Universum

‘Aarde had twee manen’

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde had mogelijk ooit nog een tweede maan. De kleinere maan zou enkele miljoenen jaren na zijn ontstaan in botsing zijn gekomen met de maan die we vandaag de dag zien, waarna er nog maar één overbleef.

In september zal deze theorie tijdens een bijeenkomst worden toegelicht door professor Erik Asphaug van de Universiteit van Californië in Santa Cruz.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Deze tweede maan bleef slechts enkele miljoenen jaren bestaan en kwam daarna in botsing met de maan die we nu zien,” zei hij. Asphaug voegde toe dat de tweede maan op dezelfde afstand en met dezelfde snelheid rond de aarde draaide als de huidige maan.

Geboorte

Hij meent dat het maanlandschap, dat ook uit bergen lijkt te bestaan, het resultaat is van de botsing tussen de twee manen.

Sterrenkundigen nemen aan dat de aarde en haar maan tussen 30 miljoen en 130 miljoen jaar na de geboorte van het zonnestelsel, zo’n 4,6 miljard jaar geleden, zijn ontstaan.

Superaardes

Er zijn in totaal negen superaardes gevonden, rotsachtige planeten met een massa groter dan de aarde maar kleiner dan die van Uranus of Neptunus.

Afgelopen maand ontdekten astronomen drie ‘leefbare’ superaardes rond de nabije dwergster Gliese 667c. Volgens Guillem Anglada-Escudé van de Universiteit van Göttingen draaien er minstens zes en misschien wel zeven planeten omheen. Gliese 667c maakt deel uit van een drievoudig stelsel.

Onderzoekers schatten dat er tot wel 100 miljard planeten in het Melkwegstelsel zijn te vinden die op de aarde lijken.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
10 jaren geleden

In die tijd had de Plaanet aarde nog een bewonig van intelligente wezens, die zich niet van alles aan lieten leunen, door de pseudo wetenschappers, wetenschap berust op feiten, niet op aannames.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

En dat allemaal met de natte vinger.volgens mij heeft de mensheid zelf die maan in puin geschoten.

Tell it like it is
Tell it like it is
10 jaren geleden

Ik vind het knap hoor, dat ze dat na al die jaren de waarheid toch nog naar boven krijgen.
Het geeft toch aan dat er meer is(was) tussen hemel en aarde.

Maar wie zegt mij dat het geen ruimte schip was waar mee we naar de aarde gereisd zijn.

HetGroterePlaatje
HetGroterePlaatje
10 jaren geleden

zoals zo vaak loopt de reguliere wetenschap ver achter bij wat in spirituele/UFO-kringen allang bekend is. de aarde had inderdaad twee manen. de zwitserse contactee billy meier mocht er op één van zijn tijd-/ruimtereizen met de pleiadiërs zelfs foto’s van maken (http://www.youtube.com/watch?v=h15TF7uQqyk, 04:30). één maan werd vernietigd door malevolente buitenaardsen op verzoek van de ‘zonen van belial’, de oorlogszuchtige atlantiërs, om lemurië te vernietigen met een meteorietenstorm. de andere werd afgevoerd en vervangen door de huidige maan, die een holle kunstmaan is.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x