Archeologie

VIDEO: De zaal der archieven op het Mexicaanse Yucatán

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ‘slapende profeet’ Edgar Cayce geloofde dat de Atlantiërs een zaal der archieven hebben achtergelaten in Tibet, in Egypte, op de Bahama’s en op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Er wordt vaak gedacht dat er ruimtes binnen of onder de Sfinx van Gizeh bestaan. Dit komt doordat oude teksten uit Egypte op de Westcarpapyrus een beschrijving geven van een geheime kamer, ‘de tempel van Thoth’, waar de kennis van de oudheid in bewaard zou zijn. Deze tekst dateert echter van 1000 jaar na de 4e Dynastie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het gerucht bleef hardnekkig, want ook de Romeinen en de Arabieren geloofden dat er geheime ruimtes waren onder het beeld. Tijdens de laatste opgraving werd er een tunnel ontdekt in het noorden, maar die kwam uit op een lege holte.

In de 4e eeuw gaf de Romeinse geschiedschrijver Ammianus Marcellinus aan schatjagers het advies om op zoek te gaan: “Er zijn vlak bij de piramides ondergrondse spleten en gangen die syrinxen worden genoemd. Zij die de oude riten kenden, wisten dat er een zondvloed zou komen en vreesden dat de herinnering aan deze ceremonies kon worden uitgewist. Daarom groeven zij op tal van plaatsen in de aarde.”

Ook Arabische kroniekschrijvers meldden vanaf de 9e eeuw dat de sfinx een bewaker is van een geheime ondergrondse opslagplaats met een schat aan wetenschappelijke kennis. Deze ideeën leven tot op heden nog voort in de vrijmetselarij en in de esoterische scholen van de Rozenkruisers.

Tijdens restauratiewerkzaamheden in 1926, waarbij de Sfinx uit het woestijnzand werd gehaald, stuitte men in de noordwesthoek van de romp op een ingang naar een onderaardse tunnel. Er is toen kennelijk iets gevonden, want de gang werd met nieuwe blokken afgesloten en aan het oog van nieuwsgierigen onttrokken.

De Amerikaanse helderziende Edgar Cayce sprak vaak over het legendarische rijk Atlantis, dat volgens hem omstreeks 10.000 jaar voor Christus door een wereldramp werd getroffen. Hij zei dat vlak voor de catastrofe een enorme onderaardse opslagplaats werd gegraven met archieven van het oude Egypte.

Volgens Cayce was het een soort museum met onder meer een historisch overzicht en medische kennis. Hij was ervan overtuigd dat ook op andere plaatsen een soortgelijke ruimte op ontdekking wacht: één in Tibet, één in de ondiepe wateren rond de Bahama’s en één op het schiereiland Yucatán, het gebied van de Maya’s.

[UFOTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
9 jaren geleden

Stel dat men zo een archief ontdekt, dan begrijpen we natuurlijk alle geschriften en gebruiksvoorwerpen. En uiteraard worden alle bevindingen automatisch met de hele wereld gedeeld.

😉

Dennis de Bijl
Dennis de Bijl
9 jaren geleden

Als het echt zo is, dan waarom word er niks boven geplaatst, zoals permanente toegang voor alleen diegene die toegang krijgen. Het zomaar dicht gooien en houden van zo’n archief druist ook in tegen goed of kwaad die informatie willen krijgen.

Of er is al een basis er onder/omheen gebouwt, of datgeen wat er was is allang naar boven gehaald en zit er nu niks meer.
Zelfs als het zo zwaar beveiligd zou zijn met technieken die onze pet te boven gaat, zouden ze echt niet zomaar weer de sfinx er bovenop plaatsten en er klaar mee zijn. Menselijke eigenschap is nieuwsgierigheid 🙂

gonzo
gonzo
9 jaren geleden

In het boek ‘ The Emerald Tablets of Toth’ worden o.a. deze plaatsen ook genoemd.
En niet alleen als zaal der archieven met alle kennis, maar plekken waar ‘bestuurders’ onze cycli van al het leven,dood en wedergeboorte, bepalen.
Deze plekken zijn beschermd door magie en alleen toegankelijk voor de meest zuivere personen met de magische kennis om die deuren te openen,zoals Toth zelf 1 van de ingewijden was,die van tijd tot tijd in andere hoedanigheden en in andere tijdsperiodes terugkeerde.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x