Buitenland

Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paus Franciscus heeft gisterochtend een opmerkelijke toespraak gehouden voor enkele duizenden jongeren in de Paulus VI-zaal van het Vaticaan. Hij haalde fel uit naar de wapenhandel. “De industrie van de dood zal blijven duren zolang machtigen geld verdienen aan de wapenhandel,” zei hij.

“Veel machtige mensen willen geen vrede omdat ze profiteren van oorlog,” aldus de paus. Hij legde de kinderen uit dat de wapenindustrie achter elke oorlog zit. “Dit is serieus. Enkele machtige mensen verdienen hun brood met de productie van wapens. Ze verkopen die wapens aan een land, dat ze vervolgens gebruikt tegen een ander land,” citeerde persbureau AGI Franciscus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het economische systeem draait om geld, niet om mannen en vrouwen,” vertelde het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk aan de 7000 kinderen. “Oorlogen worden gevoerd om nog meer winst te maken. Er kan geen vrede zijn zonder gerechtigheid.”

Vredeswerker

De paus maande de kinderen tijdens de ontmoeting tot een persoonlijke bekering, waarbij zij er zelf mee beginnen om de wereld een beetje beter te maken. “Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei hij.

Paus Franciscus vroeg de kinderen om allen ‘vredeswerker’ te worden en om samen aan een wereld van vrede, verdraagzaamheid en gastvrijheid te bouwen. “Belangrijk is dat wij conflicten steeds opnieuw bijleggen.” Hij zei nog dat de vrede geen product is van een industrie. Zij moet elke dag opnieuw worden gewonnen. “Er moet dag na dag aan worden gebouwd met ons leven, onze liefde, onze arbeid, onze naasten en onze wederzijdse welwillendheid.”

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Moonraker
Moonraker
8 jaren geleden

Maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

janssen
janssen
8 jaren geleden

En het geld (aandelen) dat de Bank Vaticaan, misschien indirect of niet heeft geínvesteerd heeft in de wapen (oorlogsindustrie) ??

Bob de Jong
Bob de Jong
8 jaren geleden

Wij leven in een geheel gemaakte wereld wat je heel letterlijk moet nemen. Tijdperken zijn bindend aan de wereld waarin wij leven. Het Dualistisch tijdperk heeft alles te maken met oorlogen, concurrentie, sport wie tegen wie en veel meer wat geheel gemaakt is. Micha Kat is ook maar iemand dit heel lichtelijk door het oppervlak kan kijken maar deze wereld heeft een enorme diepgang die voor ons bewustzijn NOG niet zichtbaar is.

bert [maathuis]
bert [maathuis]
8 jaren geleden

Alle Amerikanen zonder wapen? Dan zijn zij volkomen overgeleverd aan de dictatuur van de staat.
http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/statisme_het_gevaarlijkste_geloof_met_larken_rose
(https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g)
https://meedogenloos.nl/tag/statisme/

“Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei Franciscus. Laat ‘m dat aan regeringen/politici vertellen! Maar doet ie uiteraard niet; en zo wel, dan [is het] nog [voor de schijn]!

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x