Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Haaienfluisteraar Ocean Ramsey zwemt met mensenhaaien
VIDEO: Haaienfluisteraar Ocean Ramsey zwemt met mensenhaaien

VIDEO: Haaienfluisteraar Ocean Ramsey zwemt met mensenhaaien

De ervaren duikster Ocean Ramsey zwemt met mensenhaaien om te laten zien dat de roofdieren niet zo beangstigend zijn als ze lijken. “We willen laten zien hoe ze in het echt zijn, niet zoals in Hollywoodfilms waarin een druppel bloed in het water belandt en de dieren helemaal doordraaien,” aldus Ramsey.

De ervaren vrijduikster vergezelde de gevreesde roofdieren in de kustwateren van Mexico om te benadrukken hoe belangrijk het is dat we haaien beschermen. De witte haai is in de wereldzeeën ernstiger met uitsterven bedreigd dan gedacht.

Voor de kust van het Zuid-Afrikaanse Gansbaai zijn 532 witte haaien ontdekt. Dat is maar de helft van het verwachte aantal. Het gebied geldt als het meest met witte haaien bevolkte water ter wereld. Wetenschappers komen tot de conclusie dat de wereldwijde populatie witte haaien de helft kleiner is dan vermoed. Indien de conclusie klopt is ‘Jaws’ één van de meest met uitsterven bedreigde diersoorten ter wereld. Overbevissing geldt als voornaamste oorzaak van het dreigende uitsterven van de vissoort.

“Het doel was om een paar mooie witte haaien te vinden en hun natuurlijke gedrag te filmen. Ook wilden we indien mogelijk met de dieren interacteren,” zei Ramsey. In het filmpje, dat is gemaakt door oceaanfotograaf Juan Oliphant, is te zien hoe Ramsey naar een haai zwemt en zijn rugvin pakt.

VIDEO: Haaienfluisteraar Ocean Ramsey zwemt met mensenhaaien

Zonder zuurstoffles moest ze ervoor zorgen haar hartslag zo laag mogelijk te houden en het dier niet te alarmeren door zwaar te ademen, wat luchtbellen veroorzaakt. “Je moet zorgen dat het dier je vertrouwt. Ze zijn erg verlegen en voorzichtig. Ze worden door het minste opgeschrikt,” zei Ramsey.

“In het begin zag ik hoe de haai me opmerkte en observeerde,” ging ze verder. “De connectie die ik voelde toen ik hem kon aanraken en met hem kon zwemmen deed me denken aan eerdere ervaringen met paarden.”

“Veel mensen zijn bang voor haaien vanwege de manier waarop ze op tv of in films worden afgebeeld, als meedogenloze roofdieren. In werkelijkheid zijn het intelligente, berekende wezens die over het algemeen erg voorzichtig zijn in het benaderen van mensen,” zei Ramsey, die de witte haai al sinds haar veertiende volgt.

De duikster, opgegroeid in Hawaï, kan haar adem ongeveer zes minuten inhouden. Ze zet zich in voor het behoud van de haaien, die met een alarmerende snelheid worden gedood.

[Daily Telegraph, ABC]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
7 jaren geleden

Steve Irwin dacht ook dat je kon spelen met wilde dieren:
https://www.youtube.com/watch?v=vnSegu4A5Uc
Niet dus..

Jack
Jack
7 jaren geleden

Ze zijn niet gevaarlijk hoor. Tot ze honger krijgen 🙂

Wim
Wim
7 jaren geleden

Het gaat allemaal om de goede intenties. I come in Peace.

Cdude
Cdude
7 jaren geleden

“Het doel was om een paar mooie witte haaien te vinden en hun natuurlijke gedrag te filmen”
tijdens het eten van een stukje verse bloederige vis?

vraag me trouwens af wat er hier ‘gefluisterd’ wordt. Belachelijke uitdrukking

x

Check Also

verzorgingstehui

‘4 bewoners verzorgingstehuis overleden na boosterprik, 7 ziekenhuisopnames’

Boosterprikken die in een verzorgingstehuis in Canada ...

klokkenluider

Klokkenluider geeft openhartig interview: ‘Ik heb 32 ouderen zien sterven vlak na Moderna-prik’

De mensen die werden verplaatst naar corona-afdelingen, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x