 likes
 16. Wat als je tong niet bestaat? En je hand? En je maag? Zo kun je wel alles in twijfel trekken. Wat als je een euro hebt en je legt nog een euro ernaast, je ineens 10 euro’s hebt? Of dat de euro ineens niet bestaat?
  Wat als ik deze tekst nooit getypt heb?

  2 likes
 17. Zelfs als de aarde virtueel is, bestaat hij dus wel degelijk. Software, alhoewel niet tastbaar, bestaat wel. Het is ooit gecreëerd. Zo ook een eventuele virtuele aarde. Ooit gecreëerd en bestaat dan dus met een bepaalde doelstelling.

  2 likes
 18. Als dit een simulatie is! Wie heeft onze programmeur gemaakt dan, dan is hij ook een simulatie.
  En hou nu is op met, de aarde is plat, de middeleeuwen liggen al weer ver achter ons gekkies.
  En ik weiger mijn verstand te laten degraderen tot imbeciel. Nee bedankt.

  En wat de aarde en zon betreft, de hele globe en stelsel zijn eveneens onderhevig aan seizoenen
  Zo ook onze zon.En de bomenkap, de ontbossing dus, en de chemtrails zorgen voor een onstabiele
  natuur en draagt er aan bij dat alles in versnelling gaat.

  En de chemtrails die zijn trouwens wel echt.

  2 likes
 19. Een simulatie is een kopie ergens van.
  Als dit een simulatie is, waar is de echte wereld dan?

  Sommige zijn helemaal de weg kwijt.

  1 likes
 20. Als de aarde je lief is!
  Als je de Aarde lief hebt.
  Als je de aarde meehelpt om door deze moeilijke periode heen te komen?
  Ja dan ben je op de echte Aarde.
  Die van de mens. Je helpt haar omvormen naar een sterformaat.
  Zo echt als maar kan!
  Je helpt haar te vergeestelijken.
  Dat is de bedoeling.
  Dan vergeestelijk jij je ook zelf met de aarde mee tegelijkertijd.
  De aarde is. Net zoals jij bent. En zal zijn .
  Vergeestelijken is wat anders dan simuleren.

  1 likes
 21. O ja, en Elon Musk weet het.

  1 likes
 22. Als we in een simulatie leven zouden we daar dan niet iets van kunnen merken?

  0 likes
 23. een sumulatie dus we zouden ook duizend jaar oud kunnen worden als de aliens dat willen ????

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.