Het Complot

Verzet tegen Rothschilds City of London

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl alle ogen zijn gericht op Cyprus, waar een heffing op spaartegoeden is ingevoerd en de oud-topman van de Bank of Cyprus een miljoenenbonus meekrijgt, verzetten steeds meer mensen zich tegen de City of London.

Bijna duizend jaar lang heeft de City of London Corporation het Britse financiële centrum beheerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er gaan nu stemmen op om de geheimen van deze organisatie bloot te leggen. De middeleeuwse structuren helpen voorkomen dat één van de grootste financiële centra ter wereld na de werelwijde crisis niet hoeft te hervormen, zo stellen critici. Vandaag de dag bestuurt de corporatie de Square Mile als een enclave in Londen. Deze stadstaat heeft zijn eigen politiemacht, biedt werk aan 3500 mensen en beheert een vermogen van miljarden euro’s.

Succesverhaal

De critici stellen dat de corporatie niet reageerde op de problemen die tijdens de financiële crisis aan het licht kwamen en in plaats daarvan alleen zichzelf beschermde.

Hervormers bekritiseren de geheimzinnigheid waarmee de activiteiten van de corporatie worden omgeven. Ze zeggen dat de City succesvol blijft lobbyen om de status quo te behouden, ondanks een luide roep om verandering van de manier waarop toezicht op de banken wordt gehouden.

De corporatie ziet het juist als haar taak om de financiële industrie te promoten als succesverhaal.

De Franse president François Hollande haalde vorig jaar nog fel uit naar de ‘obsessieve manier waarop Groot-Brittannië de City of London beschermt tegen Brusselse wetgeving’. Hij zei dat de Britse overheid alleen maar de City of London gedienstig is.

Goudfixing

In 1811 richtte Nathan Mayer Rothschild in de City of London het bedrijf NM Rothschild & Sons op. Hij verwierf al snel veel macht in de stadstaat. De Pruissische minister van Financiën schreef na een bezoek aan Londen in 1817 dat Nathan Rothschild ‘een ongelooflijke invloed uitoefent op alle financiële zaken in Londen. Het is welbekend dat hij de wisselkoersen in de City bepaalt. Zijn macht als bankier is enorm’.

De Britse kwaliteitskrant The Independent ontdekte afgelopen jaar dat de goudprijs in Square Mile tot 2004 in het diepste geheim op het hoofdkantoor van NM Rothschild in Londen werd vastgesteld door de Bank of Nova Scotia, HSBC, Société Générale, Deutsche Bank en Barclays.

Sinds 2004 verloopt deze goudfixing niet meer op een fysieke locatie, maar telefonisch onder toezicht van de London Bullion Market Association (LBMA). Er is in de praktijk weinig toezicht en men volgt meer een gedragscode. De zilver- en platinamarkt worden op dezelfde manier gemanipuleerd.

Volgens Midden-Oostenadviseur Peter Eyre is de City of London het financiële hoofdkwartier van het imperialistische rijk of de Nieuwe Wereldorde. In het hart ervan treffen we de Rothschilds, de Europese koninklijke families, de Pilgrims Society, hoge vrijmetselaars, Chatham House, Friends of Israel en de Bank of England aan, aldus Eyre.

In onderstaande video’s wordt het internationale bankenkartel onder de loep genomen.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carpediem
Carpediem
11 jaren geleden

Rotschilds en Rockefellers hebben hun tentakels over alle mogelijke sectoren uitgespreid en bezitten alle centrale banken met uitzondering van een paar landen, nu ook Irak. Alleen nog Iran te gaan denk ik …
De in onze ogen machtigen van de wereld zoals Obama hebben helemaal niets te zeggen, puppets on a string …
Hoe groter de crisis hoe vlugger de miljarden binnenstromen …
Maar de schapen blijven slapen !!!!

alexander
alexander
11 jaren geleden

sheeple

Catharina
Catharina
11 jaren geleden

Helemaal eens met Carpediem en ik ben bang ze gaan slapend de afgrond in….

henk
henk
11 jaren geleden

Er bestaan ook nog steeds wolfen!
Laat dit een waarschuwing zijn voor de rothchilds en consorten!
ALS WIJ GEEN LOON MEER KRIJGEN DAN OOK GEEN KROON!!We hebben niet zolang meer,hieruitvolgend zal er totale anarchie zijn intrede doen.stop ze voor het te laat is.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x