Homepagina » Mens en Dier » Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’
hoogleraar
Foto: Banc de Sang i Teixits CC BY 2.0

Hoogleraar: ‘Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig. Horeca sluiten is bullsh*t’

Strengere coronamaatregelen zijn nergens voor nodig, zegt Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en hoogleraar infectieziekten aan de UCLouvain. Hij noemt Marc Van Ranst, de Belgische Jaap van Dissel, een onheilsprofeet en paniekzaaier. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit,” zegt hij in gesprek met HLN. De sluiting van de horeca is volgens hem niet gebaseerd op wetenschappelijke gegevens.

De hoogleraar stelt dat we dit virus ook onder controle houden zonder de maatregelen die nu genomen zijn. “Van de griep aanvaarden we toch ook dat die per jaar meer dan 1000 slachtoffers eist? We zijn onze economie aan het kapotmaken, we organiseren faillissementen en we drijven mensen richting depressie en zelfmoord. Dat is toch geen correcte prijs meer?”

Ook lector gezondheidswetenschappen en onderzoeker Sam Brokken vindt dat strengere maatregelen niet nodig zijn. Hij pleit juist voor een verzachting van de coronaregels. Volgens hem kan dat, omdat de kans om te sterven aan Covid-19 voor de overgrote meerderheid nihil is.

Totaal disproportioneel

Brokken zegt in De Nieuwe Wereld dat op dit moment de mortaliteitsgraad wereldwijd op 0,24 procent ligt, terwijl andere onderzoeken zelfs wijzen op nog lagere percentages. Bovendien krijgt tot wel 98 procent van de mensen nauwelijks symptomen. “Op basis van de data kun je stellen dat de maatregelen totaal disproportioneel zijn.”

Ook Brokken wijst erop dat de maatregelen wel een gigantisch schadelijk effect op de samenleving hebben. “Op alle vlakken zijn we grote schade aan het oplopen.”

Volgens hem moeten we juist contact hebben met ziekteverwekkers om op termijn weerbaarder te worden. Een vaccin zal nooit volledig dekkend worden, aldus Brokken:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
1 maand geleden

Dit heeft toch geen zin, bij ons blijft abnormaal osterhaus pleiten voor een totale lockdown zodat we geen immuniteit kunnen opbouwen en de gifspuit nodig is volgens deze alcoholische graftak. Jammer genoeg zie ik toch nog heel veel mensen die echt bang zijn en niet snappen wat er echt aan de hand is.
Ik wijs ze op de spoedwet en wat ze daar van vinden.
Het merendeel vind het normaal, dat soort mensen mogen wat mij betreft ernstige complicaties overhouden na die gifspuit.

BB
BB
1 maand geleden

“De hoogleraar stelt dat we dit virus ook onder controle houden zonder de maatregelen die nu genomen zijn. “Van de griep aanvaarden we toch ook dat die per jaar meer dan 1000 slachtoffers eist?”

Aantal griepdoden:

2015/2016 3900
2016/2017 7500
2017/2018 9400
2018/2019 2900

Danny
Danny
Reactie op  BB
1 maand geleden

Je vergeet de 420 van 2019/2020, zoek de verschillen

Blackpeat
Blackpeat
Reactie op  Danny
1 maand geleden

Inderdaad, na dat “Heer Covid” arriveerde is niemand meer aan de griep overleden. Trouwens er is daarna niemand meer aan iets anders overleden.

BB
BB
Reactie op  BB
1 maand geleden

Duimpje omlaag. Hugo, Ab of Bill ? gewoon feiten heren.

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

We zijn hier nog nèt niet bang genoeg om cash geld aan te pakken. LOL.

Marcel
Marcel
Reactie op  wolfje168
1 maand geleden

Dat is een van de volgende stappen die genomen gaan worden….

salvar
salvar
1 maand geleden

Op alle vlakken zijn we grote schade aan het oplopen?
ik lees constant de regels zijn te zwaar.
de economie gaat ten onder.
etc etc.
het lijkt of ze tegen hun regering praten maar snappen zij nu niet dat het een agenda is die gevolgd wordt.
met andere woorden er wordt door de nazi,s niet geluisterd en zullen dit ook niet doen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Nu Heil Rutte & Co, de rechtelijke macht en vooral de reguliere media nog.

salvar
salvar
1 maand geleden

wie ken deze benaderingen?
ik gok alleen wij.
leeghoofd
verstand van een amoebe
klongklong een erwt in een leeghoofd.
dom als een koe
laat het denken maar aan een paard over heeft een veel grotere kop sorry hoofd.
en waar slaat dit op nou op het grootste gedeelte van de burger en daarom wordt alles uit de kast gehaald door het nazi regiem er is toch weinig of geen actie van hun kant uit.
wat zullen die twee het duo lachen en zeggen het zijn net afgerichte apen.

Jan V
Jan V
1 maand geleden

Hoe langer de machthebbers willens en wetens blijven onderdrukken, des te hoger de prijs die betaald moet worden als de afrekening komt. Let it be!

rop
rop
1 maand geleden

De regeringen hebben nu eenmaal die stap gezet en kunnen niets anders dan er mee door gaan ,,als ze een paar stappen terug zetten , en het blijkt dat ze er naast zitten , [en dat is eigenlijk al zo] en al deze maatregels hebben weinig of niets uitgehaald volgt erop enorme massa schade vergoedingen op allerlei gebied wat schade op heeft geleverd, dus ze zullen zich in alle bochten wringen om zoveel mogelijk het leed te bedekken met allerlei lullige argumenten,

Doeterniettoe
Doeterniettoe
1 maand geleden

Mensen worden tegen elkaar opgezet. In België wordt je per direct aangesproken door gebrainwashte individuen als je mondmasker je neus niet bedekt.
Dit is geen normale wereld meer, en meer en meer vrijheden worden ons ontnomen. Maar de kudde is blij want binnenkort hun spuitje. Ja want dan zal alles weer normaal zijn. Forget it. Zuiver NWO. Hier zat een plan achter maar de massa is blind.

madeliefje
madeliefje
Reactie op  Doeterniettoe
1 maand geleden

Vanmorgen boodschappen wezen doen, het aantal dragers van de muilkorf was een stuk lager. Degene die er een droeg in een winkel kwam pal naast me staan om een reactie uit te lokken . Vriendelijk en intens deze angsthaas aangekeken en geen podium gegeven:))

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  madeliefje
1 maand geleden

Ik zag vanmorgen iemand van PostNL die post rondbracht op een scooter met mondhoofddoekje op. Die mag van mij tegen een lantaarnpaal aanknallen.
Dan maar geen post.

x

Check Also

inspectie

Inspectie roept mensen op hun werkgever te verklikken bij overtreden coronaregels: ‘NSB!’

Op social media komen geregeld gesponsorde berichten ...

ethicus

Artsen uiten felle kritiek op ethicus die vaccineren morele plicht noemt: ‘Werkelijk schandalig’

Gert van Dijk, ethicus bij artsenfederatie KNMG ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x