Gezondheid

VIDEO: Een maand zonder suiker, wat deed dat met Tim Verheyden?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.

Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.

Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”

Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”

[Een]

2.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wat ik ervan vind
wat ik ervan vind
7 jaren geleden

Vroeger op school was ik blijkbaar de enige die bruin brood met rood vlees at.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Vandaag bij Hoogvliet een promotietafel van Fenz waar een dik jongetje witte boterhammen zat te eten met Chocolade Hagelslag. In de witte boterhammen was een hartje gestanst zodat je de hagelslag goed kon zien… Een leuk opgetut meisje probeerde meer dikke jongetjes te verleiden tot zo een boterhammetje… Gelukkig lieten de ouders dat niet toe… Hoe achterlijk wil je het nog hebben in deze tijd waar iedereen gek wordt van suiker. (En vet en kleurstof en transvetten en e-nummers en verzuring en vulstoffen en plastic-food en kanker en enzovoort !

simpel en gezond
simpel en gezond
7 jaren geleden

ik stopte met kaas eten en nam geen suiker meer in koffie of thee om zomaar eens een begin te maken met wat af te vallen. Binnen een paar weken verloor ik 5 kilo en voel me een stuk fitter. Ook geen enkel probleem om dit vol te houden, het is al 3 jaar geleden.
Maw; waar een wil is, is een weg.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Ik stond laatst te kijken bij een Thaise kok en ik schrok omdat hij 2 eetlepels suiker in de pak gooide. Het ging bij de kip en groente en kruiden. Ik maakte er een opmerking op en hij zei dat het hoort dat het altijd zo gaat. Hmmm ik heb mijn moeder nog nooit met suiker zien scheppen bij het braden van een schnitzel of ander vlees.

Wellicht is dat weer cultuur gebonden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x