Homepagina » Mens en Dier » Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?
Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?

Ze worden tot 150 jaar oud en zijn zelden ziek. Wat is het geheim van de Hunza?

Op de grens tussen India en Pakistan bevindt zich de Hunzavallei. Mensen die er wonen worden gemiddeld 110 tot 120 jaar oud.

Zij zijn zelden ziek en zien er zelfs op latere leeftijd nog jong uit. Opvallend is verder dat de bewoners van de Hunzavallei in tegenstelling tot buurvolken een Europees uiterlijk hebben.

De Hunza, ook wel Burusho genoemd, baden in ijskoud water, doen zelfs op hoge leeftijd nog aan sport en kunnen als ze 65 jaar oud zijn nog kinderen krijgen.

Geen chemicaliën

In de zomer eten ze fruit en rauwe groentes en in de winter bestaat hun dieet uit gedroogde abrikozen, granen en schapenkaas.

Onderzoekers zeggen dat de bewoners van de Hunzavallei vooral vegetarische en rauwe producten eten.

Alle voedselproducten die ze eten zijn 100 procent natuurlijk en bevatten geen chemicaliën.

Kanker

Alcohol en lekkernijen zijn zeldzaam en het volk consumeert weinig zout en enkel streekproducten. Daarnaast vasten ze geregeld.

In 1963 bezocht een Frans expeditieteam de Hunzavallei. Het team kwam tot de ontdekking dat de Hunza gemiddeld 120 jaar oud werden.

Tijdens een internationaal congres over kanker in Parijs in augustus 1977 werd aangekondigd dat kanker niet voorkwam bij de Hunza.

160 jaar oud

In april 1984 publiceerde een Hongkongse krant een artikel over een Hunza genaamd Said Abdul Mobut, die naar Londen was gereisd.

Het luchthavenpersoneel stond voor een raadsel toen hij zijn paspoort liet zien. Hij bleek namelijk in 1823 te zijn geboren, wat betekende dat hij 160 jaar oud was.

Het geheim van de Hunza voor een lang leven: eet natuurlijk, blijf in beweging en verander nooit je leefritme. Op die manier kunnen mensen volgens de Hunza tot wel 120-150 jaar oud worden.

[Gaia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • AlbertV schreef:

  Ik zou alleen 150 willen worden als onze ‘beschaving’ eindelijk eens beschaafd gaat worden.

  • Margie schreef:

   Alles begint bij jezelf Albert…wanneer je wacht tot iets verandert…kun je lang wachten!!!
   Heb het goed!!! Zorg goed voor je zelf

   Paradijs is geen plek, het is een gevoel! 🙂

   • AlbertV schreef:

    Dankjewel Margie.
    Ik zit niet werkeloos te wachten op verandering hoor, binnen mijn mogelijkheden probeer ik mee te helpen om naar een betere wereld te komen.
    Natuurlijk kun je je in een paradijs ‘wanen’, door je terug te trekken uit de wereld en je ogen te sluiten voor wat er gaande is. Daar ben ik nog niet aan toe.

 • Rob schreef:

  Waarom worden dit soort zaken altijd gebracht met de de vraag ‘wat is hun geheim’? Het heeft niets met geheimen te maken. Dat wij niet zo oud worden is gewoon vanwege het feit dat we in een zieke wereld en maatschappij leven waar macht, geld etc voorop staat en mensen slaven zijn van kapitalisten en globalisten. We worden ziek gehouden omdat ze daar veel geld aan verdienen. Ons voedsel wordt door grote bedrijven geproduceerd in plaats van dat het uit de natuur komt. De We worden op alle mogelijke manier zwak en ziek gehouden zodat we geld opleveren. De Hunza’s leven met de natuur, wij overleven in een zieke wereld van macht, controle en geld. Niet zo gek dan dat we niet zo oud worden, er is hier niets natuurlijks meer, het voedsel heeft geen enkele voedingswaarde meer, mensen vreten chemische medicijnen als snoepgoed, iedereen is verslaafd aan de mobiele telefoon, hangt als een zoutzak voor de tv, enz, enz, enz. Sport is hier ook prestatie en strijd in plaats van ontspanning waardoor je je eigen lichaam forceert in plaats van (soepel) beweegt. En zo is hier werkelijk niets meer natuurlijk en gaat niets meer over het leven zelf.

  • Mikkie schreef:

   Doet me erg denken aan de VED-RUSSEN.
   Zie: “zoemende ceders” van Vladimir Megre.

