Homepagina » Buitenland » Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”
Paus tegen kinderen: "Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde"

Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”

Paus Franciscus heeft gisterochtend een opmerkelijke toespraak gehouden voor enkele duizenden jongeren in de Paulus VI-zaal van het Vaticaan. Hij haalde fel uit naar de wapenhandel. “De industrie van de dood zal blijven duren zolang machtigen geld verdienen aan de wapenhandel,” zei hij.

“Veel machtige mensen willen geen vrede omdat ze profiteren van oorlog,” aldus de paus. Hij legde de kinderen uit dat de wapenindustrie achter elke oorlog zit. “Dit is serieus. Enkele machtige mensen verdienen hun brood met de productie van wapens. Ze verkopen die wapens aan een land, dat ze vervolgens gebruikt tegen een ander land,” citeerde persbureau AGI Franciscus.

“Het economische systeem draait om geld, niet om mannen en vrouwen,” vertelde het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk aan de 7000 kinderen. “Oorlogen worden gevoerd om nog meer winst te maken. Er kan geen vrede zijn zonder gerechtigheid.”

Vredeswerker

De paus maande de kinderen tijdens de ontmoeting tot een persoonlijke bekering, waarbij zij er zelf mee beginnen om de wereld een beetje beter te maken. “Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei hij.

Paus Franciscus vroeg de kinderen om allen ‘vredeswerker’ te worden en om samen aan een wereld van vrede, verdraagzaamheid en gastvrijheid te bouwen. “Belangrijk is dat wij conflicten steeds opnieuw bijleggen.” Hij zei nog dat de vrede geen product is van een industrie. Zij moet elke dag opnieuw worden gewonnen. “Er moet dag na dag aan worden gebouwd met ons leven, onze liefde, onze arbeid, onze naasten en onze wederzijdse welwillendheid.”

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Moonraker
Moonraker
6 jaren geleden

Maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

janssen
janssen
6 jaren geleden

En het geld (aandelen) dat de Bank Vaticaan, misschien indirect of niet heeft geínvesteerd heeft in de wapen (oorlogsindustrie) ??

Bob de Jong
Bob de Jong
6 jaren geleden

Wij leven in een geheel gemaakte wereld wat je heel letterlijk moet nemen. Tijdperken zijn bindend aan de wereld waarin wij leven. Het Dualistisch tijdperk heeft alles te maken met oorlogen, concurrentie, sport wie tegen wie en veel meer wat geheel gemaakt is. Micha Kat is ook maar iemand dit heel lichtelijk door het oppervlak kan kijken maar deze wereld heeft een enorme diepgang die voor ons bewustzijn NOG niet zichtbaar is.

bert [maathuis]
bert [maathuis]
6 jaren geleden

Alle Amerikanen zonder wapen? Dan zijn zij volkomen overgeleverd aan de dictatuur van de staat.
http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/statisme_het_gevaarlijkste_geloof_met_larken_rose
(https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g)
https://meedogenloos.nl/tag/statisme/

“Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei Franciscus. Laat ‘m dat aan regeringen/politici vertellen! Maar doet ie uiteraard niet; en zo wel, dan [is het] nog [voor de schijn]!

x

Check Also

aartsbisschop

Filmpje: Aartsbisschop spreekt zich uit tegen de paus en Klaus Schwab van het World Economic Forum

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano suggereerde in een ...

bhakdi

Professor Sucharit Bhakdi: ‘We zijn in oorlog! Sta op!’

Empathie is het fundament van een vreedzaam ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

43
0
We lezen graag je reactie!x