Mens en DierCorona

Coronakritische dokter krijgt politie aan de deur vanwege tweet: ‘Buitengewoon intimiderend’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag kondigde GGD IJsselland aan dat de vaccinatiebus op 10 en 11 september in Nieuwleusen staat. Daar kunnen mensen vanaf 12 jaar zich zonder afspraak laten vaccineren tegen corona. Projectleider vaccineren van GGD IJsselland Sebastiaan van Buuren zei: “Zo zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.”

Huisarts Els van Veen, die zich ernstig zorgen maakt over de coronavaccinaties, schreef gisteravond op Twitter: “Morgen 11 uur staan er mensen om deze prikbus te verwelkomen, voor koffie en thee wordt gezorgd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vanochtend kreeg Van Veen een onaangename verrassing: de politie stond bij haar op de stoep vanwege de tweet. De agenten zeiden dat er ‘onrust was ontstaan op social media’ door de tweet. “Ik geef hierbij aan dat het initiatief is ingetrokken,” zegt de arts.

Heel zorgelijk

“Aan de politie geef ik mee dat het buitengewoon intimiderend is wanneer zij in uniform aan de deur staan. Ik heb in 1992 mijn zusje verloren aan suïcide, toen lichtte de politie ons ook in. Ik vertrouw de politie niet meer, dat is wat dit met mij doet,” licht Van Veen toe.

“Het is heel zorgelijk dat de politie zich hiervoor laat gebruiken zonder bij zichzelf te bedenken waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Waar ze aan meewerken zonder na te denken,” voegt ze toe. Ze hoopt dat mensen door deze actie inzien dat er iets ‘heel zorgelijks’ gaande is in ons land.

Oproepen tot gesprek mag niet meer

BlueTruth, een organisatie bestaande uit (oud-)politieagenten, twittert: “Hier vinden wij iets van..”

“Het oproepen tot een gesprek mag niet meer. Dat we het maar even weten,” reageert neuroloog Jan Bonte. “De vrijheid van meningsuiting moet alleen gewaarborgd worden als deze de regering en de politie welgevallig is. Zo gaat dat in de rechtsstaat.”

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Niels Fraterman
Niels Fraterman
2 jaren geleden

Sterkte Els, er staan honderdduizenden mensen achter je!! Laat je niet stil zwijgen

Annette
Annette
2 jaren geleden

BlueTruth, de organisatie van (oud)politiemensen twittert: “Hier vinden wij iets van….” Weet je wat fijn zou zijn, als ze er ook bij zouden zetten WAT ze er dan wel van vinden. Zó heeft deze opmerking niet veel impact.
Een geweldig gebaar van Els van Veen. WAT heeft zij nu eigenlijk voor verkeerds gedaan? Heeft zij opgeroepen om die prikbus met stenen te bekogelen? Nee… zij heeft geschreven dat ze daar zouden gaan staan met koffie en thee. Voor zover ik het bekijk, is dat toch echt niet strafbaar.
ALS er dan zogenaamd onrust ontstaat op social media, dan is het de interpretatie die mensen daar ZELF aan geven.
Inderdaad heel intimiderend voor Els dat politiemensen in uniform zó even aan de deur komen. Maar ik ga er van uit dat ze het afgelopen jaar wel meer met intimidatie te maken heeft gehad. Dat heeft haar volgens mij alleen maar sterker gemaakt.
Onze groep groeit dagelijks. Zo’n akkefietje als dit legt alleen maar weer opnieuw de vinger op de zere plek.

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
2 jaren geleden

dat niemand zich laat intimideren door deze buitenburgerlijke en criminele gewapende!! bendes ( dat deze gekken die zich politie plachten te noemen gewapend zijn, zegt trouwens al genoeg ). allemaal oprollen en individueel veroordelen voor iedere moord, roof en gijzeling, direct en indirect !!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar volgens het volk en de Tweede Kamerleden jegens Gideon van Meijeren (zie het debat van gisteren) is er helemaal niets aan de hand.
Zo ging het ook tussen 1933-1939

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x