Mens en Dier

Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Strengere coronamaatregelen zijn nergens voor nodig, zegt Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en hoogleraar infectieziekten aan de UCLouvain. Hij noemt Marc Van Ranst, de Belgische Jaap van Dissel, een onheilsprofeet en paniekzaaier. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit,” zegt hij in gesprek met HLN. De sluiting van de horeca is volgens hem niet gebaseerd op wetenschappelijke gegevens.

De hoogleraar stelt dat we dit virus ook onder controle houden zonder de maatregelen die nu genomen zijn. “Van de griep aanvaarden we toch ook dat die per jaar meer dan 1000 slachtoffers eist? We zijn onze economie aan het kapotmaken, we organiseren faillissementen en we drijven mensen richting depressie en zelfmoord. Dat is toch geen correcte prijs meer?”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook lector gezondheidswetenschappen en onderzoeker Sam Brokken vindt dat strengere maatregelen niet nodig zijn. Hij pleit juist voor een verzachting van de coronaregels. Volgens hem kan dat, omdat de kans om te sterven aan Covid-19 voor de overgrote meerderheid nihil is.

Totaal disproportioneel

Brokken zegt in De Nieuwe Wereld dat op dit moment de mortaliteitsgraad wereldwijd op 0,24 procent ligt, terwijl andere onderzoeken zelfs wijzen op nog lagere percentages. Bovendien krijgt tot wel 98 procent van de mensen nauwelijks symptomen. “Op basis van de data kun je stellen dat de maatregelen totaal disproportioneel zijn.”

Ook Brokken wijst erop dat de maatregelen wel een gigantisch schadelijk effect op de samenleving hebben. “Op alle vlakken zijn we grote schade aan het oplopen.”

Volgens hem moeten we juist contact hebben met ziekteverwekkers om op termijn weerbaarder te worden. Een vaccin zal nooit volledig dekkend worden, aldus Brokken:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
3 jaren geleden

Dit heeft toch geen zin, bij ons blijft abnormaal osterhaus pleiten voor een totale lockdown zodat we geen immuniteit kunnen opbouwen en de gifspuit nodig is volgens deze alcoholische graftak. Jammer genoeg zie ik toch nog heel veel mensen die echt bang zijn en niet snappen wat er echt aan de hand is.
Ik wijs ze op de spoedwet en wat ze daar van vinden.
Het merendeel vind het normaal, dat soort mensen mogen wat mij betreft ernstige complicaties overhouden na die gifspuit.

BB
BB
3 jaren geleden

“De hoogleraar stelt dat we dit virus ook onder controle houden zonder de maatregelen die nu genomen zijn. “Van de griep aanvaarden we toch ook dat die per jaar meer dan 1000 slachtoffers eist?”

Aantal griepdoden:

2015/2016 3900
2016/2017 7500
2017/2018 9400
2018/2019 2900

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

We zijn hier nog nèt niet bang genoeg om cash geld aan te pakken. LOL.

salvar
salvar
3 jaren geleden

Op alle vlakken zijn we grote schade aan het oplopen?
ik lees constant de regels zijn te zwaar.
de economie gaat ten onder.
etc etc.
het lijkt of ze tegen hun regering praten maar snappen zij nu niet dat het een agenda is die gevolgd wordt.
met andere woorden er wordt door de nazi,s niet geluisterd en zullen dit ook niet doen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x