Wetenschap

VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij Moskou

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een bos net buiten Moskou staat een bliksemmachine uit de Sovjettijd. De unieke installatie bevindt zich naast het klooster Nieuw-Jeruzalem in de Russische stad Istra. Het geheime apparaat is in de jaren zeventig ontworpen voor het testen van materialen die speciaal waren ontwikkeld om auto’s, vliegtuigen en elektrische apparatuur tegen bliksem te beschermen.

De ‘Tesla Tower’ is uniek in zijn soort. De productiecapaciteit van de gigantische Marx-generator komt tijdens een bliksemontlading 100 microseconden lang overeen met die van alle elektriciteitsopwekkingsinstallaties in Rusland, meldt Rossiya-1 TV.

Een Marx-generator kan elektrische ontladingen met een zeer hoge spanning genereren. De generator, die in 1924 voor het eerst werd omschreven door de Duitse ingenieur Erwin Otto Marx, bestaat uit een aantal condensatoren die via weerstanden of spoelen worden opgeladen. Met de Marx-generator kunnen zeer hoge spanningen worden opgebouwd.

VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij MoskouIn Rusland staat het apparaat bekend als de Arkadjev-Marx-generator, vernoemd naar de Russische natuurkundige Vladimir Arkadjev. Hij bouwde 10 jaar eerder, in 1914, een zogeheten bliksemmachine. De bliksemmachine in Istra is 39,3 meter hoog en kan bliksemschichten van 150 meter voortbrengen.

Tijdens een experiment keek eens een nieuwsgierige voorbijganger om de hoek op het moment dat de condensatoren helemaal opgeladen waren. Volgens medewerkers was het een wonder dat de persoon in kwestie het er levend vanaf heeft gebracht en niet is geraakt door de ontlading. Rond de installatie staan een aantal zwartgeblakerde bomen, als herinnering dat bliksem lastig te controleren is.

Vanwege de extreem hoge kosten wordt de installatie alleen in bijzondere gevallen gebruikt. In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden. De generator is wel betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe wapens.

Naast de installatie staat nog een ander onderzoekscentrum, waar experimenten werden gedaan met EMP (elektromagnetische puls). Een EMP die vrijkomt bij een kernexplosie kan bijvoorbeeld elektronische apparatuur beschadigen.

Het complex, 118,4 meter hoog en 236,5 meter breed, was bijna gereed voor gebruik toen het bouwwerk op de vroege ochtend van 25 januari 1985 implodeerde.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
8 jaren geleden

“In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden.”
HAARP was bedoeld om de ionosfeer te onderzoeken. Wat hier als een feit wordt gepresenteerd is er daarna overheen gefantaseerd.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Moge Tesla snel herontdekt worden door de wereld en dit ten bate van een ieders heil. Zijn Vrije Energie zou dan voor meer veiligheid en schoonheid zorgen op deze planet. Meer rechtvaardigheid zou het ook doen veroorzaken.

Robbedoes
Robbedoes
8 jaren geleden

Dat gebeurt hier wel vaker.

Woppaaa
Woppaaa
8 jaren geleden

‘ Vanwege de extreem hoge kosten wordt de installatie alleen in bijzondere gevallen gebruikt. In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden. De generator is wel betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe wapens. ‘

Aan die hoge kosten en weers-beinvloeding heeft men nu wat bedacht en slaat men twee vliegen in 1 mep. Aaaach natuurlijk vanzelf ja… windmolens… natuurlijk! 😉

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x