Archeologie

Exclusief: Nieuwe ondergrondse tunnels ontdekt bij Bosnische piramides

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen voeren al 10 jaar opgravingen uit rond de Bosnische piramides. Onder de piramides hebben ze nu nieuwe ondergrondse tunnels aangetroffen. In eerder ontdekte tunnels stuitten ze op een bepaald moment op een groot rotsblok. Ze besloten een tunnel om de rots heen te graven.

De nieuwe tunnel werd verkend door een team bestaande uit zes mensen. Onderzoeksleider dr. Sam Osmanagich merkt op dat ondergrondse tunnels in Egypte, Mexico, China of Peru vaak trekpleisters worden en overal in het nieuws verschijnen. Hij zegt inmiddels 1550 meter tunnel te hebben blootgelegd. Het gaat volgens hem om tunnels die in een ver verleden door mensen zijn gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het eerste deel van de tunnels is ongeveer 1,20 meter hoog en op sommige plaatsen bereikt het water een hoogte van 30 centimeter. Er waren geen vertakkingen te vinden. Op de grond werden geen gereedschappen of artefacten gevonden. Er werden ook geen brandplekken gevonden. Wel werden er langwerpige stukken steen aangetroffen die door een archeoloog worden onderzocht. De tunnel eindigde na 41 meter in een waterpoel.

Labyrint

Eenmaal teruggekomen bij de ingang besloot het team ook de tegenovergestelde richting te verkennen. In dit deel van de tunnels stond het water een stuk hoger, tot ongeveer een meter. Na 17 meter kwam het team uit bij een splitsing. Het ene gedeelte werd geblokkeerd door een muur van gesteente, het andere leidde richting het oosten. Het water was ijskoud.

Osmanagich werd er eerder van beschuldigd dat hij de tunnels zelf zou hebben gegraven. In de video zegt hij dat het prehistorische tunnels zijn. Aan het einde van de tunnels werd een stuk hout gevonden. Een archeoloog nam enkele monsters voor analyse. Het stuk tunnel dat richting het oosten liep was in totaal 60 meter lang.

Het team wil nu de tunnel die richting het zuiden loopt, in de richting van de Zonnepiramide, beter begaanbaar maken. De onderzoekers vermoeden dat de tunnel deel uitmaakt van een labyrint, bestaande uit talloze tunnels.

[Ancient Origins]

2 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat er uit komt met hoe oud die takjes zijn die ze vonden in de tunnels.

John Breukels
John Breukels
8 jaren geleden

Het is telkens weer fantastisch wat we ontdekken.
zelf ga ik zo’n 3x per jaar naar Visoko met groepen om de piramides te bezoeken.
Wat velen nog niet weten is dat er inmiddels in de deelstaat Herzegovina een “Megalithic” town is ontdekt die een oorsprong heeft van zo’n 15.000 tot 16.000 jaar voor Christus.

Het Megalithic tijdperk was nog voor het piramide tijdperk, en op dit moment worden er in Bosnië Herzegovina zoveel cultuurschatten ontdekt dat we gerust kunnen spreken over een plaats die zijn oorsprong heeft voor het ontstaan van de piramides in Egypte en het Machu Picchu van Peru.
Wie meer informatie wenst mag gerust contact met mij opnemen.
Een kleurrijke groet,
John

Theo Hooijer
Theo Hooijer
8 jaren geleden

Ik ben pas nog in de tunnels geweest, wat een energie is daar! Bepaalde plekken zijn helend en als je terug loopt naar buiten moet je een paar keer stoppen om te acclimatiseren:-) Dit is geen mensen werk geweest. Ook bovenop de piramide van de zon is een plek waar er een 4 meter doorsnede signaal uit de piramide komt van 28 kHz. Als deze word vertraagt naar een hoorbare frequentie is het net alsof de piramide spreekt. Als je kunt zou ik er echt naar toe gaan, je mag nu nog overal op en in.

Maurice
Maurice
8 jaren geleden

ik ben erg benieuwd hoe de Egyptenaren deze piramides gemaakt hebben ?
We worden inderdaad voor de gek gehouden door te geloven in het verhaal wat ons wordt gegeven wordt als waarheid voor ons verleden daarom is het ook His story .
En daarom zijn al de oude geschriften verbrand om ons niet verder te laten afleiden naar de echte waarheid van ons verleden.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x