Bewustzijn

Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen worstelen met een chronische ziekte of een vervelende aandoening. Er wordt al meer dan 50 jaar wetenschappelijk bewijs geleverd dat je jezelf kunt genezen. Aan de hand van verschillende studies en onderzoeken laat dr. Lissa Rankin zien dat we met onze gedachten ons lichaam kunnen genezen.

Uitgebreide documentatie toont aan dat het bewustzijn in zichzelf kan geloven. Patiënten die een placebo krijgen voelen zich niet alleen beter. Het zit niet alleen tussen de oren. Er zijn op deze manier bijvoorbeeld wratten verdwenen, kale mannen kregen weer haar en zweren genazen spontaan. Het tegenovergestelde blijkt ook waar te zijn: we kunnen onszelf ziek denken. Dit is het zogenoemde nocebo-effect, oftewel angst maakt ziek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Iemand met autoriteit kan door een ongunstige diagnose te stellen een negatieve verwachting wekken. Bij onzekere mensen zal het effect nog groter zijn. Als de negatieve verwachting maar sterk genoeg geloofd wordt is het zelfs mogelijk dat iemand sterft door het nocebo-effect. Het zelfgenezend vermogen kan ernstig verzwakken door deze negatieve invloeden.

Een goed voorbeeld van het nocebo-effect was in 1999 in België, waar mensen echt ziek werden door het persbericht dat er mogelijk wat aan de hand was met Coca-Cola. Er is ook een onderzoek geweest waarbij patiënten een zoutoplossing kregen toegediend. Toen artsen zeiden dat het chemotherapie was, begonnen ze over te geven en viel hun haar uit.

Hoe kan zoiets gebeuren? In haar boek Mind Over Medicine: Scientific Proof You Can Heal Yourself gaat dr. Rankin dieper in op de wetenschap achter de invloed van positieve of negatieve gedachten en emoties op het lichaam. Het lichaam blijkt reparatiemechanismen te hebben die beschadigde eiwitten en DNA repareren, hormoonverstoringen herstellen en kankercellen doden. Patiënten voelen zich vaak machteloos omdat ze niet weten hoe ze deze natuurlijke reparatiemechanismen moeten gebruiken.

We weten allemaal wel dat stress slecht is voor het lichaam. Je hebt stress in verschillende soorten en maten: stress door eenzaamheid, werkstress, geldstress of familiestress. Stress zet een aantal knoppen om in het lichaam die worden geassocieerd met de hypothalamus-hypofyse-bijnieras en de vecht-of-vluchtreactie van het sympathisch zenuwstelsel. Met andere woorden: als je gestrest raakt door geld, je huwelijk of je baan, kan je lichaam geen onderscheid meer maken tussen bijvoorbeeld een aanstaand faillissement of een achtervolging door een leeuw.

Het lichaam kan alleen herstellen als het in een staat van fysiologische rust is. Als het lichaam denkt dat het moet vluchten voor bijvoorbeeld de leeuw, worden de reparatiemechanismen uitgeschakeld. Wat heb je immers aan het doden van ongewilde kankercellen als je op het punt staat te worden verscheurd door een leeuw? Dr. Rankin legt in onderstaande video uit hoe je gedachten kunt gebruiken om de natuurlijke reparatiemechanismen in je lichaam optimaal te gebruiken.

[Prevent Disease]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Alles is suggestie, de medische wetenschap is ook vaak op suggestie gebaseerd. Kijk alleen maar naar de kracht van affirmatief-denken.

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik vind persoonlijk die TED’s ook maar een manipulatieve Vrijmetselaars organisatie.

van Eijk
van Eijk
10 jaren geleden

Ik ben hier ook van overtuigd. Ik had vroeg vaak last van een koortslip. Als ik nu een blaasje voel op komen concentreer ik me op die plaats en het gaat over. Nu al een paar jaar geen koortslip gehad.

Volgens mij waren ze ook bezig onderzoek hierna met behulp van “iceman”, geen idee over daar al een uitkomst van is.

bikoning
bikoning
10 jaren geleden

Ik zou eerder zeggen dat ons denken roet in het eten gooit.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x