Natuur en Milieu

We moeten gaan beseffen dat klimaatverandering van alle tijden is en dat de mens daar bitter weinig invloed op heeft. Hoogleraar vertelt hoe het echt zit

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Activisten hebben politici ervan weten te overtuigen dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door de menselijke uitstoot van CO2.

Als we die CO2 uit de lucht weten te houden, kunnen we global warming een halt toeroepen, zo is de gedachte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maar klopt dat wel? Emeritus hoogleraar Guus Berkhout van de TU Delft schrijft dat regio’s met grote klimaatverschillen nauwelijks onderlinge verschillen in CO2-concentratie kennen.

Totaal ander beeld

Het moeten volgens hem dus heel andere factoren zijn die verantwoordelijk zijn voor de grote klimaatverschillen.

“Temperatuurmetingen en harde feiten geven een totaal ander beeld: niet de mens, maar alles in ons zonnestelsel regelt het klimaat op aarde, al zolang de aarde bestaat,” stelt Berkhout.

“De mens met zijn drukdoenerij heeft daar weinig invloed op,” voegt hij toe.

Grote cycli

We bevinden ons nu in een extreem warme periode, maar dat is tijdelijk, aldus de hoogleraar, toevoegende dat we hierna weer op weg gaan naar de volgende ijstijd.

“Precies volgens het patroon van de grote cycli in het zonnestelsel,” klinkt het.

Berkhout merkt verder op dat de CO2 die de mens uit de lucht probeert te houden, door de oceanen weer vrijwel geheel wordt bijgevuld.

Bitter weinig invloed

Zo herstellen de natuurkrachten wat de mens steeds probeert te veranderen.

We moeten volgens de hoogleraar afscheid nemen van het idee dat de mens het klimaat naar zijn hand kan zetten.

“We moeten eindelijk eens gaan beseffen dat klimaatverandering van alle tijden is en dat de mens daar bitter weinig invloed op heeft,” besluit hij.

[RD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

De mens moet eens ophouden met alles naar z’n hand te willen zetten, bovendien is deze mensheid er veel te dom voor.
De grote vervuilers en vernietigers, er is van beschaving niet veel te merken…
En dan heb ik het nog niet eens over ons leef milieu, dat is ook om te huilen, als je zo de kranten even leest ……

Jur
Jur
5 jaren geleden

Vandaag zag ik weer meerdere vliegtuigen lelijke witte roosterpatronen van sporen (chemtrails) trekken. De sporen gaan niet snel weg. Passagiersvliegtuigen laten ook witte sporen achter, maar die verdwijnen met hetzelfde weer + dezelfde temperatuur wel snel.

Gezien dat er verschil zit in de tijd dat beide sporen blijven hangen + het roosterpatroon, is dit natuurlijk verdacht. De chemische samenstelling van de sporen die lang blijven hangen moet anders zijn + het roosterpatroon zal echt geen toeval zijn.

Wat willen ze bereiken met dat roosterpatroon + het lang laten hangen van de sporen?

Jur
Jur
5 jaren geleden

Deze hele CO2 propaganda wordt door de elites gebruikt om een zoveelste zogenaamde reden te hebben om ons financieel verder leeg te kunnen plukken.

Planten, bomen, plankton zetten CO2 om in O2 (wat wij nodig hebben), zie reactievergelijking fotosynthese. Indirect kunnen wij dus NOOIT zonder CO2. CO2 reductie is inderdaad bullshit. Wat koolstofdioxide is voor een plant, is zuurstof voor ons. Uiteraard kunnen planten niet alleen maar groeien op het gas CO2.

“Planten bestaan uit koolstof die ze zelf maken uit koolstofdioxide (CO2). De concentratie CO2 in de atmosfeer was gedurende het grootste deel van onze geologische geschiedenis hoger dan nu. Maar 30 miljoen jaar geleden daalde de CO2-concentratie ineens en koelde de aarde af.

Die afname in de hoeveelheid CO2 was nadelig voor planten. Het plantenenzym dat CO2 uit de lucht plukt, vergist zich nog wel eens en grijpt dan een zuurstofmolecuul. Hoe lager het atmosferische CO2-gehalte is, hoe vaker het fout gaat. En dat is energieverspilling voor de plant.

Sommige planten hebben een oplossing voor dit probleem gevonden. Zij concentreren CO2 in hun cellen. Op die manier bootsen ze de oude atmosfeer na. Verschillende groepen planten hebben deze eigenschap de afgelopen 30 miljoen jaar onafhankelijk van elkaar ontwikkeld.”

Daarnaast waren er duizenden tot miljoenen jaren geleden ook al koude periodes, zoals ijstijden, die werden opgevolgd door warme periodes, ZONDER DAT DE MENS HIER INVLOED OP HAD.

De ‘paar eeuwen’ aan data die worden gebruikt om te beweren dat er een erge opwarming van aarde gaande is, is maar een zo ver ingezoomd stukje op de koude / warme periodes, dat die data te weinig is om er echt iets over te zeggen. Het feit dat er mammoeten zijn geweest en dino’s, zegt veel meer over dingen dan slechts 200 jaar aan data van onze huidige tijd. De natuur / het universum is oppermachtig.

https://klimaatgek.nl/wordpress/co2/ https://www.climategate.nl/2017/10/klimaatverandering-invloed-co2/ https://www.nrc.nl/nieuws/2002/08/24/relatie-tussen-co2-en-temperatuur-bestond-vroeger-10453774-a1321373 https://www.scientias.nl/co2-en-temperatuursverandering-een-sterk-verband-gevonden/ https://newscientist.nl/nieuws/meer-co2-niet-goed-plantgroei/

Johanna
Johanna
5 jaren geleden

Is het eigenlijk niet enorm arrogant om te stellen dat de nietige mens (een stofje in het universum ) het klimaat kan veranderen ?

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x