Binnenland

Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen op middelbare scholen het dringende advies om in de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula een mondkapje te dragen. Sommige scholen hebben het dragen van mondkapjes inmiddels als verplichting ingevoerd. Opnieuw offert het onderwijs kinderen op het altaar van disproportionele angst, schreef orthopedagoog en publicist Hans Koppies in een opiniestuk voor het Noordhollands Dagblad.

De mondkapjes zouden vooral de docenten moeten beschermen. “Met de kennis van nu over transmissie van Covid-19 een opmerkelijke redenering,” aldus Koppies. Hij licht toe dat leraren in de lerarenkamer of supermarkt meer risico lopen op besmetting dan in de klas.

“Het onderwijs […] staat wederom te kijk door emoties te laten prevaleren boven rationele overwegingen. Het mondkapje in school is daarvan een treurigmakend symbool,” stelt Koppies, toevoegende dat hij het ronduit verbijsterend vindt dat pedagogisch Nederland niet op zijn achterste benen staat.

Geïndoctrineerd en gekleineerd

“Wat goed dat je een tegengeluid geeft in deze coronawaazin,” reageert een leerkracht op het stuk van Koppies. “Het angst zaaien vanuit de overheid en de mainstream media zoals het Jeugdjournaal en andere kanalen is gigantisch. Ik snap er daadwerkelijk ook niets van dat pedagogisch Nederland zo stil blijft. Ik zie met lede ogen toe hoe kinderen op het voortgezet onderwijs stelselmatig geïndoctrineerd en gekleineerd worden.”

Ze merkt op dat ze veel berichten voorbij ziet komen van ouders wier kinderen met buik- of hoofdpijn naar school gaan. “Deze angstpandemie moet per direct stoppen,” zegt de leerkracht.

4.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
1 jaar geleden

Ik zag gister in de stad op straat een jonge moeder met een zoontje van een jaar of 8 lopen. Allebei zo’n ding op. In de open lucht !

Ik riep nog tegen haar dat dat pure kindermishandeling is.

Zolang het een ADVIES is om in een BINNENruimte zo’n kreng te dragen doe ik er niet aan mee, en laat ik iedereen mijn mooie glimlach zien.

Degene met zo’n luier zien er allemaal depressief uit.

p.s. : hoe zit het met het recht op gezichtsbedekking ? Boerka’s mogen ook niet openbaar. Er zijn 4 waarschuwingen, maar geen boetes voor gegeven.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Ik begrijp dit wel het gaat namelijk om sdg doel 4 (kwaliteits onderwijs ) daar zijn ze al jaren mee bezig. Jong geleerd is oud gedaan. Lekker deze agenda er doorduwen. Dat er geen leraren zijn die hier tegen in verzet komen. Vooral de oude rotten in het vak moeten deze veranderingen toch ook opgevallen zijn.

salvar
salvar
1 jaar geleden

leuk geprobeerd per direct.
het gaat namelijk nooit meer weg en zal alleen maar gekker worden.

wiens schuld is dit nou de schuld ligt bij die geen die nu allemaal een muilkorf opzetten.
het is niet meer weg te denken uit de maatschappij.
ik ging vanmiddag een boodschap doen bij jumbo en er staat iemand met een muilkorf voor de ingang van jumbo dus en die zegt tegen mij heb je een mondkap?
ik ze g wat zeg je ik kan je niet verstaan met dat geval wat je op heb.
ze doet even dat ding naar beneden en zegt heb je een mondkap bij je.
ik zeg al had ik hem ik doe hem niet op prettige dag verder nog.

Akkafietje
Akkafietje
1 jaar geleden

Van de 17 miljoen nederlanders zijn de meeste nog gehypnotiseerd, als straks de grondwet veranderd is mogen ze weer ontwaken (in een dictatuur)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x