Mens en Dier

Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de grens tussen India en Pakistan bevindt zich de Hunzavallei. Mensen die er wonen worden gemiddeld 110 tot 120 jaar oud.

Zij zijn zelden ziek en zien er zelfs op latere leeftijd nog jong uit. Opvallend is verder dat de bewoners van de Hunzavallei in tegenstelling tot buurvolken een Europees uiterlijk hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Hunza, ook wel Burusho genoemd, baden in ijskoud water, doen zelfs op hoge leeftijd nog aan sport en kunnen als ze 65 jaar oud zijn nog kinderen krijgen.

Geen chemicaliën

In de zomer eten ze fruit en rauwe groentes en in de winter bestaat hun dieet uit gedroogde abrikozen, granen en schapenkaas.

Onderzoekers zeggen dat de bewoners van de Hunzavallei vooral vegetarische en rauwe producten eten.

Alle voedselproducten die ze eten zijn 100 procent natuurlijk en bevatten geen chemicaliën.

Kanker

Alcohol en lekkernijen zijn zeldzaam en het volk consumeert weinig zout en enkel streekproducten. Daarnaast vasten ze geregeld.

In 1963 bezocht een Frans expeditieteam de Hunzavallei. Het team kwam tot de ontdekking dat de Hunza gemiddeld 120 jaar oud werden.

Tijdens een internationaal congres over kanker in Parijs in augustus 1977 werd aangekondigd dat kanker niet voorkwam bij de Hunza.

160 jaar oud

In april 1984 publiceerde een Hongkongse krant een artikel over een Hunza genaamd Said Abdul Mobut, die naar Londen was gereisd.

Het luchthavenpersoneel stond voor een raadsel toen hij zijn paspoort liet zien. Hij bleek namelijk in 1823 te zijn geboren, wat betekende dat hij 160 jaar oud was.

Het geheim van de Hunza voor een lang leven: eet natuurlijk, blijf in beweging en verander nooit je leefritme. Op die manier kunnen mensen volgens de Hunza tot wel 120-150 jaar oud worden.

[Gaia]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Ik zou alleen 150 willen worden als onze ‘beschaving’ eindelijk eens beschaafd gaat worden.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Waarom worden dit soort zaken altijd gebracht met de de vraag ‘wat is hun geheim’? Het heeft niets met geheimen te maken. Dat wij niet zo oud worden is gewoon vanwege het feit dat we in een zieke wereld en maatschappij leven waar macht, geld etc voorop staat en mensen slaven zijn van kapitalisten en globalisten. We worden ziek gehouden omdat ze daar veel geld aan verdienen. Ons voedsel wordt door grote bedrijven geproduceerd in plaats van dat het uit de natuur komt. De We worden op alle mogelijke manier zwak en ziek gehouden zodat we geld opleveren. De Hunza’s leven met de natuur, wij overleven in een zieke wereld van macht, controle en geld. Niet zo gek dan dat we niet zo oud worden, er is hier niets natuurlijks meer, het voedsel heeft geen enkele voedingswaarde meer, mensen vreten chemische medicijnen als snoepgoed, iedereen is verslaafd aan de mobiele telefoon, hangt als een zoutzak voor de tv, enz, enz, enz. Sport is hier ook prestatie en strijd in plaats van ontspanning waardoor je je eigen lichaam forceert in plaats van (soepel) beweegt. En zo is hier werkelijk niets meer natuurlijk en gaat niets meer over het leven zelf.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Adam en Eva leefden mogelijk honderden jaren in het Paradijs. Zij aten toen alleen van het fruit en de noten die aan de bomen groeiden. (Ze konden toen nog heel goed klimmen). Toen zij aan de appelen hadden gezeten werden ze het Paradijs uit gejaagd en moesten de vruchten van het veld eten. Hiermee konden zij toch nog zo’n 900 jaar leven. Later werd aan het eten bepaalde soorten vlees toegevoegd waardoor de leeftijd omlaag ging naar 120 jaar. 2000 jaar geleden werd alle vlees goed genoeg bevonden en doordat er steeds meer vlees en minder noten werden gegeten zakte de leeftijd na 60 jaar . Door de hygiëne konden we het nu weer opvoeren naar 80 jaar. Veel verder zal het niet meer gaan omdat we door de industrie en Big Pharma zo worden vergiftigd dat we enkel nog maar krukken zijn die al moe worden van het pilsje tillen.
Ik ga maar even een blokje om (200 mtr.)

Margie
Margie
4 jaren geleden

De Hunza bevolking doet niet zomaar wat…zij staan stil bij wat ze doen of gaan doen.
Ze doen ook niet aan competitie…ze spelen het spel, o.a. volleybal en de ‘oudjes’, in hun gouden jaren spelen op hun best!!!
De bevolking doet geen yoga, zij praktizeren yoga…dat is toch echt wel wat anders dan in een ‘supra’ outfit naar de dichtsbijzijnde ultra-moderne yogastudio tussen neus en lippen door

Helaas op dit moment hangt ook het leven van de Hunzakuts aan een zijden draadje…
Zij blijven toch doorgaan met hun dagelijkse rituelen en ceremonies.
Paradise is not a place, its a feeling!

Geen banken, geen politie… Niet nodig!

https://down-to-earth.ch/en/blog/project-list/hunza-valley-the-lost-paradies/
Inclusief twee mooie videos

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x