Archeologie

‘Verzonken stad’ voor Cubaanse kust gevonden

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2000 ontdekten onderzoekers voor de westkust van Cuba naar eigen zeggen ruïnes van een verzonken stad die duizenden jaren geleden moet zijn gebouwd. Er zijn echter maar weinigen die dit verhaal kennen.

Een Canadees bedrijf zette sonarapparatuur in om de bouwwerken op zo’n 650 meter onder het wateroppervlak te vinden en vast te leggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het team was indertijd van plan de vindplaats voor het schiereiland Guanahacabibes aan een grondige inspectie te onderwerpen. Toenmalig president Fidel Castro had vier bedrijven, waaronder Advanced Digital Communications (ADC) ingehuurd om de Cubaanse wateren te gaan verkennen. Er zouden honderden schepen uit het koloniale tijdperk zijn gezonken.

Granieten bouwwerken

In 2000 werd de onderwaterstad ontdekt. Op sonarbeelden verschenen symmetrische bouwwerken. In de maand juli van dat jaar keerden onderzoekers nog een keer terug met een onderwaterrobot. De robot filmde de vermoedelijke resten van enorme granieten bouwwerken.

Sommige blokken, die tot wel vijf meter hoog zijn, maakten deel uit van piramides terwijl andere toebehoorden aan cirkelvormige gebouwen. De onderzoekers schatten dat de bouwwerken tenminste 6000 jaar oud zijn.

“Het zou goed kunnen dat zich hier ooit een grote stad heeft bevonden,” vertelde Paulina Zelitsky van ADC destijds aan persbureau Reuters.

Olmeekse beschaving

“Toen we onze bevindingen bekendmaakten gaf de Universiteit van Veracruz in Mexico aan geïnteresseerd te zijn in ons werk,” zei Zelitsky tijdens een interview met onderzoeksjournalist Luis Mariano Fernández. “De universiteit deed onderzoek naar ruïnes van de Olmeekse beschaving. Toen de antropologen beelden van de onderwaterstad, de monolieten, symbolen en hiërogliefen zagen, herkenden ze aspecten van de Olmeekse cultuur. Ze waren zeer verrast.”

De Cubaanse geoloog en oud-onderdirecteur van het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Havana Manuel Iturralde-Vinent zei eerst meer monsters te willen onderzoeken voordat hij uitsluitsel kon geven over de vindplaats. “We zien hier extreem ongewone formaties, maar de natuur is veel rijker dan we denken,” vertelde hij aan Fernández.

Na zijn interviews met Zelitsky en Iturralde-Vinent zat Fernández nog steeds met veel vragen. Welke beschaving woonde in de stad? Hoe oud is de stad? Wat betekenen de symbolen en hiërogliefen op de monolieten? Zou het kunnen gaan om de legendarische stad Atlantis? Is er een connectie tussen deze verzonken stad en de mysterieuze Olmeekse beschaving?

Bron: News.co.cr

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Olaf
Olaf
10 jaren geleden

Ja natuurlijk dat ze dit nieuws onder het tapijt willen houden. Als het wereldnieuws wordt dan komt iedereen erachter dat het op z’n minst 13000 jaar oud is… en dat de pyramiden in Gizeh dat dus ook minimaal zijn. En dat is een te heet hangijzer.

2Crazy2bTrue
2Crazy2bTrue
10 jaren geleden

De vraag moet natuurlijk zijn: “Hoe is het mogelijke dat die stad 600 meter is gezonken?”

De 132 meter zeespiegelstijging ten gevolge van het aflopen van de ijstijd is duidelijk niet voldoende.

AwE130
AwE130
10 jaren geleden

Het lijkt verdacht veel op Cydonia op Mars. Waar ook the face of Mars te zien is. Links op deze pers foto.
http://www.awe130.nl/index.php/mars-missions-press-photo/336

Odette
Odette
10 jaren geleden

Die Atlantiërs zaten ook overal 🙂
Het is één grote puzzel waar de stukjes langzaam maar zeker het grote plaatje laten zien.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x