Homepagina » Wetenschap » VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij Moskou
VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij Moskou

VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij Moskou

In een bos net buiten Moskou staat een bliksemmachine uit de Sovjettijd. De unieke installatie bevindt zich naast het klooster Nieuw-Jeruzalem in de Russische stad Istra. Het geheime apparaat is in de jaren zeventig ontworpen voor het testen van materialen die speciaal waren ontwikkeld om auto’s, vliegtuigen en elektrische apparatuur tegen bliksem te beschermen.

De ‘Tesla Tower’ is uniek in zijn soort. De productiecapaciteit van de gigantische Marx-generator komt tijdens een bliksemontlading 100 microseconden lang overeen met die van alle elektriciteitsopwekkingsinstallaties in Rusland, meldt Rossiya-1 TV.

Een Marx-generator kan elektrische ontladingen met een zeer hoge spanning genereren. De generator, die in 1924 voor het eerst werd omschreven door de Duitse ingenieur Erwin Otto Marx, bestaat uit een aantal condensatoren die via weerstanden of spoelen worden opgeladen. Met de Marx-generator kunnen zeer hoge spanningen worden opgebouwd.

VIDEO: Enorme futuristische Tesla Tower in bos bij MoskouIn Rusland staat het apparaat bekend als de Arkadjev-Marx-generator, vernoemd naar de Russische natuurkundige Vladimir Arkadjev. Hij bouwde 10 jaar eerder, in 1914, een zogeheten bliksemmachine. De bliksemmachine in Istra is 39,3 meter hoog en kan bliksemschichten van 150 meter voortbrengen.

Tijdens een experiment keek eens een nieuwsgierige voorbijganger om de hoek op het moment dat de condensatoren helemaal opgeladen waren. Volgens medewerkers was het een wonder dat de persoon in kwestie het er levend vanaf heeft gebracht en niet is geraakt door de ontlading. Rond de installatie staan een aantal zwartgeblakerde bomen, als herinnering dat bliksem lastig te controleren is.

Vanwege de extreem hoge kosten wordt de installatie alleen in bijzondere gevallen gebruikt. In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden. De generator is wel betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe wapens.

Naast de installatie staat nog een ander onderzoekscentrum, waar experimenten werden gedaan met EMP (elektromagnetische puls). Een EMP die vrijkomt bij een kernexplosie kan bijvoorbeeld elektronische apparatuur beschadigen.

Het complex, 118,4 meter hoog en 236,5 meter breed, was bijna gereed voor gebruik toen het bouwwerk op de vroege ochtend van 25 januari 1985 implodeerde.

[RT]


Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Moge Tesla snel herontdekt worden door de wereld en dit ten bate van een ieders heil. Zijn Vrije Energie zou dan voor meer veiligheid en schoonheid zorgen op deze planet. Meer rechtvaardigheid zou het ook doen veroorzaken.

  11 likes
 2. “In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden.”
  HAARP was bedoeld om de ionosfeer te onderzoeken. Wat hier als een feit wordt gepresenteerd is er daarna overheen gefantaseerd.

  4 likes
  • HAARP is zoals ze dat noemen een “ionospheric heating facility”.
   En aangezien weer vooral een wisselwerking is tussen warme en koude stromen.
   Dan kun je dat toch vrij lineair vertalen naar weermanipulatie.

   (onderschat ook niet hoe dun dat schilletje wat we lucht noemen is aangezien nogal eens wordt beweerd dat we daar maar weinig invloed op uit kunnen oefenen, stel je houd een globe met een diameter van 10cm in je hand, dan is ons lucht laagje 0,1mm dik, dat is zo’n beetje gelijk aan de dikte van de verflaag op die globe)

   0 likes
 3. Dat gebeurt hier wel vaker.

  2 likes
 4. ‘ Vanwege de extreem hoge kosten wordt de installatie alleen in bijzondere gevallen gebruikt. In tegenstelling tot de HAARP-installatie in de VS is de Marx-generator in Istra niet bedoeld om het weer te beïnvloeden. De generator is wel betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe wapens. ‘

  Aan die hoge kosten en weers-beinvloeding heeft men nu wat bedacht en slaat men twee vliegen in 1 mep. Aaaach natuurlijk vanzelf ja… windmolens… natuurlijk! 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.