Buitenland

Terroristische organisaties vanuit Nederland gefinancierd

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terrorisme wordt vanuit Nederland financieel ondersteund. Op regelmatige basis krijgen terreurgroepen uit Pakistan en Afghanistan geld gestort, meldt dagblad Metro.

De afgelopen anderhalf jaar trokken verschillende internationale wisselkantoren aan de bel omdat ze het vermoeden hadden dat er geld werd overgemaakt vanuit Nederland naar terroristische organisaties in het buitenland.

De Financial Intelligence Unit (FIU) spreekt van ‘de nodige meldingen’. De dienst waar banken en financieel dienstverleners verdachte transacties moeten melden wil verder geen informatie geven.

Als er vanaf een rekening naar risicogebieden wordt overgemaakt en het vermoeden bestaat dat er sprake is van mogelijke terreurfinanciering, dan moeten de banken dat melden. Onder andere het witwassen van crimineel geld en het financieren van terrorisme moeten zo blootgelegd worden. Verdachte transacties worden vervolgens overgedragen aan de politie of de AIVD.

Vorig jaar werden in totaal 108 verdachte transacties terrorisme gemeld bij de FIU. Hoeveel van de gemelde transacties daadwerkelijk in verband zijn gebracht met terroristische organisaties is niet duidelijk.

Omdat het financieren van terrorisme verboden is, zijn geldtransactiekantoren zoals Western Union en GWK, maar ook banken en andere financiële instellingen verplicht verdachte transacties te melden.

Met name geldstromen naar het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan, waar trainingskampen van verschillende terroristische organisaties zitten, worden scherp in de gaten gehouden.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eddy J
Eddy J
8 jaren geleden

Goed dat dit gemeld word door de internationale wisselkantoren ………. maar of we het nu willen of niet iedereen sponsort indirect alle oorlogen dmv beleggingen vanuit hypotheek, pensioenfondsen en noem maar op daar blijven de wapenfabrieken grote deels door gefinancieerd en op de been ! En wie weet waar grote sommen belastinggeld naar toe stroomt zoals in het verleden meermaals projecen gefinancierd werden waarbij de doelstelling van het project niet gehaald werd door verkwanseling van deze gelden door onze medelanders ik heb daar serieus mijn bedenking over waar dit uiteindelijk terecht is gekomen. Ook zou ik wel eens openheid van zaken willen krijgen door bijvoorbeeld een specificatie waar onze belastinginhoudingen op de loonstrook aan besteed worden want het is gewoonweg belachelijk dat de gewone man alles tot op de puntjes moet verantwoorden tegenover de maffia genaamd belastingdienst terwijl er zoveel geld verkwanseld word en daar tegen over staat geen enkele vorm van openheid van de overheid uit ! Ik ben benieuwd hoe julie hierover denken 😉

Wim
Wim
8 jaren geleden

De Nederlandse overheid heeft geen ruggegraat.

exegese
exegese
8 jaren geleden

quote uit artikel : De Financial Intelligence Unit (FIU) spreekt van ‘de nodige meldingen’. De dienst waar banken en financieel dienstverleners verdachte transacties moeten melden wil verder geen informatie geven.

Ja beste mensen er is van alles aan de hand, maar………. daar zeggen we verder niets over. Lekker puh.

Another quote : Omdat het financieren van terrorisme verboden is, zijn geldtransactiekantoren zoals Western Union en GWK, maar ook banken en andere financiële instellingen verplicht verdachte transacties te melden.

Ooh f*ck ! Het financieren van terrorisme is VERBODEN !!!!
Is het voeren van oorlog om drogredenen, het handelen in wapentuig en al wat daar mee te maken heeft, niet eigenlijk ook ordinair terrorisme??

Is het dan zo dat eigenlijk elk denkbaar regiem hier op deze aardkloot zich met enige regelmaat schuldig maakt aan smerig terrorisme ??

En dat verkondigen ze ongestoord via kranten, tv, en internet aan de massa ???

Ongeloofelijk !!!

Barend of Frits
Barend of Frits
8 jaren geleden

Veel mensen, gevlucht uit gebieden waar oorlogen ’tegen het terrorisme’ woeden, sturen hun zuurverdiende geld richting dierbare thuisblijvers. Ik kan me niet voorstellen dat veel Nederlandse burgers daar iets op tegen hebben.

Voor de overheid is dit een slecht controleerbare stroom(pje) export van geld dat ze, mijns inziens, liever aan banden leggen. Ik voel een verbod opkomen om geld naar bepaalde landen te sturen. (als dat er al niet is, he. Ik speculeer ook maar raak.)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x