BuitenlandCorona

Kijk: Groot protest tegen coronapas in Bern, Zwitserland – ‘Vrijheid!’

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook in Zwitserland, waar het World Economic Forum van Schwab zetelt, is men klaar met de coronamaatregelen. Donderdagavond gingen mensen in Bern de straat op om te protesteren tegen de coronaregels. De menigte scandeerde: ‘Vrijheid! Vrijheid! Vrijheid!’

De politie was in groten getale aanwezig. Er werd onder meer een waterkanon ingezet en ook schoten agenten met rubberen kogels. Betogers verzamelden zich bij het station en liepen vervolgens door de oude binnenstad van Bern.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Acht protesten

Tegen het einde van de middag werd het federale parlementsgebouw in Bern afgezet door de politie. Voor het gebouw werden hekken geplaatst. De autoriteiten hadden de politie gevraagd om alle bijeenkomsten op te breken.

Alleen al deze maand zijn er in Bern acht protesten tegen de coronamaatregelen geweest.

Sinds 13 september krijgen mensen alleen met een coronapas toegang tot tal van openbare plekken in Zwitserland. De pas is bijvoorbeeld verplicht in horeca, sportgelegenheden en musea. Vanaf 1 oktober moeten Zwitsers die niet zijn gevaccineerd of hersteld bovendien zelf hun coronatest betalen.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Er zijn dus gelukkig ook veel mensen in Zwitserland, die de straat op gaan. Dat had ik ook al vernomen van een vriend, die veel contacten heeft met Zwitserse mensen.
Hij vertelde mij ook, dat ze DAAR heel wat meer protesten lieten horen dan hier in Nederland.
Dat ben ik niet echt met hem eens, want ik vind dat er ook hier best wel veel mensen zijn, die heel vaak de straat op gaan.
Die maatregelen in Zwitserland zijn hier ook natuurlijk vanaf morgen van toepassing.
Ik heb het de afgelopen weken zo’n beetje gevolgd van hoeveel restaurants, cafés en dergelijke er daadwerkelijk de QR code gaan handhaven en dat zijn er natuurlijk veel te veel.
Bepaalde zaken die hadden aangekondigd dat ze NIET mee zouden doen, trekken dat nu weer in vanwege de grote druk die er op hun wordt uitgeoefend.
Ik had ook gelezen van een eigenaar die had aangekondigd NIET mee te zullen doen. Vervolgens kreeg hij een brief waarin stond dat zijn zaak direct werd gesloten. Dus niets geen waarschuwing of wat dan ook.
Dat is een bepaalde vorm van repressie, die je rustig kunt vergelijken met een oorlogssituatie. Niets meer en niets minder.
Even off topic:
Gisteren kreeg ik een berichtje, dat in ieder geval in Duitsland zéér binnenkort OOK de supermarkten verboden zijn voor ongevaccineerden. Dat is nu natuurlijk al in Frankrijk, maar dat gaat dan ook daar gebeuren. Nederland zal vast niet achterblijven.
Daarom stond er ook bij, dat je het beste veel zaken bij de boeren moest gaan kopen.
Nog even een opmerking over dat testen: heel veel mensen doen daar heel gemakkelijk over. O, even een staafje in je neus. Ik vind dat bijzonder dom, want OOK met die staafjes in je neus krijg je vreselijk veel rotzooi binnen.
Dat is dus schijnbaar maar zeer weinig bekend. De reden is natuurlijk dat er van overheidswege gedaan wordt alsof het niets voorstelt. Het tegendeel is waar.

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Goh, overal zijn dezelfde regeltjes, kan nooit en te nimmer een aanval op de democratie zijn……

geert
geert
2 jaren geleden

En wat doen we hier?Juist,verder slapen.

Annette
Annette
2 jaren geleden

In deze sombere tijden wil ik jullie allemaal graag even laten lachen. Ze zeggen niet voor niets: Lachen is gezond.
“BREAKING: De paus laat zojuist weten dat mensen alleen nog de hemel in komen met een geldige QR-code.”
Ik vind deze grap werkelijk hilarisch, vooral omdat ik zelf juist precies het omgekeerde geloof.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x