   • eksegese schreef:

    Klopt @Mikkie, ik heb jaren geleden de delen allemaal gelezen (lees verslonden). Er staan veel wijsheden in, die als ze omarmd zouden worden door de massa, de oplossing zouden bieden voor de meest schrijnende problemen die de mensheid gegarandeerd uiteindelijk te gronde zullen richten mits er niets gebeurd aan de huidige ontwikkelingen wereldwijd. Het zogenaamde gemak wat de mens zou dienen wordt onze ondergang, en bijna iedereen weigert dit te beseffen, wederom uit pure aangeleerde gemakzucht. We werken kei en kei hard mee aan onze eigen ondergang en er zijn slechts weinigen die het zien en durven te beseffen. En dan heb ik het niet over CO2 uitstoot of stikstof, laat dat duidelijk zijn.

  • eksegese schreef:

   En zo is het maar net @Rob, volledig mee eens. Daar komt nog bij dat wij hier in onze zogenaamd beschaafde samenleving langzaam maar zeker alle kennis en vaardigheden om zelf gezonde gewassen te verbouwen, om zelf gezonde voeding te bereiden volledig aan het verliezen zijn. Er zijn al kinderen die niet meer weten waar de melk vandaan komt, die bovendien schijnen te denken dat vlees uit een supermarkt komt. We worden weg getrokken bij de natuur en onze oorsprong. We leven hoe langer hoe meer in een gedigitaliseerde “werkelijkheid” wat straks helemaal niets meer met werkelijkheid te maken zal hebben, dat we een gesimuleerde situatie niet meer weten te onderscheiden van een werkelijke. Dan zijn de rapen pas echt gaar en we zijn er al veel dichter bij dan we denken. Alles gaat naar de knoppen als we niet snel aan de noodrem trekken, te beginnen bij dat vervloekte G5 gebeuren. Daar moweten we nooit mee gaan beginnen als het aan mij ligt. Niet kopen die troep dus !!!!!

   • Hoop schreef:

    [email protected] sterker nog, onze kinderen hebben totaal geen interesse in de natuur. Netflix en telefoon dat is het enige wat ze bezig houdt. Als zombie komen ze de dagen door, de meest eenvoudige vaardigheden en kennis zit er niet meer in.

    • Mikkie schreef:

     @hoop, onze kuds hadden dat in hun puberteit ook. Telefoon, pc, etc veel vriendjes… maar…op een dag worden ze tóch volwassen en begonnen zelf het licht te zien. Bovendien hebben we nu 2 schonedochters, die tuinieren ( in de ruimste zin vh woord) ook heel leuk gaan vinden.
     Denk..je begint met ze uit eigen tuin te laten eten. Helaas bijna iedereen vergeten hoe echt tuinieren werkt. Dus geen chemische ( kunst)mest, geen chemische bestrijdingsmiddelen.
     Dus, om met Anastasia te spreken..ALLES begint met een moestuintje, hoe klein ook. Op een hectare kun je zelfvoorzienend zijn.
     In Rusland leven al jaren complete dorpen zo.( 150 gezinnen per dorp, elk gezin op 1 hectare. Grond krijgen ze gratis van de overheid mits ze er ook zelf op gaan wonen)
     Zie Zoemende Ceders van Vladimir Megre. ( tot nu toe in Nl 9 delen verkrijgbaar)

  • weg met ons schreef:

   @Rob

   Pik er zo even een video uit over de Hunza valei, maar zo te zien staat men daar op de grens van ‘modernisering’. Er zullen ongetwijfeld nog dorpjes of gehuchten, daar zijn waar mensen leven volgens de oude gewoontes, maar zodra er meer toeristen die kan opgaan en men daar vercommercialiseert zal het snel afgelopen zijn met het traditionele bestaan en zal de kwaliteit van leven, water en voedsel snel achteruit gaan.

   Long Life Food
   https://youtu.be/3B5isXFid5E

   Prachtige omgeving en krijg dorst naar zuiver water uit de bergen en trek aan rijk en gezond voedsel. Zo hoort een mens te leven!

   • weg met ons schreef:

    ….Wel duidelijk dat ook de verering van de (gematigde?) religie hier een onderdeel uitmaakt van het leven, hopelijk blijft op z’n minst de radicalisering buiten de deur, anders is men ook daar verloren zoals Europa wegzinkt in een radicale ideologie en religie die terug wil naar straf, boete, schaamte, onderdrukking, hel en verdoemenis. (Geeft wederom alles stress en stress is in alle opzichten dodelijk!).

