Archeologie

Keltisch Stonehenge gevonden in Zwarte Woud

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de koninklijke graftombe van Magdalenenberg bij Villingen-Schwenningen in het Duitse Zwarte Woud hebben wetenschappers een enorm Keltisch Stonehenge gevonden.

De ontdekking is gedaan door onderzoekers van het Römisch-Germanisches Zentralmuseum in het Duitse Mainz toen ze oude kaarten van opgravingen evalueerden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De locatie van de graven rond de centrale koninklijke graftombe komt precies overeen met de sterrenbeelden op het noordelijk halfrond.

Terwijl Stonehenge is georiënteerd op de Zon is de 100 meter brede begraafplaats van Magdalenenberg gericht op de Maan. De bouwers positioneerden lange rijen met palen op de grafheuvel die gericht waren op de maanstilstand. Een maanstilstand komt eens in de 18,6 jaar voor en was zeer belangrijk voor de Keltische kalender.

De positie van de graven van Magdelenenberg komt overeen met de sterrenbeelden zoals ze tussen midzomer en midwinter op het noordelijke halfrond kunnen worden gezien. Met behulp van speciale computerprogramma’s kon Dr. Allard Mees van het Römisch-Germanisches Zentralmuseum de plaats van de sterrenbeelden in de Keltische periode reconstrueren. Met behulp van dit archaeo-astronomische onderzoek is bepaald dat de grafheuvel zo rond het jaar 618 moet zijn gemaakt, wat het de vroegst bekende en meest complete Keltische kalender maakt die gericht is op de Maan.

In zijn verslagen over de Maan baseerde Julius Caesar zich op de kalender van de Keltische cultuur, een kalender die geheel is vergeten in Europa. Nadat de Galliërs door de Romeinen waren verslagen werd een zonnekalender geïntroduceerd.

Bron: Sciencedaily.com

Gerelateerd: Graftombe ontdekt bij steengroeve Stonehenge

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x