Binnenland

Kabinet wil avondklok snel invoeren: ‘Onacceptabele schending van de vrijheid’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet bereidt een avondklok voor en wil die morgen aankondigen in een persconferentie. Volgens het kabinet is de avondklok nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus. Demissionair minister De Jonge zei dat ‘op de kortst mogelijke termijn maatregelen moeten worden genomen’.

Vanavond overlegt het kabinet over de invoering van de avondklok. Mensen die zonder geldige reden op straat zijn, riskeren een boete van 95 euro. Veel burgemeesters zijn er nog steeds kritisch over. Ook zoekt het kabinet nog naar steun in de Tweede Kamer. De meeste partijen zijn tegen de avondklok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Huisarrest

“Een avondklok is een volledig onacceptabele schending van de persoonlijke vrijheid. Het kabinet heeft alles rondom corona verkeerd gedaan en wil Nederlanders nu huisarrest geven?” reageert Forum voor Democratie. “FVD komt hier morgen bij het coronadebat tegen in verzet!”

PVV-leider Geert Wilders verwijst naar een motie die in november vorig jaar is aangenomen en die de regering verzoekt niet over te gaan tot een avondklok ‘omdat dit een disproportionele vrijheidsbeperkende maatregel ter bestrijding van corona is’.

“Alleen VVD, CDA en CU stemden tegen. D66 steunde mijn motie wél, even kijken of ze nog iets van een ruggengraat over hebben en tegen deze disproportionele vrijheidsbeperking blijven!” aldus Wilders.

Het klopt niet!

Er zijn ook mensen die wijzen op ongerijmdheden. “Er liggen volgens de overheid vandaag 690 mensen op de IC. Vorige lockdown was de angst steeds dat de 1650 IC-plekken vol zouden komen. Er zijn dus kennelijk op dit moment nog 1000 plekken IC overcapaciteit, maar het kabinet praat over een avondklok,” schrijft directeur van De Balie Yoeri Albrecht.

“En natuurlijk liggen er ook tegen de 500 ‘reguliere’ patiënten op de IC. Dus rond 1100 in totaal. Blijven we nog ongeveer 700 plekken onder de IC-piek van ongeveer 1850 IC-patiënten in de vorige golf,” licht hij toe.

Annelies voegt hieraan toe: “Er liggen nu 690 mensen op de IC met een positieve test. In mei was dit nog reden om te juichen, nu wordt ons constant angst aangejaagd voor de ‘Britse variant’ en moet er een avondklok en visiteverbod bovenop komen. Het klopt niet!”

4.7 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

210 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ron
ron
3 jaren geleden

build back better moet zijn Fight Back Stronger and Destroy the elite

Pessimist*
Pessimist*
3 jaren geleden

Verbaast me niks, hoe dan ook zal het er door gedrukt worden.. ze komen maar op met de boete. Als ik naar buiten wil, dan doe ik dat!

Pieternella
Pieternella
3 jaren geleden

Hopelijk wordt de Tweede Kamer nu eens wakker! Ze volgen een scenario, waarbij ze als rechtgeaard psychopaat de ‘fout’ blijven zoeken bij de ander, het volk. Zelf hun fouten toegeven of ervoor uitkomen voor wie ze hun beslissingen nemen, is er niet bij. Peppi en Kokkie moeten per direct weg. Het zijn misdadigers. Ze zijn afgegleden. Wij als volk zou het recht moeten hebben om ze weg te mogen jagen als ze er een rommeltje van maken.

Swappie
Swappie
3 jaren geleden

Zou dit te maken kunnen hebben met Amerika?? Zelf denk ik, als de berichten kloppen die ik gehoord heb. Ja niks geen corona.

Back to top button
210
0
We lezen graag je reactie!x