    …..”Vrijwel alle bewoners zijn moslim. Een meerderheid daarvan is aanhanger van het nizari isma’ilisme. Dit is een vrijzinnige stroming, wat met name opvalt doordat de vrouwen een hoofddoek in vrolijke kleuren dragen, of soms zelfs helemaal geen hoofddoek. Ook zijn isma’ili’s minder geneigd gezamenlijk te bidden, omdat het gebed als een persoonlijke aangelegenheid wordt beschouwd”….(Wikipedia).

    En helemaal eens, religie is een persoonlijke aangelenheid, binnen de vierkante meters van je eigen domein in stilte en oprechtheid je gedachten zuiveren en zonden afleggen. Zodra dit in clubverband gaat in een (overheidsgesubsidieerde) kerk, synagoge of moskee heb je gedonder, moet men zich conformeren aan de groep (groepsdenken) en zal de puurheid en oprechtheid van de mens verdwijnen in groepsdenken en waandenken.

 • Eelke Piers schreef:

  Adam en Eva leefden mogelijk honderden jaren in het Paradijs. Zij aten toen alleen van het fruit en de noten die aan de bomen groeiden. (Ze konden toen nog heel goed klimmen). Toen zij aan de appelen hadden gezeten werden ze het Paradijs uit gejaagd en moesten de vruchten van het veld eten. Hiermee konden zij toch nog zo’n 900 jaar leven. Later werd aan het eten bepaalde soorten vlees toegevoegd waardoor de leeftijd omlaag ging naar 120 jaar. 2000 jaar geleden werd alle vlees goed genoeg bevonden en doordat er steeds meer vlees en minder noten werden gegeten zakte de leeftijd na 60 jaar . Door de hygiëne konden we het nu weer opvoeren naar 80 jaar. Veel verder zal het niet meer gaan omdat we door de industrie en Big Pharma zo worden vergiftigd dat we enkel nog maar krukken zijn die al moe worden van het pilsje tillen.
  Ik ga maar even een blokje om (200 mtr.)

 • Margie schreef:

  De Hunza bevolking doet niet zomaar wat…zij staan stil bij wat ze doen of gaan doen.
  Ze doen ook niet aan competitie…ze spelen het spel, o.a. volleybal en de ‘oudjes’, in hun gouden jaren spelen op hun best!!!
  De bevolking doet geen yoga, zij praktizeren yoga…dat is toch echt wel wat anders dan in een ‘supra’ outfit naar de dichtsbijzijnde ultra-moderne yogastudio tussen neus en lippen door

  Helaas op dit moment hangt ook het leven van de Hunzakuts aan een zijden draadje…
  Zij blijven toch doorgaan met hun dagelijkse rituelen en ceremonies.
  Paradise is not a place, its a feeling!

  Geen banken, geen politie… Niet nodig!

  https://down-to-earth.ch/en/blog/project-list/hunza-valley-the-lost-paradies/
  Inclusief twee mooie videos

 • Pjoter schreef:

  En dan te bedenken dat een kip zijn eigen stront eet! En een varken niet!

 • Isilwen Míriel schreef:

  Ik geloof het allemaal meteen, en ik zei als kind altijd dat ik 116 ga worden. Dus ik denk dat ik dan maar bij de Ved-Russen of de Hunza moet gaan wonen, want hier zou ik geeneens 110, 120, 150 of 160 willen worden onder dit slaven kabinet/EUSSR. Ik schiet al mooi op naar de 70, de kinderen zijn groot, en hubby kan prima voor zichzelf zorgen, dus het zal mijn tijd wel duren, 116 gaat hem hier niet worden, en zou dat ook niet eens meer willen. En nee, ik ben niet depressief, nooit geweest ook.

 • weg met ons schreef:

  @Margie

  Wat ik begreep gaan deze mensen na de herfst in een soort van winterslaap, waarbij ze tijdens het slapen dicht tegen elkaar aankruipen om warm te blijven. Of dit ook van invloed is om de leeftijd zo te helpen upgraden?

 • Kees Chinees schreef:

  “Aan mensen die een zeer hoge leeftijd bereiken, wordt vaak gevraagd ‘wat heeft u gedaan om zo oud te worden?’ Nieuw onderzoek laat zien dat heel oud worden misschien wel meer te maken heeft met administratieve fouten dan met een bepaalde levensstijl.” Stukje op faqt

 • x

  Check Also

  singer-songwriter

  Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

  Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  >